image

Brussel komt met plan voor digitaal Europees coronapaspoort

maandag 1 maart 2021, 13:54 door Redactie, 28 reacties

Brussel komt deze maand met het plan voor de invoering van een digitaal Europees coronapaspoort. Dat heeft voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen op Twitter aangekondigd. Volgens Von der Leyen zal het coronapaspoort privacy, security en databescherming respecteren.

Via de "Digital Green Pass" kunnen personen aangeven dat ze zijn gevaccineerd of getest. Met het coronapaspoort moeten burgers straks weer in de EU en daarbuiten kunnen reizen, aldus Von der Leyen. De Europese Commissie werkt nu aan een wetsvoorstel voor de invoering van het coronapaspoort. Dat zal deze maand worden gepresenteerd. Eerder stelde de EC-vooriztter al dat de ontwikkeling van een coronpaspoort drie maanden in beslag zal nemen. Door het voorstel nu te presenteren zou het paspoort voor de zomer gereed moeten zijn.

Onlangs lanceerde Israël ook al een coronapaspoort met dezelfde naam. Israëliërs die zijn gevaccineerd of hersteld van corona kunnen via de "Green Pass" app toegang tot sportscholen, theaters, hotels, zwembaden, concerten en synagoges krijgen. Betreffende gelegenheden zijn verplicht om de paspoorten van bezoekers te scannen. Personen zonder paspoort mogen niet worden toegelaten. Voor wie geen smartphone heeft is er een gezondheidscertificaat met streepjescode dat kan worden geprint.

D66-leider Sigrid Kaag riep dit weekend op tot de invoering van een Europees vaccinatiebewijs. Een plan dat de leiders van CDA, GroenLinks, PVV, SP en VVD niet zien zitten, zo bleek tijdens het RTL-verkiezingsdebat. Een motie van FvD-leden Van Haga en Baudet dat een vaccinatiebewijs geen toegangspaspoort mag vormen voor deelname aan de samenleving werd eerder nog door onder andere de VVD, CDA, GroenLinks en SP verworpen.

Image

Reacties (28)
01-03-2021, 14:20 door Anoniem
Volgens Von der Leyen zal het coronapaspoort privacy, security en databescherming respecteren.
Dus gaat het niet op een Apple of Google smartphone werken. Mooi!
01-03-2021, 14:31 door Anoniem
it will respect data protection, security & privacy"

Nu wilde ik iets typen wat anno 2021 verkeer opgepakt kan worden, dus ik zal het maar niet typen (immers, meningsvrijheid bestaat al jaren niet meer en als iets verkeerd opgepakt KAN worden is er altijd wel iemand die zich aan stoort).

Kort door de bocht, het gaat niet erom of die groene pas de privacy respecteert, het gaat erom wat de instanties doen die deze pas (willen) gebruiken ermee gaan doen.
Wanneer instanties en organisaties onder (politieke of publieke opinie (of farmaceutische lobby)) druk gaan eisen dat jij een groene pas hebt om boodschappen te mogen doen, om te gaan stemmen, om een cafe binnen te mogen komen, dan mag die groene pas nog zoveel hartjes op de buitenkant hebben maar moet het per direct terug in Ursula gestopt worden.
01-03-2021, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Volgens Von der Leyen zal het coronapaspoort privacy, security en databescherming respecteren.
Dus gaat het niet op een Apple of Google smartphone werken. Mooi!

Apple is een dwerg vergeleken bij de totale EU economie en er spelen gigantische belangen. De Europese Commissie zal daarom door middel van wet- en regelgeving de medewerking van Apple gaan afdwingen.
01-03-2021, 15:26 door Anoniem
Je zult een paria worden als je er niet aan onderwerpen wil. Een uitgestotene uit de globale gemeenschap van straks.

Dit is de opstap naar het werkelijke beeld van wat beschreven wordt in het Nieuw-Testamentische boek Openbaringen.
Denk hierbij aan hoofdstuk 13. Waar staat de BEEST computer straks? En wij als leden van het mensdom zullen er allemaal "aangehangen" worden met een digitale pas of niet. Het zijn de vingeroefeningen voor wat komen gaat.

Omdat er zo lange tijd, zoveel mensen in geloofd hebben,
zal het een geweldig hulpmiddel zijn in het script om dit alles te realiseren.
Het werkt als een soort van zelfvervulende profetie.

Hebben we de echt leuke tijden al achter ons?

Joris Goedbloed
01-03-2021, 15:29 door Anoniem
'Brussel komt deze maand met het plan'??? Dit plan ligt er al lang.. Onder het mom van 'corona' wordt dat er nu doorheen gedruk door laven van het World Econmic Forum. Zoek ze maar op hun site: o.a. Mark Rutte, Sigrid Kaag etc. Het is allemaal toneelspel, de stappen staan al lang vast...

