image

Directeur versleutelde berichtendienst Sky aangeklaagd door VS

maandag 15 maart 2021, 12:17 door Redactie, 16 reacties

De directeur van de versleutelde berichtendienst Sky is door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd voor het opzettelijk faciliteren van internationale drugsdealers. De Belgische, Franse en Nederlandse autoriteiten wisten 1 miljard versleutelde berichten die via Sky werden uitgewisseld te onderscheppen, waarvan de helft is ontsleuteld, zo stelde de Belgische politie.

Naar aanleiding van de onderschepte berichten vond er vorige week een grootschalige politie-operatie in België, Frankrijk en Nederland plaats. Daarbij werden honderden woningen doorzocht en tientallen personen aangehouden. Volgens de aanklacht weet de directeur van Sky dat de telefoons en berichtendienst die hij aanbiedt door drugsdealers worden gebruikt om opsporingsdiensten te omzeilen.

Sky biedt klanten telefoons zonder gps, camera en microfoon. Via de Sky-software kunnen gebruikers versleuteld met elkaar communiceren. "Er zijn tenminste 70.000 Sky-telefoons wereldwijd in gebruik, waaronder in de Verenigde Staten. Volgens de aanklacht heeft Sky Global meer dan tien jaar lang honderden miljoenen dollars verdiend door de activiteiten van criminele organisaties te faciliteren en deze organisaties tegen opsporingsdiensten te beschermen", aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

In de aanklacht wordt gesteld dat Sky Global als doel had om veilige communicatie tussen drugsdealers mogelijk te maken en zo de in- en uitvoer van drugs in Australië, Azië, Europa en Noord-Amerika te faciliteren, opbrengsten van de drugshandel te witwassen en onderzoeken naar drugshandel en witwaspraktijken te dwarsbomen. Zo beschikte Sky over een systeem waarbij bewijs van dergelijke activiteiten op afstand konden worden verwijderd, laat het ministerie weten.

Tevens staat in de aanklacht dat medewerkers van Sky Global gebruikmaakten van cryptovaluta, waaronder Bitcoin, om illegale transacties via de eigen website te faciliteren en de anonimiteit van klanten te beschermen. Op de twee aanklachten van de openbaar aanklager staat maximaal een levenslange gevangenisstraf.

Reacties (16)
15-03-2021, 13:04 door Anoniem
Kijk dat is nog eens een goede zaak! Hopelijk wordt het nu eens duidelijk dat je geen services voor criminelen kunt aanbieden met het smoesje "het is nuttig voor iedereen".
15-03-2021, 13:14 door Anoniem
Tevens staat in de aanklacht dat medewerkers van Sky Global gebruikmaakten van cryptovaluta, waaronder Bitcoin, om illegale transacties via de eigen website te faciliteren en de anonimiteit van klanten te beschermen


Oei Grabberhaus zou je niet eerst cryptovaluta verbieden ipv van e2e je mag wel anoniem betalen maar brave burgers mogen niet een prive gesprek voeren
15-03-2021, 13:18 door Anoniem
Sky global heb ik nog nooit van gehoort. Is het typisch dat criminelen een onbekend communicatie bedrijf kiezen om tegen opsporingsdiensten te beschermen of zijn ze net heel dom geweest om voor zo'n onbekend bedrijf te kiezen?
15-03-2021, 13:24 door Power2All
Goed dat ze die bendes opgerold hebben.
Slecht is het weer om encryptie weer als de boeman te roepen.
Er zijn genoeg redenen waarom je wel encryptie wilt toepassen, maar dat wordt weer natuurlijk opzij gezet, want dat maakt hun argumenten weer nutteloos.
Encryptie is nu eenmaal nodig om te voorkomen dat uberhaupt data in de verkeerde handen vallen.
Overheden zijn niet altijd te vertrouwen, vooral regimes waar grove schendingen gaande zijn.

Sky heb ik iig ook nooit van gehoord, maar ik gebruik ook gewoon een Android telefoon zonder poespas.
Als je echt veilig wilt zijn, kun je beter een simpele telefoon gebruiken zonder een smart-optie met ingebouwde encryptie.
15-03-2021, 13:26 door Anoniem
Hierbij wil ik het goede resultaat benadrukken van de Nederlandse en Belgische politie teneinde het schietgraag laaghangend fruit voor een groot deel van de straat te halen. Puik werk van onze opsporingsdiensten. En geen greintje hysterie, mooi dit.
Maar het is tevens een wel en niet gewenst cadeautje aan het Amerikaanse MinJus die als mosterd na de maaltijd Sky Global, hiermee indirect encryptie en gebruik van crypto-valuta criminaliseren.

