image

Nederlandse cryptobeurs LiteBit lekt persoonsgegevens gebruikers

woensdag 3 maart 2021, 12:27 door Redactie, 5 reacties

De Nederlandse cryptobeurs LiteBit heeft persoonsgegevens van gebruikers gelekt, zo meldt het bedrijf via de eigen website. Het gaat om persoonsgegevens, zoals e-mailadres, telefoonnummer en IBAN, die voor december 2019 door gebruikers zijn verstrekt.

Op 27 februari van dit jaar ontving LiteBit een bericht waarin werd gemeld dat gegevens van LiteBit-gebruikers in handen van een derde partij waren. "Er is gedreigd om deze persoonsgegevens openbaar te maken als LiteBit niet zou betalen voor deze data. Ons standpunt is dat wij op geen enkele wijze willen bijdragen aan het in stand houden van dit soort criminele activiteiten. Betalen voor de data past niet in ons beleid", zo stelt de cryptobeurs in een verklaring.

Aan de hand van de gestolen data die de afperser aan het bericht had toegevoegd kon worden afgeleid dat het gaat om gegevens die voor december 2019 zijn verstrekt. "Daarnaast zaten er enkel Nederlandse gebruikers in deze sample. Desalniettemin willen we wel al onze gebruikers op de hoogte stellen", laat LiteBit verder weten.

Het datalek is inmiddels gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Tevens is er aangifte gedaan bij de politie en zijn er it-beveiligingsbedrijven ingeschakeld om onderzoek te doen. Alle gedupeerde gebruikers zijn via e-mail ingelicht. Verdere details over de aanval zijn niet gegeven.

Reacties (5)
03-03-2021, 12:46 door Anoniem
er staan ook adresgegevens te koop
03-03-2021, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem: er staan ook adresgegevens te koop

Bron?
03-03-2021, 14:00 door Anoniem
Dit is al de derde keer als ik het goed heb. Tijd voor een goede tik op de vingers in de vorm van boete. Na de eerste keer heb ik mijn gegevens laten verwijderen. Eens kijken of dat ook gebeurd is....
03-03-2021, 15:34 door Anoniem
Hoe zijn ze aan die data gekomen?
Is er (ook) ingebroken op de servers/infrastructuur van LiteBit?
Hoe veilig is de crypto die is opgeslagen bij LiteBit?

Zo veel vragen...

Nu snap ik ook waarom ik opeens sinds een week een verhoogd aantal inlogpogingen op mijn mailserver zie binnekomen vanuit Nederlandse IP adressen richting mijn e-mail adres.
04-03-2021, 08:25 door Anoniem
Lol ik kreeg een email van litebit en ik heb niet eens een account daar.

Wat zou dat betekenen?

3 antwoorden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.