image

RIVM: steun voor coronapaspoort onder deelnemers onderzoek

vrijdag 9 april 2021, 11:23 door Redactie, 33 reacties

Er lijkt breed draagvlak te zijn voor het invoeren van een coronapaspoort om toegang tot evenementen, culturele locaties, werk en onderwijs te krijgen, zo stelt het RIVM op basis van een onderzoek onder ruim 47.000 mensen. Sinds april vorig jaar voeren het RIVM, GGD GHOR en de regionale GGD'en samen een groot onderzoek uit. Dit richt zich op het gedrag van mensen, wat ze vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en hoe het met hen gaat.

Tijdens het laatste vragenlijstonderzoek is voor het eerst gekeken naar het draagvlak voor de invoering van een coronapaspoort. "Een coronapaspoort kan meer vrijheden geven aan mensen die gevaccineerd zijn, een negatieve testuitslag hebben of kortgeleden al besmet zijn geweest. Zij kunnen dan bijvoorbeeld naar locaties of evenementen die anders teveel risico met zich mee zouden brengen", aldus het RIVM.

Van de deelnemers aan het onderzoek staat 70 procent achter het openstellen van bepaalde locaties of evenementen voor mensen met een vaccinatiebewijs. 68 procent vindt dat locaties en evenementen moeten worden opengesteld voor mensen met een negatieve testuitslag. Een veel lager percentage van de deelnemers, 37 procent, vindt dat mensen die het coronavirus kortgeleden al hebben gehad meer vrijheden moeten kunnen krijgen.

Als er wordt gekeken naar de locaties waar een coronapaspoort toegang toe zou moeten geven dan vindt 76 procent dat dit voor het onderwijs moet gelden. 74 procent is voorstander van het openstellen van culturele locaties zoals het theater, de bioscoop, het museum of een concert, voor mensen met een coronapaspoort. Een iets lager percentage, 65 procent, vindt dat festivals, voetbalwedstrijden en werklocaties voor mensen met een coronapaspoort toegankelijk moeten worden.

Image

Reacties (33)
09-04-2021, 11:32 door Anoniem
We zouden het coronapaspoort niet moeten willen. Zolang we een afspraak moeten maken, of ons moeten registreren voor een bezoek, geven we gezondheidsgegevens weg. Iemand die bij organisator X binnen mag bij evenement Y, maar 2 dagen later niet bij evenement Z, is niet gevaccineerd. Anders zou hij bij beide evenementen worden toegelaten, mag hij vervolgens een paar dagen later weer wel ergens in mogen, dan laat hij zich vermoedelijk testen. Mag ook dat niet, kan hij zich slechts beperkt testen, of is meer dan een bepaalde tijd eerder ziek geweest door Corona.

En nu wordt het gebruikt voor Corona, straks gaan ze dit misschien uitbreiden voor andere zaken, zoals de griepprik. Dan wordt het van een paspoort een indirect dwangmiddel. Als ze dwang uit willen oefenen, dan mag dat volgens de mensenrechten geleerden schijnbaar. Maar laat ze dat dan ook gewoon zeggen, i.p.v. onderhuids doordrammen.
09-04-2021, 11:41 door Anoniem
Het coronapaspoort zal worden ingevoerd om corona verspreiding tegen te gaan waar ik geen bezwaar voor heb als het om buitenlandse reizen gaat.

Maar zal blijven bestaan nadat de epidemie voorbij is en misbruikt worden voor andere zaken.
09-04-2021, 11:59 door Anoniem
Als het corona-ster paspoort helpt hadden ze dat vorig jaar al kunnen invoeren.
Dus de faramaceuten zien het al manier om iedereen een spuitje te geven en geld te verdienen, de overheid ziet hun agenda vervuld worden. De mens is weer de sjaak. Loop maar kans op enge ziekte x want wij vinden kans op ziekte y belangrijker.
(Omdat een lobby die miljarden verdient dat vindt)
09-04-2021, 12:07 door Anoniem
Door Anoniem: Het coronapaspoort zal worden ingevoerd om corona verspreiding tegen te gaan waar ik geen bezwaar voor heb als het om buitenlandse reizen gaat.