European Vaccine Action Plan 2015-2020
https://www.youtube.com/watch?v=pvI_XPHM1RY

Cyber Company to Supply 50M Health “COVI-PASS(TM)”
CPE is to start shipping orders from next week for the first phased release of 50M COVI-PASS™ Digital Health Passports to both the private sector and Governments in over 15 countries, including Italy, Portugal, France, Panama, India, the US, Canada, Sweden, Spain, South Africa, Mexico, United Arab Emirates and The Netherlands.
https://apnews.com/press-release/accesswire/036d8848e9f5eee78b116d3d97e9e5b5
01-03-2021, 15:44 door Anoniem
Het is gewoon en algehele farce.

"Volgens Von der Leyen zal het coronapaspoort privacy, security en databescherming respecteren."

Dat kunnen ze helemaal niet; dat blijkt keer op keer opnieuw bij het eerstvolgende data lek. De vraag is meer of ze dat wel echt willen, of dat ze graag willen dat wij dat geloven. Ik gok op het laatste. "Niks te zien, slaap rustig verder.. Oh, maar uw persoonlijke gegevens zijn wel gelekt. Maar dat geeft niet hoor, daar kunnen ze toch niks mee." *kuch*
01-03-2021, 16:10 door Anoniem
Als ze nou eerst zorgen dat de ingeente mensen zonder masker mogen lopen en niet meer besmellelijk zijn.
Anders elk half jaar een stempel in je paspoort ?
Inenten doe je voor jezelf.
Als iedereen die zich druk maakt zich inent kunnen ze ook niet meer zeuren.
01-03-2021, 16:15 door Anoniem
Ik beoefen een job die ik verplicht moest doorzetten van de overheid tijdens de corona crisis (zelfs toen in de tijd dat alle scholen en meeste fabrieken moesten sluiten tijdens de eerste golf), een job waarmee ik sowieso met iedereen met mondmasker in contact moest komen, dus wat is dan nog het verschil als ik dan zonder green pass zit om even te gaan ontspannen in een hotel bijvoorbeeld?? Dus eigenlijk zou ik zo'n "Green Pass" meteen moeten krijgen, toch? Ben benieuwd wat er gebeurt... Ik hou mijn hart al vast. :')
01-03-2021, 16:34 door majortom - Bijgewerkt: 01-03-2021, 16:37
En iedereen een jaar geleden maar lachen om China met de groen/amber/rood app om ergens toegang te krijgen. Nu smeken ze hier bijna om zo'n gedrocht. Laten we het alsjeblieft dan niet meer over privacy hebben in het kader hiervan.
01-03-2021, 17:26 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-03-2021, 17:27
Door Anoniem:
it will respect data protection, security & privacy"

Nu wilde ik iets typen wat anno 2021 verkeer opgepakt kan worden, dus ik zal het maar niet typen (immers, meningsvrijheid bestaat al jaren niet meer...knip.....

Uche uche....Wa.. Wablief??
Bestaat er in Nederland geen meningsvrijheid?!?
Joh, het recht op vrije meningsuiting is zelfs vastgelegd in diverse wetten.
Ongelofelijk maar waar, hoe jij er op los kakelt als een kip zonder kop!

Geen meningsvrijheid.... Psah! Hoe van de pot gerukt moet iemand toch zijn om m.b.t. Nederland zo´n flagrante onzin uit te kramen!

Je kunt hier zelfs onbestraft leden van het koninklijk huis beledigen. Tenzij je het wel héél bont maakt wordt de straf op majesteitsschennis niet opgelegd. Ha ha..... Probeer dat maar eens in Thailand.
Als je daar zo dom bent om Rama X (de tiende) in het openbaar te beledigen wordt je waarschijnlijk gelyncht door een razende menigte, en als de politie je weet te ontzetten draai je na een spectaculair proces voor een groot aantal jaren de gevangenis in (Gevangenis in Thailand? Héél veel sterkte, moed en wijsheid als je daar ongeschonden blijft.)


Kortom:

Denken alvorens te schrijven!
Denken! Dat doe je met je hoofd! (dat ding bovenop je schouders) Weet je nog van rekenles 2e klas lagere school?
Denken! Om te voorkomen dat je voor paal staat met 100% ondoordachte kletspraat.
01-03-2021, 17:40 door Anoniem
Opmerkelijk lijkt de algemene acceptatie in Israel van dit vaccinatiepaspoort, waarin toch beperkingen voor mensen in is opgenomen. Dat heeft m.i. te maken met het vertrouwen in de moraal en ethiek van de politieke leiders. Een land waar een leven als hoogste goed wordt beschouwd. Een land waar de overheid honderden terroristen vrijlaat, om de dode lichamen van gesneuvelde landgenoten terug te krijgen om ze fatsoenlijk te kunnen begraven. De Israëlische politici zijn overigens daarom niet gevrijwaard van zwakheden die we ook bij ander politici zien, corruptie, nepotisme, etc..

Natuurlijk is de vraag, waarom dan niet de Palestijnen vaccineren, als je moraal en ethiek zo hoogstaand is, en het antwoord daarop is eenvoudig, omdat de gezondheidszorg van de Palestijnse burgers, inclusief het ziekteverzekeringssysteem, onder de bevoegdheid en verantwoordelijkheid van de Palestijnse politieke leiders valt. Dit is vastgelegd in de Oslo akkoorden van 1995, in artikel 17 lid 1 tot en met 10. Ten aanzien van een pandemie is overeengekomen dat er informatie en samenwerking zal zijn bij de bestrijding daarvan.

