image

Datalek ticketverkoper Ticketcounter raakt 1,9 miljoen gebruikers

dinsdag 2 maart 2021, 11:04 door Redactie, 1 reacties

Het datalek door een gestolen back-up bij ticketverkoper Ticketcounter raakt meer dan 1,9 miljoen gebruikers. Dat laat beveiligingsonderzoeker Troy Hunt weten. Ticketcounter verzorgt online kaartverkoop voor allerlei evenementen, musea, pretparken en dierentuinen. Een back-up van het bedrijf was door een fout voor iedereen op internet toegankelijk en werd in februari gedownload.

De data uit de back-up is nu openbaar gemaakt. Het gaat om bankrekeningnummers, geboortedata, e-mailadressen, geslacht, ip-adressen, namen, betaalgeschiedenis, telefoonnummers en adresgegevens. Hunt heeft de ruim 1,9 miljoen e-mailadressen uit de back-up aan zijn datalekzoekmachine Have I Been Pwned toegevoegd. Via de zoekmachine kunnen gebruikers kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de gelekte e-mailadressen was 60 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Reacties (1)
04-03-2021, 15:27 door Anoniem
En waar kan men nu verhaal halen of voor elkaar krijgen dat diegegevens verdwijnen?
Ik heb een paar jaar terug een ijsbaan regelmatig bezocht; nu zijn o.a. geboortedatum, iban, adresgegevens etcera allemaal gehackt. De betreffende ijsbaan is in het voorjaar 2020 overgestapt naar een andere partij, Ticket Team. Is die dan wel betrouwbaar?
Als gewone consument weet ik nu niet, wat te doen!
Kan Security.nl een procedure adviseren?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.