Maar zal blijven bestaan nadat de epidemie voorbij is en misbruikt worden voor andere zaken.
Ik vrees het zelfde. Nu al kan je niet zomaar een organisatie binnenlopen, of de vraag wordt gesteld of je soms ziek bent. Hoewel ik 22 jaar geleden een Corona-variant heb opgelopen, vervolgens ziek werd, en ervan ben genezen, vind ik het wel erg raar dat men zulke voorwaarden durft te stellen voor Covid-19. Vroeger deed men dat namelijk ook niet.
09-04-2021, 12:13 door Anoniem
Wat een zieke samenleving wordt het zo. Bedrijven die hieraan meewerken mogen voor mij failliet gaan. Onbegrijpelijk dat mensen blijkbaar hier voor zijn. Misdadig.
09-04-2021, 12:24 door majortom - Bijgewerkt: 09-04-2021, 12:25
Een beetje tendentieuze berichtgeving. Als je de site van het RIVM bekijkt lees ik daar het vplgende (https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/over-dit-onderzoek)
De gepresenteerde cijfers zijn de feitelijke cijfers afkomstig uit dit onderzoek. Daarmee geven ze valide resultaten voor de onderzoekspopulatie zoals beschreven. De gepresenteerde cijfers kunnen niet zomaar geëxtrapoleerd worden naar de Nederlandse bevolking.
Oftewel de steekproef is niet representatief, volgens eigen zeggen, vanwege onder meer:
Niet alleen door de ondervertegenwoordiging van de jongere populatie maar bijvoorbeeld ook door een ondervertegenwoordiging van deelnemers die niet in Nederland zijn geboren. Het is ook mogelijk dat de deelnemers die relatief sterk achter de maatregelen staan meer interesse hebben om deel te nemen aan dit onderzoek.
Wat zegt dan de uitkomst van zo'n steekproef? Blijkbaar enkel bedoeld om zo'n gedrocht als het coronapaspoort erdoor te drukken?
09-04-2021, 12:25 door Anoniem
Terug naar normaal met een semi-verplichte vaccinatie en een coronapaspoort. Klinkt niet echt normaal.
De ouderen en ongezonde mensen mogen straks weer naar de kroeg, een concert bezoeken en op vakantie terwijl de jongeren die maatschappij draaiende hebben gehouden nog een tijdje thuiszitten of om de haverklap een staaf in de neus moeten laten stoppen? Klinkt niet echt solidair.
En wat als de vaccins toch niet naar wens blijken te werken? Wat betekent een vaccinatiestatus überhaupt? Dat je gezond bent? Dat je geen (andere) ziekte meer kan verspreiden?

De uitslag van de test toont al aan dat er sturend gevraagd is en ook dat de deelnemers totaal geen weet hebben van geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek. We weten dat besmetting blijvend bescherming biedt, terwijl de werking van de vaccins nog niet in de praktijk is aangetoond. Enkel emotionele manipulatie van de massa kan vervolgens zorgen voor de uitslag waarbij vaccinaties de voorkeur hebben over natuurlijke immuniteit. Een gevaccineerd ouder mens met een zwak immuunsysteem is nog steeds minder goed beschermd (en dus in potentie besmettelijker) dan een niet-ingeënt jong mens met een goede afweer. Maar toch moet iedereen een spuitje krijgen om weer te mogen leven? Vorig jaar zomer en herfst mochten we nog gewoon naar de kroeg en er is toen niets gebeurd. Het is complete waanzin om nu een totalitair systeem op te tuigen dat voor zeker 10 jaar zal worden misbruikt om jaarlijkse injecties af te dwingen, en dat tevens nog steeds geen bescherming garandeert van de doelgroep (ouderen en zwakkeren).

Het RIVM dat de crisis maakt via modellen en tests, en daarna de vrijheid verleent via een nietszeggend papiertje dat gelegitimeerd wordt via psychologische trucjes is de grootste gotspe ooit. De westerse en zogenaamd democratische wereld moet zich diep schamen voor deze perverse ombuiging van de werkelijkheid.
09-04-2021, 12:31 door botbot
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het coronapaspoort zal worden ingevoerd om corona verspreiding tegen te gaan waar ik geen bezwaar voor heb als het om buitenlandse reizen gaat.

Maar zal blijven bestaan nadat de epidemie voorbij is en misbruikt worden voor andere zaken.
Ik vrees het zelfde. Nu al kan je niet zomaar een organisatie binnenlopen, of de vraag wordt gesteld of je soms ziek bent. Hoewel ik 22 jaar geleden een Corona-variant heb opgelopen, vervolgens ziek werd, en ervan ben genezen, vind ik het wel erg raar dat men zulke voorwaarden durft te stellen voor Covid-19. Vroeger deed men dat namelijk ook niet.