Kijken we naar ons eigen land, dan zien we een overheid die moraal en ethiek lijkt aan te passen aan de politieke waan van de dag, en m.i. terecht door de bevolking wordt gewantrouwd.
01-03-2021, 17:51 door Anoniem
Door Staewoldt:
Door Anoniem:
it will respect data protection, security & privacy"

Nu wilde ik iets typen wat anno 2021 verkeer opgepakt kan worden, dus ik zal het maar niet typen (immers, meningsvrijheid bestaat al jaren niet meer...knip.....

Uche uche....Wa.. Wablief??
Bestaat er in Nederland geen meningsvrijheid?!?
Joh, het recht op vrije meningsuiting is zelfs vastgelegd in diverse wetten.
Ongelofelijk maar waar, hoe jij er op los kakelt als een kip zonder kop!

Geen meningsvrijheid.... Psah! Hoe van de pot gerukt moet iemand toch zijn om m.b.t. Nederland zo´n flagrante onzin uit te kramen!

Je kunt hier zelfs onbestraft leden van het koninklijk huis beledigen. Tenzij je het wel héél bont maakt wordt de straf op majesteitsschennis niet opgelegd. Ha ha..... Probeer dat maar eens in Thailand.
Als je daar zo dom bent om Rama X (de tiende) in het openbaar te beledigen wordt je waarschijnlijk gelyncht door een razende menigte, en als de politie je weet te ontzetten draai je na een spectaculair proces voor een groot aantal jaren de gevangenis in (Gevangenis in Thailand? Héél veel sterkte, moed en wijsheid als je daar ongeschonden blijft.)


Kortom:

Denken alvorens te schrijven!
Denken! Dat doe je met je hoofd! (dat ding bovenop je schouders) Weet je nog van rekenles 2e klas lagere school?
Denken! Om te voorkomen dat je voor paal staat met 100% ondoordachte kletspraat.

als iets verkeerd opgepakt KAN worden is er altijd wel iemand die zich aan stoort

Je bevestigd dit punt anders behoorlijk.
01-03-2021, 18:03 door [Account Verwijderd]
Door Staewoldt:
Door Anoniem:
it will respect data protection, security & privacy"

Nu wilde ik iets typen wat anno 2021 verkeer opgepakt kan worden, dus ik zal het maar niet typen (immers, meningsvrijheid bestaat al jaren niet meer...knip.....

Uche uche....Wa.. Wablief??
Bestaat er in Nederland geen meningsvrijheid?!?
Joh, het recht op vrije meningsuiting is zelfs vastgelegd in diverse wetten.
Ongelofelijk maar waar, hoe jij er op los kakelt als een kip zonder kop!

Geen meningsvrijheid.... Psah! Hoe van de pot gerukt moet iemand toch zijn om m.b.t. Nederland zo´n flagrante onzin uit te kramen!

Je kunt hier zelfs onbestraft leden van het koninklijk huis beledigen. Tenzij je het wel héél bont maakt wordt de straf op majesteitsschennis niet opgelegd. Ha ha..... Probeer dat maar eens in Thailand.
Als je daar zo dom bent om Rama X (de tiende) in het openbaar te beledigen wordt je waarschijnlijk gelyncht door een razende menigte, en als de politie je weet te ontzetten draai je na een spectaculair proces voor een groot aantal jaren de gevangenis in (Gevangenis in Thailand? Héél veel sterkte, moed en wijsheid als je daar ongeschonden blijft.)


Kortom:

Denken alvorens te schrijven!
Denken! Dat doe je met je hoofd! (dat ding bovenop je schouders) Weet je nog van rekenles 2e klas lagere school?
Denken! Om te voorkomen dat je voor paal staat met 100% ondoordachte kletspraat.

Denk dat hij/zij/het geen onderscheid weet te maken tussen het mogen uiten van een mening en het willen aanhoren van een mening.
01-03-2021, 18:46 door Anoniem
Als iedereen die zich druk maakt zich inent kunnen ze ook niet meer zeuren.
Dit heeft te maken met vrijheid, dus dat jij zelf beslist of je wel of niet laat inenten.

Het moet eens afgelopen zijn met die baantjes verdelen onder vriendjes maar de juiste op de juiste
plaats zodat kennis gaat regeren. Het is toch van de zotten hoe hier weer mee omgegaan wordt,
net een kip zonder kop.
01-03-2021, 20:14 door Anoniem
Door majortom: En iedereen een jaar geleden maar lachen om China met de groen/amber/rood app om ergens toegang te krijgen. Nu smeken ze hier bijna om zo'n gedrocht.

