image

Arriva start proef met inchecken met contactloze betaalpas in OV

woensdag 10 maart 2021, 09:26 door Redactie, 8 reacties

Vervoersbedrijf Arriva is in Lelystad een proef gestart waarbij reizigers met een contactloze betaalpas of creditcard in de stadsbussen kunnen in- en uitchecken. Volgens de vervoerder gaat het betalen in het ov de komende jaren veranderen.

"Met het introduceren van nieuwe betaalmogelijkheden willen we het grootst mogelijke reis- en betaalgemak bieden", aldus Arriva. De nu gestarte proef is dan ook de aanloop naar de introductie van nieuwe betaalvormen in het openbaar vervoer in heel Nederland. Buspassagiers in Lelystad kunnen vanaf vandaag inchecken met een contactloze betaalpas, creditcard of betaalpas op hun smartphone.

De betaling vindt automatisch plaats. De prijs voor de reis is gelijk aan het reguliere tarief van reizen met de OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Wie zijn reisgeschiedenis wil inzien kan dit doen door de veertien cijfers en letters die op het betaaloverzicht staan samen met afgeschreven bedrag op de website reizenmetjebetaalkaart.nl in te vullen. De nieuwe betaalmethoden in het OV worden aangeboden onder het label OVpay.

Reacties (8)
10-03-2021, 10:16 door Anoniem
Track and Trace voor personen, altijd handig.
10-03-2021, 11:36 door Anoniem
Buspassagiers in Lelystad kunnen vanaf vandaag inchecken met een contactloze betaalpas, creditcard of betaalpas op hun smartphone.
En als je smartphone leeg is tijdens de busreis, dan betaal je de volle mep!

Want zo werkt het in Nederland.
10-03-2021, 11:53 door Anoniem
In dit land kan je echt niet vrij bewegen. Anoniem OV-chipkaart is super misleidend.
Waardeer het 1 keer op met je pas en je bent inderdaad Track and Trace en dan hebben het niet eens over de ‘Persoonlijke’. En al betaal je contant die camera en microfonen in de OV werken altijd! En geloof mij dat het OV gebruik maakt van AI surveilleren op basis van gezichtsherkenning voor ‘misdadigers’ in de OV. Denk er maar eens over na. Privacy in Nederland is zo goed als dood.
10-03-2021, 12:16 door Anoniem
Dus met een API naar https://www.reizenmetjebetaalkaart.nl kan je bank precies gaan bijhouden waar je bent geweest...
10-03-2021, 13:37 door majortom
Door Anoniem: Track and Trace voor personen, altijd handig.
Straks ook de CoronaCheck app nodig als je niet oppast. Dubbele track en trace.
10-03-2021, 13:59 door Anoniem
Door Anoniem: Track and Trace voor personen, altijd handig.

Ja en nee. Het zou een gefedereerd model kunnen zijn. Het OV-bedrijf weet waar iemand gereisd heeft en dat er voor betaald is, maar slaat de rest niet op, de bank weet wat er betaald is en van wie de rekening is, maar weet niet waar gereisd is.

Overigens zijn dit soort zaken in het buitenland beter geregeld, zowel anonieme OV-kaarten als ook dat buiten Nederland alle andere landen nog steeds de oorspronkelijke tickets naast hun OV-kaarten systeem in ere hebben gehouden.
10-03-2021, 14:15 door Anoniem
Door Anoniem: Dus met een API naar https://www.reizenmetjebetaalkaart.nl kan je bank precies gaan bijhouden waar je bent geweest...
Met dank aan PSD2 hebben ook nog eens ongevraagd derde toegang tot deze gegevens.
11-03-2021, 23:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dus met een API naar https://www.reizenmetjebetaalkaart.nl kan je bank precies gaan bijhouden waar je bent geweest...
Met dank aan PSD2 hebben ook nog eens ongevraagd derde toegang tot deze gegevens.
Wat bedoel je hiermee?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.