image

Israël geeft burgers met digitaal coronapaspoort meer vrijheden

maandag 22 februari 2021, 13:52 door Redactie, 10 reacties

De Israëlische overheid heeft een digitaal coronapaspoort ontwikkeld dat mensen die zich hebben laten vaccineren of hersteld zijn van een coronabesmetting meer vrijheden geeft. Het "groene paspoort" is een gezondheidscertificaat in de vorm van een app. Het wordt uitgegeven door het ministerie van Volksgezondheid en is geldig voor een periode van zes maanden een week na de tweede dosis.

Met het paspoort kan er toegang worden verkregen tot sportscholen, theaters, hotels, zwembaden, concerten en synagoges. Betreffende gelegenheden zijn verplicht om op de paspoorten van bezoekers te scannen. Personen zonder paspoort mogen niet worden toegelaten. In de app van de Israëlische overheid kunnen burgers hun gegevens invoeren, waarna hun vaccinatiestatus wordt weergegeven.

Voor personen zonder smartphone is er een gezondheidscertificaat met streepjescode dat kan worden geprint, meldt The Jerusalem Post. Op het vervalsen van een gezondheidscertificaat staat een boete van omgerekend 1260 euro, aldus The Guardian, hoewel er ook met gevangenisstraffen wordt gedreigd.

Reacties (10)
22-02-2021, 14:05 door [Account Verwijderd]
Als er toch 1 land bestaat waar de bevolking alles weet van de gevolgen van het opdelen van de bevolking in 2 groepen dan is dat toch wel Israël.
Degene met een ster en degene zonder ster.
En wat gaan ze vervolgens doen, precies hetzelfde als waarvoor ze naar Israël zijn gekomen en waarom de staat Israël opgericht werd.
DIT NOOIT WEER !!!!!
22-02-2021, 14:27 door _R0N_
[Verwijderd door moderator]
22-02-2021, 14:31 door Anoniem
Leuke oplossing NOT. De enige manier waarop dit kan werken is met een actieve terugkoppeling. Want het is voor programmeurs echt wel te doen, om een fake-paspoort te bouwen, zodra genoeg kenmerken bekend zijn. In de EU zou het m.i. ook niet mogen, aangezien op die manier gezondheidsgegevens aan persoonsgegevens gekoppeld worden. Misschien niet rechtstreeks, maar toch.

Eigenaar sportschool: "Wie zijn er al gevaccineerd en zijn bij ons klant?"
Computer: "Deze leden zijn sinds de invoering van het paspoort bij ons binnen geweest!"

En daarmee heb je informatie om de niet gevaccineerden aan te schrijven, b.v.
22-02-2021, 14:34 door Anoniem
22 Jaar geleden kreeg ik zo'n Covid besmetting. Er was sprake van veel hoesten, verlies van smaak, reuk en geheugenverlies. Hoewel ik hersteld ben, en daar jaren voor nodig heb gehad, was er toen geen document om mijn genezing te bewijzen.

Dus zo te zien word ik straks ten onrechte geoutcast in de samenleving.

Met dank aan de politici die overgestapt zijn op paniekvoetbal.
22-02-2021, 15:47 door Anoniem
Eigenlijk is de kop van het artikel niet juist. Waar het op neerkomt is dat van nature bestaande vrijheden worden teruggegeven nadat ze zijn afgenomen. Vrijheden zijn geen gunst van een overheid maar een recht. De kop van het artikel zou dan ook moet zijn "Israël geeft burgers met digitaal coronapaspoort meer vrijheden terug"
22-02-2021, 16:06 door Anoniem
Isreal heeft zijn burgers zojuist verkocht aan de farmaceutische industrie...
Een paspoort met een geldigheid van 6 maanden....

Ik voorzie een constante stroom van inkomsten voor vaccin verkopers... Moest ook wel, want niemand wil meer statines slikken, de vorige (cholesterol) 'pandemie' waar de big farma goud mee verdiende. Dat is natuurlijk opgedroogd nadat je na 10 keer de maximale waarde verlagen niemand je meer gelooft, behalve een paar hersendode cardiologen.
22-02-2021, 16:15 door Anoniem
Wat is dit voor zieke zooi? Dit is pas discriminatie. De Jodenster is terug letterlijk maar dan in een vorm van een vaccin QR code. Dat mensen dit goedkeuren zeg. Angstmaatschappij en mogen alle vrijheden afgepakt worden regelrecht tegen de grondwet in.
22-02-2021, 17:44 door Anoniem
Door Anoniem: Eigenlijk is de kop van het artikel niet juist. Waar het op neerkomt is dat van nature bestaande vrijheden worden teruggegeven nadat ze zijn afgenomen. Vrijheden zijn geen gunst van een overheid maar een recht. De kop van het artikel zou dan ook moet zijn "Israël geeft burgers met digitaal coronapaspoort meer vrijheden terug"

Mooie redenering maar klopt niet wat het geeft die vrijheden slechts terug aan de mensen die gevaccineerd zijn. Daarmee wordt er dus gediscrimineerd.
22-02-2021, 20:55 door Anoniem
Rare kreten hierboven.
Is de huidige generatie NL-ers echt zo dom of tegendraads?
Als men van zoiets nog moet uitleggen waarom het een goed idee van Israël is om het zo te doen.
23-02-2021, 08:00 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-02-2021, 08:01
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.