Weet jij dan een beter alternatief dan zo'n app om de Nederlandse maatschappij weer spoedig en veilig open te krijgen?
01-03-2021, 20:37 door Anoniem
Weet jij dan een beter alternatief dan zo'n app om de Nederlandse maatschappij weer spoedig en veilig open te krijgen?
Je maakt de misvatting dat het met zo'n app wel zou kunnen.

Mensen die zich wel onderwerpen, zijn nog steeds besmettelijk. Daar zit het probleem. Daarnaast weet nog helemaal niemand hoe lang een vaccinatie effectief zal zijn. Dus ook met een spuitje en een app blijft het een grote gok.

'Veilig' is een erg rekbaar begrip. Voorlopig voel ik helemaal niks voor een nauwelijks getest medicijn (of ze je gegevens nog ff 20 jaar mogen bewaren voor onderzoek naar de lange termijn effecten!). Het is niet 'veilig'. Maar ja, dat past in het straatje van volksverlakkerij, dus daar hoor je onze overheid niet over...
01-03-2021, 21:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom: En iedereen een jaar geleden maar lachen om China met de groen/amber/rood app om ergens toegang te krijgen. Nu smeken ze hier bijna om zo'n gedrocht.

Weet jij dan een beter alternatief dan zo'n app om de Nederlandse maatschappij weer spoedig en veilig open te krijgen?

Maar dat is juist het probleem... VEILIG BESTAAT NIET. je kunt dood gaan door een vliegtuigmotor op je hoofd, een bejaarde met mondkapje op een EV fiets met 70 (en dan bedoel ik niet de leeftijd) die het rem en het gas ook op een fiets niet uit elkaar kan houden. je kunt hondsdolheid krijgen van een hond van een BN-er die hem net uit oost-europa heeft gehaald (en rabies = 100% kans op dood), je kunt van de keukentrap afvallen... allemaal zaken om bij die club van 150.000-200.000 mensen per jaar te komen... Doden....elk jaar gaat een aantal nederlanders dood ter grootte van de stad Apeldoorn, hoe hard je dat ook niet wil, maar het gebeurt elk jaar weer.. en dit jaar en volgend jaar weer....

Alleen mensen mogen niet meer dood gaan tegenwoordig, zeker niet met verkiezingen op komst... Daarna mag er weer bezuinigd worden op de zorg, mogen de salarissen van zorgmedewerkers (uitgezonderd artsen) niet omhoog, mogen ziekenhuizen weer failliet gaan...Dan worden vast ook wel wat vaccins 'afbesteld'... want dan is het niet meer zo nodig... en 4 jaar verder kijken we dan wel weer...
01-03-2021, 21:34 door Anoniem
Die mevrouw van der Leyen was al een veiligheid gevaar voor de Duitse defensie en moest worden weggepromoveerd.
Zelfs haar collega's in de regering-coalitie vertrouwden haar na haar mislukte project-aanbestedingen voor de Duitse defensie, de duitse regering vliegtuigen die uit de lucht vielen en dergelijke niet eens meer een ondergeschikte rol ten opzichte van haar leger-generaals toe, zo "lekte" uit.
Haar reputatie onder haar ondergeschikten was dat als ze een geweer zou oppakken dat die eerder uit elkaar zou vallen dan dat ze ermee om zou weten te gaan.
En dan gaat ze nu dit bij de EU bedenken, beter gezegd uitrollen.
Het is alleen al binnen Brusselse protocollen verboden dat voorzitters van de comissie het voortouw nemen in politieke acties.
Omdat die acties in de regel - ook volgens de afspraken - buiten het volledige zicht van de camera's van alle media kanalen (gangbare en nieuwe kritischere observanten) zich kan voltrekken.
En dus alles behalve inzichtelijk en transparant is.

Het betreft strikt genomen namelijk uitrollen van wat al bedacht was.
De WHO heeft namelijk al in 2015 op een wereldwijd groot internet platform gepubliceerd dat politici wat betreft de WHO zich hard zouden moeten maken om mee te gaan in wat de presentatie "immunisering" noemt.
Hetgeen vaktechnisch (medisch) bovendien nogal dubbelzinnige woordkeuzes als doelstelling betreft.
Het is zoiets als zeggen, ik werp me op dat automobielen voortaan uit "zichzelf" kunnen gaan voortbewegen.
Dat zit al in het woord namelijk, auto-mobiel.
Zo is immunisering enorm dubbelzinnig als het erom gaat dat je als who even van bovenaf gaat beweren, ondanks dat artsen er wel zijn om mensen gezond te houden, wij gaan in plaats daarvan politici aansturen zodat mensen die toch al gezond zijn nog met dubbelop ballast worden benaderd.
Daar heb je geen ondersteunende projecten en programma's voor nodig.
Dan ga je van alles en nog wat in de weg zitten.

Dus hier heeft een roerganger van de Europese Commissarissen alles behalve bestuurlijk een logische rol te nemen.
Bovendien is mevrouw van der Leyen als roerganger van die aanpak niet de meest doorgewinterde top-bestuuurder waar je een veiligheid issue aan kan toevertrouwen.
En dat is dan nog vrij eufomistisch uitgedrukt.