Ik vind het niet raar dat men dit nu wel doet. Het is immers gewoon een vorm van massahysterie die nu aan de gang is. Daar horen dit soort dingen gewoon bij. Wat ik raar vind is dat men nu in een golf van massahysterie zit. Nouja eigenlijk ook niet, want sinds het begin van de coronacrisis zijn er in onze vrije onafhankelijke kritische media afspraken gemaakt om *geen* vrije, onafhankelijke en kritische vragen meer te stellen met alles wat met het corona beleid te maken heeft. Wat ik echter *wel* heel raar vind is dat mensen nog niet masaal hebben gezegd: "het is genoeg geweest". Ik vind het raar dat ze zich nog steeds niet beseffen dat ze in een golf van massahysterie zitten die totaal niets meer met de realiteit te maken heeft. Is er corona? Ja. Is het kut als je het krijgt? Ja. Kun je er veel eerder aan overlijden als je een 70+'er bent met overgewicht en onderliggende ziekten en allerlei complicaties? Ja. Is het een reden om de economie stil te leggen? Nee. Is het een reden om allerlei vrijheden in te leveren? Nee. Is het een reden om de 2e kamer buiten spel te zetten dmv een "tijdelijke" corona-wet? Nee. Is het een reden om iedereen *verplicht* te laten vaccineren (want dat is het!) ? Nee. En ga zo nog maar even door.
09-04-2021, 12:46 door Anoniem
Het is van den zotte dat ze eerst steun moeten krijgen. Natuurlijk wil iedereen weer alles doen. Dat is logisch. Natuurlijk wil iedereen zich helemaal vol laten spuiten als ze weer dingen mogen doen. Dat is ook logisch. Wat ik niet logisch vind is dat de RIVM zich zo heeft laten leiden door de grote spuitenleveranciers.
09-04-2021, 12:55 door majortom
Door botbot: Nee. Is het een reden om de 2e kamer buiten spel te zetten dmv een "tijdelijke" corona-wet?
Niet de tweede kamer maar de eerste kamer is buitenspel gezet doot de coronawet.
09-04-2021, 12:59 door Anoniem
Wil u weer naar een festival ?
Wilt u weer overal winkelen ?
Wilt u weer naar het buitenland ?

Dan bent U vast voor een corona-paspoort.
het onderzoek is afgerond
09-04-2021, 13:08 door Anoniem
Door botbot: Is het een reden om de economie stil te leggen?

Ja, want 1 op de 3 van de overlevenden loopt chronische covidklachten op -- en onder die groep zitten ook aanzienlijk veel 50-minners. Van die groep van nu al pakweg 40 000 personen komt een aanzienlijk deel in de GGZ, Ziektewet of Wet langdurige zorg terecht, wat flink wat kosten voor de staatskas en een extra belasting voor de zorg gaat opleveren.

Een andere goede reden om nog steeds erg voorzichtig te zijn, met het onverhoeds loslaten van de corona maatregelen, is het risico op het ontstaan en de verspreiding van besmettelijker en/of dodelijker varianten van het virus, want wat in Groot-Brittanië, Zuid-Afrika of Brazilië voorviel, is in Nederland, temidden van de grote veestapel, ook niet ondenkbaar.

We krijgen in Nederland een verschikkelijk groot export probleem als het virus overspringt op de varkens of het pluimvee.
09-04-2021, 13:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door botbot: Is het een reden om de economie stil te leggen?

Ja, want 1 op de 3 van de overlevenden loopt chronische covidklachten op -- en onder die groep zitten ook aanzienlijk veel 50-minners. Van die groep van nu al pakweg 40 000 personen komt een aanzienlijk deel in de GGZ, Ziektewet of Wet langdurige zorg terecht, wat flink wat kosten voor de staatskas en een extra belasting voor de zorg gaat opleveren.

Een andere goede reden om nog steeds erg voorzichtig te zijn, met het onverhoeds loslaten van de corona maatregelen, is het risico op het ontstaan en de verspreiding van besmettelijker en/of dodelijker varianten van het virus, want wat in Groot-Brittanië, Zuid-Afrika of Brazilië voorviel, is in Nederland, temidden van de grote veestapel, ook niet ondenkbaar.

