image

Duo verdacht van misleiden gezichtsherkenningssysteem Chinese overheid

donderdag 1 april 2021, 13:35 door Redactie, 4 reacties

Twee Chinese mannen worden ervan verdacht dat ze een gezichtsherkenningssysteem van de Chinese overheid hebben misleid om zo voor 65 miljoen euro aan nepfacturen uit te geven. De Chinese overheid heeft een systeem waarmee bedrijven facturen kunnen uitgeven. Zodoende kan de staat de betalingsstromen volgen en belastingontduiking aanpakken. Voor de identificatie wordt gebruikgemaakt van gezichtsherkenning.

Het duo zou dit gezichtsherkenningssysteem hebben misleid. Hiervoor werd er gebruikgemaakt van foto's met een zeer hoge resolutie en een app die van foto's video's maakt. Daardoor leek het alsof de gezichten knikten, bewogen en met de ogen knipperden. Vervolgens werd er een "speciale" smartphone gebruikt waarvan de camera was aangepast, aldus de South China Morning Post. Tijdens het inlogproces werd de camera niet ingeschakeld, maar kreeg het systeem de eerder gemaakte video te zien.

Het systeem accepteerde de video's, waardoor de verdachten konden inloggen, zo laat één van de verdachten weten, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Na te zijn ingelogd maakten de verdachten gebruik van een lege vennootschap om nepfacturen uit te geven, in de hoop dat die zouden worden betaald. De facturen hadden bij elkaar een waarde van omgerekend 65 miljoen euro. De twee Chinese mannen zouden hier al sinds 2018 mee bezig zijn.

Reacties (4)
01-04-2021, 14:05 door Erik van Straten
En precies hierom is het "bewijzen" van identiteit middels een filmpje, zoals steeds meer banken vragen, idioterie. Zie o.a. https://www.security.nl/posting/665239/Verplichte+online+identificatie+Mastercard+of+blokkade#posting681439.
01-04-2021, 14:55 door spatieman
apple heeft een dergelijk app ,werkt best wel griezelig..
01-04-2021, 17:19 door Anoniem
Het panopticum land is misleid door 2 verdachten,
en nu zitten de 2 chinese verdachten opgesloten
in 1 van de velen straf-gedrags-kampen?

China 2021
02-04-2021, 17:03 door karma4
Door Anoniem: Het panopticum land is misleid door 2 verdachten,
en nu zitten de 2 chinese verdachten opgesloten
in 1 van de velen straf-gedrags-kampen?

China 2021
Recht op vrijheid is volgens jou recht om de op voor 65 miljoen euro op te lichten. Zo lust ik er nog wel wat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.