Dan komt er nog bij dat uitdrukkelijk is afgesproken dat op EU niveau alleen aanvullend op landelijke besluitvorming zaken ter hand worden genomen. En, alleen als het aangetoond echt nodig is EN aantoonbaar effectief is. En dan gaat het op EU niveau om minimum harmonisatie voor de te maken afspraken / afstemmen.
Zonder dat dan op EU nvieau een moetje is.
De competentie ligt altijd EERST op nationaal niveau.
Dus bij de Nederlandse en andere regeringen, daarna pas bij de EU en niet andersom.
Zo is dat vastgelegd in de handvesten van de EG / EU / EC, die juist ook bij uitstek waren opgezet met oog op onverwachte grootschalige gebeurtenissen.
Dus politiek-bestuurlijk hoeft de EC zich hier niet eens druk om te maken.
Ook niet omdat Hugo de Jonge en zijn ambtgenoten in besloten zoom-vergaderingen zich over een oplossing gebogen hadden.

Nederlandse politiek moet zich dus met een dergelijke bemoeienis van Ursula van der Leyen / Hugo de Jonge - als aangever voor haar - dus juist afvragen waarom zij zich van alles laten aanleunen en wijsmaken wat betreft dergelijke digitale "instrumenten".
Dit project met de bemoeienis zo positioneren is noch kaderstellend, noch faciliterend.
Het voorgenomen instrument is in de basis inperkend op Schengen beginselen.
Die beginselen zijn ingericht onder leiding van het presidium destijds met enkel eventueel tijdelijke inperking van verdragen zijn opgezet als implementatie op de anti-these van de situatie van hoe Europese en communistisch Aziatische landen hun bevolking achter een ijzeren gordijn / muur in onvrijheid of beperkingen in bewegingsvrijheid op deze aarde kunnen gevangen houden.
Ook werd hierin de kernramp in Tsjernobyl als een van de scenario's voor milieu en gezondheid rampen betrokken.
En het Schengen verdrag betekent letterlijk bij presentatie van het akkoord dat alle ministers van deelnemende landen met keiharde waarborg naar hun ingezetenen voor minstens 50 jaar, tegen weer- en wind, oorlog aan de grens of rampen in landen met deze spelregels vooruit zou komen.
Niet met voorwaardelijke vrijheid - u mag iets bezoeken op voorwaarden van ... - als vertrekpunt, maar onvoorwaardelijke vrijheid.
Er is niets dat het voor die looptijd kan opschorten, inperken of opheffen omdat dat nadrukkelijk opschuiven betekent richting de no-go, die vrijheid-beneming van ingezetenen middels het oprichten van een zichtbare/fysieke of onzichtbare muur / ijzeren gordijn of cordon sanitair.
Dat je dus een maand of 6 afwijkt op de beginselen van Schengen kan als uitzondering wegens uitzonderlijke situatie worden gezien.
Waarbij zeker ook aangetekend dient te worden dat de nationale regeringen mede juist zelf de hand / de aanzet hebben gehad in deze uitzonderlijke situatie door aanpassing van de WHO KPI's met betrekking virusbestrijding en daarbij gepaard gaande nalaten bepaalde kennis erbij te betrekken.
Juridisch staatsrechtelijk bezien vanuit het Schengen stelsel, schurkt zo'n aanleiding als regering aangrijpen al aan tegen de richting waar de Schengen landen zich juist teweer zullen stellen om in richting op te bewegen.
Namelijk aanwenden van zelf ingestelde regelkaders die vrijheid van mensen structureel ontnemen.
Hetgeen juridisch staatsrechtelijk in bepaalde optiek nog ernstiger en zwaarder mag worden gezien dan als een monomane regeringsleider door-dendert.
Of dat door-denderen nou zou gebeuren in kader van een economisch florerend perspectief, een ander maatschappelijk klimaat of het welbevinden van de monomane regeringleider zelf, het is ONGEOORLOOFD. No matter what.

Wel mag je nationaal scherpere regels stellen, die scherper zijn dan wat er op unie-niveau eventueel al zou worden overeengekomen - met instemming van het EU parlement in Straatsburg.
Maar die MOETEN dus weer vallen BINNEN die Schengen beginselen zoals hierboven benoemd.
Die enige grond om ook maar enigszins en tijdelijk hiervan af te wijken is verlopen!