We krijgen in Nederland een verschikkelijk groot export probleem als het virus overspringt op de varkens of het pluimvee.

Haha, wat een berg fake informatie bij elkaar. U bent eenzijdig en vals geïnformeerd.

Overigens kunnen mutaties zich agressiever ontwikkelen juist doordat er veel gevaccineerd wordt tegen de huidige varianten.
09-04-2021, 15:38 door Anoniem
Dat je gevaccineerd bent wil nog niet zeggen dat je dan niet besmettelijk bent.
Waarom hoeven de gevaccineerde mensen dan niet getest te worden alvorens zij samenkomen met mensen die negatief getest zijn?
Is dat soms om deze negatief geteste mensen te besmetten?
09-04-2021, 15:49 door Anoniem
Ook hier al Wappies ? Wat een droevenis en misinformatie.
In het hele gedragsonderzoek is het paspoort maar een van de vele items en de beperkingen van het onderzoek worden ook aangegeven.
Ik heb zelf meegedaan en het kost je zeker een kwartier om in te vullen. Velen zullen afhaken; jeugd heeft weinig interesse en ouderen geen internet. Representatief zal het niet zijn, maar het is beter dan niets.
Voorlopig maar geen security.nl meer voor mij, zodra de aluhoedjes gaan beweren dat de staat de democratie om zeep wil helpen haak ik af. Ze zwalken, ze " vergeten" zaken, zijn misschien niet deskundig, maar iedereen die gelooft in een groot kwaadaardig Masterplan heeft wat mij betreft een probleem en kan beter verhuizen naar Brazilie en daar genieten van de vrijheid.
09-04-2021, 16:49 door Anoniem
Voorlopig maar geen security.nl meer voor mij, zodra de aluhoedjes gaan beweren dat de staat de democratie om zeep wil helpen haak ik af.
Vreemde reactie, als iedereen moet doen wat jij vindt is dat dan wel democratie. Het blijft toch moeilijk om iedereen
zijn mening te laten zeggen.
09-04-2021, 17:16 door Anoniem
Slagers houden onderzoek: "brede steun voor het eten van vlees".
09-04-2021, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem: Wil u weer naar een festival ?

Ja, dat lijkt mij leuk -- na een jaar thuiswerken. Doodsaai, dat stilzitten.

Wilt u weer overal winkelen ?

Ja, want ik wil graag de noodlijdende middenstand steunen. U toch ook?

Wilt u weer naar het buitenland ?

Ja, hoe eerder hoe beter -- voor familie en noodzakelijke zakenreizen.

Dan bent U vast voor een corona-paspoort.

Ik heb nieuwe stempels en krabbels in mijn gele boekje gekregen. Die nieuwe groene kaart kan er ook nog wel bij.
09-04-2021, 22:27 door Anoniem
Het RIVM wil dit graag.
Dus komt er een onderzoek wat 'aantoont' dat er draagvlak voor is.

Zo werkt dat in een modern dictatoriaal land als Nederland.
09-04-2021, 23:28 door Anoniem
Mensen laten zich dus vaccineren om weer toegang te krijgen tot dingen, waar ze volgens de wet en de grondrechten gewoon recht op hebben. Hoezo sigaar uit eigen doos? En een duur sigaartje ook nog. En dat sigaartje gaan wij zèlf betalen.
Dit moet je echt niet willen, want dit leidt tot een tweedeling in de maatschappij. En dat niet alleen: het zorgt, dat deze maatschappij mensen gaat uitsluiten. Voor een virus, dat in Nederland nauwelijks dodelijk is. Dan kan je beter een ik-ben-op-gewicht-en-beweeg-voldoende paspoort invoeren...dat redt veel en veel meer levens!

Lili
10-04-2021, 07:46 door Anoniem
Recent stond er een interessante observatie - niets nieuws, maar interessant dat iemand anders het ook ziet - in NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/02/we-accepteren-alles-en-vertrouwen-niks-a4038355

Het vertrouwen in de overheid, in het bijzonder om ons als individu of volwaardig mens te (h)erkennen is enorm laag, en misschien van tijd tot tijd ook wel terecht (zie het werkelijk vernietigende commentaar op https://www.nu.nl/binnenland/6126808/toeslagenaffaireadvocaat-perez-behandel-gedupeerden-individueel.html). Tegelijk aarzelen maar weinig mensen om diezelfde overheid in alles wat ze voorgelegd wordt nog meer data en dus macht over hen te geven, Die twee gegevens zijn, als je er even bij stilstaat, een enorm interessante spagaat om naar te kijken...
10-04-2021, 11:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ook hier al Wappies ? Wat een droevenis en misinformatie.
In het hele gedragsonderzoek is het paspoort maar een van de vele items en de beperkingen van het onderzoek worden ook aangegeven.
Ik heb zelf meegedaan en het kost je zeker een kwartier om in te vullen. .