De USA en Australië daarentegen weer primitief met hun geschreeuw over 'drug gangs', etc. achteraf en als kleuters gaan namen en shamen. Nu pas de CEO en het bedrijf aanklagen terwijl justitie aldaar langere tijd de money trails kon volgen?

Ik denk 2 dingen:

-Frustratie dat twee 'small Europeans' wél de encryptie konden kraken en daarmee tevens de erg vuile was van hun immer beschaafde Anglo-Saksische wereld aan het buitenhangen is, al dan niet achter de schermen. Want de uitwerking van de breach is nog maar pas begonnen dmv arrestaties van de laagvliegers. Want wordt vervolgd.

-het Monopolie. Geen uitleg...
15-03-2021, 13:36 door Briolet
Ik denk niet dat deze directeur daar van wakker ligt. Hij heeft heel andere problemen, omdat hij nu vast op de dodenlijst staat van een aantal criminele organisaties. In een Amerikaanse cel is zijn leven redelijk veilig.
15-03-2021, 13:42 door Anoniem
Een telefoon zonder microfoon. Zou je daar ook mee kunnen bellen??
15-03-2021, 14:33 door Anoniem
Heeft justitie daar dan werkelijk zoveel bewijs voor?
Of enkel bewijs met een nep-app hetgeen geen product van Sky was?
15-03-2021, 14:46 door Anoniem
CEO Sky ECC zegt dat de skyecc.eu een nep bedrijf is.

“This ‘E.U.’ phone is not one of ours and is not sold by us,” says Jean-François Eap, CEO of Sky ECC. “We know that someone has been passing themselves off as an official reseller of Sky ECC for some time, and we have been trying to shut it down through legal channels for almost two years.”

Fake Sky ECC phone
https://media.threatpost.com/wp-content/uploads/sites/103/2021/03/12151013/SKKY-ECC-fake-image-300x169.jpg

Echte Sky ECC phone
https://media.threatpost.com/wp-content/uploads/sites/103/2021/03/12151034/sky-ecc-real-device-225x300.jpg

bron: https://threatpost.com/europol-arrests-cracked-sky-ecc/164744/
15-03-2021, 16:00 door Anoniem
Voor zover mij bekend is onder NL recht de provider niet verantwoordelijk voor de inhoud van de informatie (alleen onder zer specifieke technische omstandigheden waarin inhoud gefilterd of gemanipuleerd wordt). Whatsapp, Telegram, Signal worden ook gebruikt voor criminele doeleinden. Dat dat beperkt is of grootschalig doet er juridisch niet zoveel toe.


https://www.iusmentis.com/aansprakelijkheid/providers/

Verder interessante zaak - dat kraken is waarschijnlijk gedaan door gemanipuleerde devices aan te bieden als reseller.
15-03-2021, 16:03 door Anoniem
Door Anoniem: CEO Sky ECC zegt dat de skyecc.eu een nep bedrijf is.

“This ‘E.U.’ phone is not one of ours and is not sold by us,” says Jean-François Eap, CEO of Sky ECC. “We know that someone has been passing themselves off as an official reseller of Sky ECC for some time, and we have been trying to shut it down through legal channels for almost two years.”

Fake Sky ECC phone
https://media.threatpost.com/wp-content/uploads/sites/103/2021/03/12151013/SKKY-ECC-fake-image-300x169.jpg

Echte Sky ECC phone
https://media.threatpost.com/wp-content/uploads/sites/103/2021/03/12151034/sky-ecc-real-device-225x300.jpg

bron: https://threatpost.com/europol-arrests-cracked-sky-ecc/164744/

Site is ook uit de lucht - deze winkel is waarschijnlijk door de opsporings autoriteiten opgericht met als doel de communicatie te kunnen tappen met gemanipuleerde devices
15-03-2021, 17:28 door Anoniem
Door Anoniem: Sky global heb ik nog nooit van gehoort. Is het typisch dat criminelen een onbekend communicatie bedrijf kiezen om tegen opsporingsdiensten te beschermen of zijn ze net heel dom geweest om voor zo'n onbekend bedrijf te kiezen?
Jij bent de Autoriteit Bekende Bedrijven?

Door Briolet: Ik denk niet dat deze directeur daar van wakker ligt. Hij heeft heel andere problemen, omdat hij nu vast op de dodenlijst staat van een aantal criminele organisaties. In een Amerikaanse cel is zijn leven redelijk veilig.