En het is verder niet aan de Europese Commissie om als slager van geleend vlees uitzonderingen op de keuring regels op te stellen.
Dat is enkel, met inachtneming van de besluitvorming vereisten en met door de EU erkende soevereiniteit van de lid-landen, aan de nationale parlementen.
Of en hoe er dus iets met een publiekelijk inzetbaar injectie bewijs gedaan moet worden is dus aan de tweede kamer.
Het vervelende voor Hugo de Jonge hierbij is dat de GGD's, het Rivm, de Riags, Nederlandse huisartsen verband, het internisten verband en Nederlandse Zorg autoriteit al in Q3 2019 als branche-breed beginsel had bericht dat er geen dubbel-op instrumenten moesten komen.
En ook geen vaccinatie paspoorten.
Omdat dat als onderwerp toen al in het branche-brede overleg als onderwerp was ingebracht.
Die paspoorten waren toen na maandenlang en meervoudig beraad, inclusief schriftelijke raadpleging van Raad van State - Orde van Advocaten en de koepel van Accountant bureau's als onverstandig bestempeld.
Omdat het doel al is belegd bij huisartsen praktijk, ziekenhuizen en dergelijke.
Waarbij ook duidelijk de breed gedragen conclusie was dat een vaccinatie paspoort teveel ruis zou opleveren in het maatschappelijk verkeer.
In welk nood-rampen-crisis scenario of de nasleep ervan dan ook.
01-03-2021, 21:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom: En iedereen een jaar geleden maar lachen om China met de groen/amber/rood app om ergens toegang te krijgen. Nu smeken ze hier bijna om zo'n gedrocht.

Weet jij dan een beter alternatief dan zo'n app om de Nederlandse maatschappij weer spoedig en veilig open te krijgen?

Stoppen met meedoen met een gemaakte crisis. Zeg ik niet hoor zegt de bedenker en oprcihter van het OMT het Outbreak Management Team, de huideg regering in NL

"De coronapandemie is volgens Huurman, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Medische Geschiedenis, geen bijzondere. “We weten wie de risicogroepen zijn. Het zijn dezelfde als bij influenza.” Hij vindt de huidige permanente noodtoestand dan ook niet gerechtvaardigd.
Hij gruwt van de “oorlogsretoriek” die wordt gebruikt door politici en medici. Het idee dat je een virus kunt “plat slaan” of het land uit drijven is onzinnig, zegt Huurman. “Dit virus is endemisch, net als influenza. We moeten ermee leren omgaan.”
Het stoort hem ook dat leden van het OMT zoveel in de media verschijnen en zelfs persoonlijke adviezen gaan geven, zoals het advies aan vrouwen om even niet zwanger te worden. “Dat overschrijdt verre hun competentie.”
Huurman, die zijn carrière heeft gewijd aan de preventie van ziekten, is verbijsterd door de adviezen die de overheid geeft. “Ik hoorde een spotje op de radio: blijf binnen dan houden we corona buiten. Hoe verzin je het? Ik zou zeggen: ga naar buiten en bouw je weerstand op.”
Huurman schreef het afgelopen jaar zes artikelen die hij stuurde naar de Volkskrant en NRC Handelsblad, maar, ondanks zijn staat van dienst, werd geen daarvan geplaatst."

https://www.cafeweltschmerz.nl/het-omt-ontspoord-james-roolvink-met-dr-jan-huurman-bedenker-van-het-omt/

In dit interview met James Roolvink blikt hij terug op het beleid rond de polio-uitbraak in 1992 en (vanaf minuut 34.00) praat hij over de huidige rol van het OMT.
02-03-2021, 06:35 door Anoniem
@ Staewoldt,

Je hebt het hier over Thailand. Maar ga eens een keer naar Thailand toe. Met het vliegtuig. Dan heb je daar dus een Corona-paspoort voor nodig. Alleen vanwege Corona. Maar je moet ook nog diverse prikken nemen omdat er nogal wat ANDERE lastige ziektes rondzweven daar. En mocht je daar de fout maken om water te gaan drinken dat rechtstreeks uit de kraan komt dan ga je de volgende twee dagen niet van de wc afkomen. Begin je nu te begrijpen dat Corona niet alles is in het leven? En begrijp je nu dat NA Corona er weer 1000 andere virussen komen?

Maar zo wordt het geprint. De almachtige MSM die heeft ons hele land gek gemaakt.
02-03-2021, 07:10 door Anoniem
WHO says No...

  5 February 2021 COVID-19 Travel Advice

 WHO position

At the present time, it is WHO’s position that national authorities and conveyance operators should not introduce requirements of proof of COVID-19 vaccination for international travel as a condition for departure or entry, given that there are still critical unknowns regarding the efficacy of vaccination in reducing transmission. In addition, considering that there is limited availability of vaccines, preferential vaccination of travellers could result in inadequate supplies of vaccines for priority populations considered at high risk of severe COVID-19 disease. WHO also recommends that people who are vaccinated should not be exempt from complying with other travel risk-reduction measures.
https://www.who.int/news-room/articles-detail/interim-position-paper-considerations-regarding-proof-of-covid-19-vaccination-for-international-travellers

Vergelijkingen met gele koorts of hepatitis  die mbv het gele inentboekje voor toegang tot sommige landen gaan niet op.

Maar laten we lekker doorslaan en niet luisteren naar de experts!
Beste mensen en politici -zowel nationaal als EU gerelateerd- , wie zijn er nu de wappies door dingen te roeptoeteren die door experts worden tegengesproken!?
02-03-2021, 09:44 door Anoniem
Door Staewoldt:
Door Anoniem:
it will respect data protection, security & privacy"

Nu wilde ik iets typen wat anno 2021 verkeer opgepakt kan worden, dus ik zal het maar niet typen (immers, meningsvrijheid bestaat al jaren niet meer...knip.....