Het invullen of je Protestant of Jood bent kost 15 seconden... dus wat wil je zeggen?
Het invullen of je hetero of homo bent 20 seconden.

70 jaar geleden vonden we dat ook dom dat mensen daar over nadachten...
totdat iemand met een snor Nederland binnen viel.

Grondrechten zijn rechten die NIEMAND en NOOIT afgepakt zouden mogen worden, daarom heet het GRONDrecht...
Elke keer knibbelen aan steeds meer grondrecht inleveren voor (tijdelijke) vrijheid is de weg naar een totalitaire staat...
In Iraq vond de helft van de bevolking Saddam Houssein ook een toffe peer.... ben jij een heuler?
10-04-2021, 14:10 door Anoniem
Door majortom: Een beetje tendentieuze berichtgeving. Als je de site van het RIVM bekijkt lees ik daar het vplgende (https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/over-dit-onderzoek)
De gepresenteerde cijfers zijn de feitelijke cijfers afkomstig uit dit onderzoek. Daarmee geven ze valide resultaten voor de onderzoekspopulatie zoals beschreven. De gepresenteerde cijfers kunnen niet zomaar geëxtrapoleerd worden naar de Nederlandse bevolking.
Oftewel de steekproef is niet representatief, volgens eigen zeggen, vanwege onder meer:
Niet alleen door de ondervertegenwoordiging van de jongere populatie maar bijvoorbeeld ook door een ondervertegenwoordiging van deelnemers die niet in Nederland zijn geboren. Het is ook mogelijk dat de deelnemers die relatief sterk achter de maatregelen staan meer interesse hebben om deel te nemen aan dit onderzoek.
Wat zegt dan de uitkomst van zo'n steekproef? Blijkbaar enkel bedoeld om zo'n gedrocht als het coronapaspoort erdoor te drukken?

Precies.Dit kulonderzoekje wordt ingezet als Propaganda. Graag herhaalt door de handpop van de regering , de NPO.
Dis is om de geesten klaar te krijgen voor dit soort onmenseljke maatregelen.
10-04-2021, 15:19 door Anoniem
Door Anoniem: ...Tegelijk aarzelen maar weinig mensen om diezelfde overheid in alles wat ze voorgelegd wordt nog meer data en dus macht over hen te geven, Die twee gegevens zijn, als je er even bij stilstaat, een enorm interessante spagaat om naar te kijken...

Daarom zegt Rutte/DeJonge het ook niet "WIJ vinden dat je dit en dat moet doen... het OMT vindt dat...Je weet wel, mensen in witte jassen"..

Werkte bij TELLSELL ook. En ook daar verkopen ze bagger.
10-04-2021, 15:33 door Anoniem
Joh, op mijn werk begint het al.

Kijken ze je met van die vaccinatie vragen de ogen aan ( weer eens wat anders) en zonder aanleiding zeggen ze "Ik ben laatst gevaccineerd."

En dan wordt er nog net niet gevraagd of jij al gevaccineerd bent.

Dus dan antwoord ik ...

NIETS.

Want ik ben een mannetje.
10-04-2021, 16:31 door Anoniem
breed draagvlak; 47000 van 18miljoen, sure. Het lijken net marktkooplui.
10-04-2021, 20:28 door Anoniem
Dit is nu eenmaal het gevolg van het luisteren naar de anti-intellectualistische gekkies die veel steun hebben onder de bevolking, ze hebben de mondkapjes er op basis van "gevoel" doprgedrukt (voortscrhijdend inzicht toont ons dat het aantal besmettingen toeneemt door het verplichten van niet medische mondkapjes: schijnveiligheid is geen alternatief voor afstand houden) en ze zullen maximaal misbruik maken van de vrijheid die ze gekregen hebben van de bevolking.