Je leven veilig in een Amerikaanse cel? Criminaliteit weelt tierig achter de tralies in de VS. Criminelen in het gevang vaardigen opdrachten uit voor mensen erbuiten en andersom. De muren stellen wat dat betreft erg weinig voor. Je zit als een rat in de val als iemand een opdracht op jou uitvaardigt. Als je vijanden hebt is een cel in de VS een enorm risico, en met een beetje pech pakt iemand je ook als je geen vijanden hebt.
15-03-2021, 20:02 door Anoniem
Natuurlijk is het absoluut niet de bedoeling dat criminelen
en drugs-dealers en andere strafbaarheden hiermee ongestraft hun gang
konden gaan,fout fout.

Maar het is ook een te vrij systeem wat regel-recht ingaat tegen de elite,de europese unie
en de nsa.(usa)

Ik denk dat china (panopticum-land) ook erg boos zal
zijn op dit sky-systeem.

The Matrix
16-03-2021, 07:54 door Anoniem
Het is nogal een beschuldiging. Alleen dat een tool ergens voor gebruikt kan worden is geen bewijs van dat de makers iets opzettelijk faciliteren. Dan kunnen we nog wel even doorgaan: Karwei (Betonscharen en andere middelen die voor inbraken gebruikt kunnen worden), wintersportwinkels (bivakmutsen), sportzaken (honkbalknuppels), de Nederlandse en Amerikaanse Overheden (verkoopt diverse producten aan regimes die voor misdaden tegen de menselijkheid - over ernstige vergrijpen gesproken) gebruikt kunnen worden, ...

Onvermijdelijk komt ook het debat over encryptie boven tafel. Wat dat betreft heeft NRC.nl een goed artikel gepubliceerd: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/15/encryptie-is-noodzakelijk-om-alle-burgers-te-beschermen-tegen-hacks-a4035599. Ik herken dit wel. Als beveiligingsprofessional is encryptie een van de weinige middelen - niet alleen bij encryptie zelf, maar ook signing - waar ik vertrouwen heb dat het een degelijk vaccin is tegen bepaalde vormen van cybercriminaliteit. En juist dat ene middel ligt voortdurend onder vuur. Gelukkig ben ik niet iemand die zich snel te haren uit het hoofd trekt, anders was ik kaal...
16-03-2021, 11:16 door Anoniem
Door Anoniem: Het is nogal een beschuldiging. Alleen dat een tool ergens voor gebruikt kan worden is geen bewijs van dat de makers iets opzettelijk faciliteren. Dan kunnen we nog wel even doorgaan: Karwei (Betonscharen en andere middelen die voor inbraken gebruikt kunnen worden), wintersportwinkels (bivakmutsen), sportzaken (honkbalknuppels), de Nederlandse en Amerikaanse Overheden (verkoopt diverse producten aan regimes die voor misdaden tegen de menselijkheid - over ernstige vergrijpen gesproken) gebruikt kunnen worden, ...
Standaard reactie die al zovaak geplaatst is en waarvan al zovaak is uitgelegd dat het zo niet werkt.
Er is wel degelijk een verschil tussen het aanbieden van spullen die normaal een bepaald doel hebben en die eventueel misbruikt kunnen worden voor criminaliteit, en het aanbieden van spullen waar normaal niemand wat aan heeft anders dan voor het plegen van criminaliteit en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.
Als je je op dat vlak begeeft dan moet je het risico incalculeren dat je wordt aangepakt voor het faciliteren van criminaliteit.
17-03-2021, 18:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is nogal een beschuldiging. Alleen dat een tool ergens voor gebruikt kan worden is geen bewijs van dat de makers iets opzettelijk faciliteren. Dan kunnen we nog wel even doorgaan: Karwei (Betonscharen en andere middelen die voor inbraken gebruikt kunnen worden), wintersportwinkels (bivakmutsen), sportzaken (honkbalknuppels), de Nederlandse en Amerikaanse Overheden (verkoopt diverse producten aan regimes die voor misdaden tegen de menselijkheid - over ernstige vergrijpen gesproken) gebruikt kunnen worden, ...
Standaard reactie die al zovaak geplaatst is en waarvan al zovaak is uitgelegd dat het zo niet werkt.
Er is wel degelijk een verschil tussen het aanbieden van spullen die normaal een bepaald doel hebben en die eventueel misbruikt kunnen worden voor criminaliteit, en het aanbieden van spullen waar normaal niemand wat aan heeft anders dan voor het plegen van criminaliteit en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.
Als je je op dat vlak begeeft dan moet je het risico incalculeren dat je wordt aangepakt voor het faciliteren van criminaliteit.

Beetje kort door de bocht
https://communications.sectra.com/product/mobile-communication-up-to-secret/
https://www.samsungknox.com/en/knox-platform/supported-devices

Als ik me niet vergis was Encro gebasseerd op Samsung Knox net als die Sectra phone
https://communications.sectra.com/product/secure-smartphone-up-to-restricted/

https://communications.sectra.com/case/ministry-of-defense/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.