Uche uche....Wa.. Wablief??
Bestaat er in Nederland geen meningsvrijheid?!?
Joh, het recht op vrije meningsuiting is zelfs vastgelegd in diverse wetten.
Ongelofelijk maar waar, hoe jij er op los kakelt als een kip zonder kop!

Geen meningsvrijheid.... Psah! Hoe van de pot gerukt moet iemand toch zijn om m.b.t. Nederland zo´n flagrante onzin uit te kramen!

Je kunt hier zelfs onbestraft leden van het koninklijk huis beledigen. Tenzij je het wel héél bont maakt wordt de straf op majesteitsschennis niet opgelegd. Ha ha..... Probeer dat maar eens in Thailand.
Als je daar zo dom bent om Rama X (de tiende) in het openbaar te beledigen wordt je waarschijnlijk gelyncht door een razende menigte, en als de politie je weet te ontzetten draai je na een spectaculair proces voor een groot aantal jaren de gevangenis in (Gevangenis in Thailand? Héél veel sterkte, moed en wijsheid als je daar ongeschonden blijft.)


Kortom:

Denken alvorens te schrijven!
Denken! Dat doe je met je hoofd! (dat ding bovenop je schouders) Weet je nog van rekenles 2e klas lagere school?
Denken! Om te voorkomen dat je voor paal staat met 100% ondoordachte kletspraat.

U zet de punten weer strak op de i, waarvoor dank. Er wordt teveel gejankt om niks in NL en op fora als dit. Wellicht komt dat door teveel vrijheid, grappig bedoeld. Fraaie post dus!!
02-03-2021, 11:19 door Anoniem
We hebben al een paspoort, kan daar niet een stempel in worden gezet na vaccinatie?
Simpel, doelmatig en goedkope oplossing denk ik...
02-03-2021, 11:44 door majortom
Door Staewoldt:
Door Anoniem:
it will respect data protection, security & privacy"

Nu wilde ik iets typen wat anno 2021 verkeer opgepakt kan worden, dus ik zal het maar niet typen (immers, meningsvrijheid bestaat al jaren niet meer...knip.....

Uche uche....Wa.. Wablief??
Bestaat er in Nederland geen meningsvrijheid?!?
Joh, het recht op vrije meningsuiting is zelfs vastgelegd in diverse wetten.
Ongelofelijk maar waar, hoe jij er op los kakelt als een kip zonder kop!

Geen meningsvrijheid.... Psah! Hoe van de pot gerukt moet iemand toch zijn om m.b.t. Nederland zo´n flagrante onzin uit te kramen!

Je kunt hier zelfs onbestraft leden van het koninklijk huis beledigen. Tenzij je het wel héél bont maakt wordt de straf op majesteitsschennis niet opgelegd. Ha ha..... Probeer dat maar eens in Thailand.
Als je daar zo dom bent om Rama X (de tiende) in het openbaar te beledigen wordt je waarschijnlijk gelyncht door een razende menigte, en als de politie je weet te ontzetten draai je na een spectaculair proces voor een groot aantal jaren de gevangenis in (Gevangenis in Thailand? Héél veel sterkte, moed en wijsheid als je daar ongeschonden blijft.)


Kortom:

Denken alvorens te schrijven!
Denken! Dat doe je met je hoofd! (dat ding bovenop je schouders) Weet je nog van rekenles 2e klas lagere school?
Denken! Om te voorkomen dat je voor paal staat met 100% ondoordachte kletspraat.

Meningsvrijheid staat wel degelijk onder druk. Denk aan mohammed-grappen/cartoons (sommige cabaretiers durven hier al geen grappen meer over te maken), de racisme-kaart die te pas en te onpas wordt getrokken e.d.

Aangezien dat vaak gepaard gaat met bedreigingen, zou je toch wel degelijk kunnen stellen dat de vrije uiting van je mening toch echt onder druk staat.

Dus voordat u denigrerend naar een ander reageert zou u ook even kunnen nadenken,.
03-03-2021, 23:44 door Anoniem
Brussel komt met plan voor digitaal Europees coronapaspoort
redactionele fout in de kop. Brussel is bestuurlijk zoveel. Namelijk gemeente, stadsregio, gewest naast Vlaanderen en Wallonie, huisvestingplaats voor EU instituties.
Dus wees ten eerste s.v.p. even preciezer met wat u met "Brussel" bedoeld.

En ten tweede, het is dan toch de vraag wie daadwerkelijk het initiatief pushte / brengt?
Is dat de Europese Commissie voorzitter omdat die de Europese Raad met daarin Angela Merkel en Rutte een wederdienst biedt?
Was dat Sebastian Kurz (en dus Soros die Kurz d.d. 14 januari 2020 op de veiligheidsconferentie in Munchen demonstratief met Soros' zijn zoon liet fotograferen) die eiste dat van der Leyen met meer komt.
Als het gaat om paspoorten, als het gaat om gezondheid kwesties dan is het volgens EU / EG beginselen namelijk sowieso juist NIET aan de E.C. of diens voorzitter om hiermee te komen.
Dat zou juist - indien het echt kei keihard noodzaak zou zijn - binnen het platform overleg met gezondheidsministers van EU landen worden gebracht.

En laat Hugo de Jonge in dat overleg die overleggen nou juist al hebben meegedraaid.
Alleen zat en zit Hugo met de motie van de 2e kamer.
Daar was namelijk al vast komen te staan dat de Nederlandse gezondheidsdiensten zelf al voldoende waarborgen hebben, die bovendien ook nog eens hebben verbeterd ingericht (eind 2019).
En voor de bewegingsvrijheid en eventuele discriminatie daarin is (eind 2020) nota bene 2x door de 2e kamer bepaald dat die instrumenten niet rechtstreeks of via een omweg mogen leiden tot uitsluiten van Nederlanders en hun maatschappelijke vrijheid.
Aan die moties is elke Nederlandse regering - ook die na 17 Maart 2021 - dus gebonden.
Dat kan dan ook niet stiekem via omwegen - via Ursula - politiek worden "gefixt" / omzeild.
Hierbij merk ik op dat diverse bundesländer in Duitsland dit soort paspoorten politiek / maatschappelijk alles behalve een logische zet zijn die enkel op ruime steun bij de bevolking kunnen rekenen.
Zeker ook in de oostelijke Duitse gebieden hebben ze recenter dan in het BRD deel nog vrij vers wat "Papiere bitte!" doet met een mens. Die controlerende feodale macht boven je, die wil je als mens dus niet.
04-03-2021, 10:19 door Anoniem
Naast de CommonPass, van The Commons Project [1], een Zwitserse non-profit organisatie, die onder meer actief is in Oost-Afrika, is begin dit jaar ook de Linux Foundation Public Health aangehaakt bij het Covid-19 Credential Initiative (CCI), als opmaat voor de ontwikkeling van een open source standaard voor het digitale vaccinatie paspoort [2].

De grote commerciële belangenpartijen hebben tussentijds ook niet stil gezeten. De luchtvaartorganisatie IATA, met ruim driehonderd aangesloten maatschappijen, werkt aan een eigen IATA TravelPass. Ook Google, Apple, IBM en Microsoft ontwikkelen bewijzen. Ook doen een reeks van bedrijven mee die al plastic ID-kaarten op de markt brengen.

Naast de vaccinrace is er nu dus ook een ratrace ontstaan met als inzet digitale vaccinatie paspoorten. Het is nog verre van duidelijk welke systemen deze race zullen winnen. Het kan wel eens per werelddeel of regio gaan verschillen. Over de privacy afwegingen en ethische vraagstukken wordt nog amper gesproken.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/03/race-om-het-vaccinatiepaspoort-dat-meer-vrijheden-moet-bieden-a4034131


[1] Travel Health App | CommonPass
https://commonpass.org

[2] The COVID-19 Credentials Initiative
https://www.covidcreds.com
08-03-2021, 21:40 door Anoniem
He he, kijk ’s aan: 'Brussel' is plots wakker geworden in deze toch aangrijpende Corona tijden...Er valt immers iets administratiefs, hun super-dada, te doen in hun sowieso ultra dystopische afbraak denkwereld en dan geven ze altijd als bij wonder present hoor...
12-03-2021, 15:06 door Anoniem
Door Anoniem: Opmerkelijk lijkt de algemene acceptatie in Israel van dit vaccinatiepaspoort, waarin toch beperkingen voor mensen in is opgenomen. Dat heeft m.i. te maken met het vertrouwen in de moraal en ethiek van de politieke leiders. Een land waar een leven als hoogste goed wordt beschouwd. Een land waar de overheid honderden terroristen vrijlaat, om de dode lichamen van gesneuvelde landgenoten terug te krijgen om ze fatsoenlijk te kunnen begraven. De Israëlische politici zijn overigens daarom niet gevrijwaard van zwakheden die we ook bij ander politici zien, corruptie, nepotisme, etc..

Natuurlijk is de vraag, waarom dan niet de Palestijnen vaccineren, als je moraal en ethiek zo hoogstaand is, en het antwoord daarop is eenvoudig, omdat de gezondheidszorg van de Palestijnse burgers, inclusief het ziekteverzekeringssysteem, onder de bevoegdheid en verantwoordelijkheid van de Palestijnse politieke leiders valt. Dit is vastgelegd in de Oslo akkoorden van 1995, in artikel 17 lid 1 tot en met 10. Ten aanzien van een pandemie is overeengekomen dat er informatie en samenwerking zal zijn bij de bestrijding daarvan.

Kijken we naar ons eigen land, dan zien we een overheid die moraal en ethiek lijkt aan te passen aan de politieke waan van de dag, en m.i. terecht door de bevolking wordt gewantrouwd.

Niet alle Israëliërs zijn het eens Juist door de uitsluiting
https://www.ad.nl/buitenland/zorgwekkende-scheiding-in-de-samenleving-door-israelisch-vaccinatiepaspoort~a7cec93c/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.