Hoewel ik zelf vind dat vaccinatie verplicht moet zijn is het verstandig om eerst even af te wachten wat de impact van anti vaxxers gaat zijn nadat iedereen die dat wil gevaccineerd is, aangezien mensen die gevaccineerd zijn ook niet meer in het ziekenhuis terecht komen indien ze toch nog corona krijgen en dat het primaire doel is van de maatregelen lijkt het me verstandig om eerst de effecten af te wachten. Indien alles weer op pre-corona aantallen zit dan hoeven we immers geen verdere maatregelen te treffen.

Indien er onvoldoende mensen met een vaccinatie zijn en corona blijft een probleem voor de zorg dan kunnen we altijd nog eerst vaccinatie afdwingen voordat we iedereen aan een dergelijke verregaand controle systeem bloot gaan stellen, afgaande op het politieke misbruik van de corona crisis en wetgeving door met name VVD/CDA heb ik er weinig vertrouwen in dat zo'n corona paspoort ook niet voor andere doeleinden zal worden misbruikt door Rutte/Grapperhaus en de kliek eromheen.
10-04-2021, 23:00 door Anoniem
Ik ben persoonlijk niet tegen een (tijdelijk!) bewijs van vaccinatie. Ook als ik daarbij mijn legitimatie moet tonen bij het bezoeken van een museum.

Waar ik wel tegen ben, is de ogenschijnlijke onweerstaanbare drang om een centrale database op te richten, die ook inzichtelijk is voor andere landen (want die moeten immers ook controleren of je mag reizen). Dat gaat echt veel te ver. Een geel boekje, wat al bestaat, is volgens mij een prima en proportioneel (nogmaals tijdelijk!) alternatief.
11-04-2021, 07:50 door Anoniem
Door Anoniem: Hoewel ik zelf vind dat vaccinatie verplicht moet zijn is het verstandig om eerst even af te wachten wat de impact van anti vaxxers gaat zijn nadat iedereen die dat wil gevaccineerd is, aangezien mensen die gevaccineerd zijn ook niet meer in het ziekenhuis terecht komen indien ze toch nog corona krijgen en dat het primaire doel is van de maatregelen lijkt het me verstandig om eerst de effecten af te wachten. Indien alles weer op pre-corona aantallen zit dan hoeven we immers geen verdere maatregelen te treffen.

Dus geen dictatuur als iedereen doet wat je zegt? En als iemand niet doet wat je zegt alsnog dictatuur... klinkt als bommen gooien voor vrede..
Maar vaccins beschermen toch hun gebruikers? Waarom moeten niet-gebruikers overtuigd worden van hun nut? Is het omdat vaccins eigenlijk niet zo goed werken en wanneer ze dus minder dan zoveel percentage ongevaxxed is en de ziekte OOK niets doet is dat bewijs. Net als met de DKTP vaccins. De ziekte is al 1/1000 van de oude verspreiding en DAN vaccineren en zeggen dat het door het vaccin komt.

Dat is als nu zeggen "door updates in 2021 hebben we Windows 95 virussen gehalveerd.". (misschien omdat we nu allemaal Windows 10 gebruiken?)
11-04-2021, 13:46 door Anoniem
Door Anoniem: Haha, wat een berg fake informatie bij elkaar. U bent eenzijdig en vals geïnformeerd.

Mijn indruk is dat u degene bent die hier eenzijdig en vals is geïnformeerd, want prof. dr. Jako Burgers, hoogleraar huisartsgeneeskunde, verbonden aan de Universiteit Maastricht, nog steeds praktiserend huisarts en daarnaast de huidige strategisch-medisch adviseur van het Nederlands Huisartsen Genootschap, meldde onlangs het volgende:

"In mijn praktijk heb ik tien mensen met zo’n lange nasleep. Er zijn vijfduizend huisartsenpraktijken, stel dat die er allemaal acht hebben. Dan zit je op veertigduizend mensen. Ik denk dat dat een reële inschatting is, die ook ondersteund wordt door internationaal onderzoek.”

https://www.ad.nl/binnenland/tienduizenden-jonge-gezonde-mensen-gesloopt-door-corona-ik-neem-afscheid-van-wie-ik-was~a588bc90/

Door Anoniem: Overigens kunnen mutaties zich agressiever ontwikkelen juist doordat er veel gevaccineerd wordt tegen de huidige varianten.

Die bewering is volslagen onzin, want zolang het virus vrij spel onder de wereldbevolking heeft, is de kans levensgroot aanwezig dat er ergens een besmettelijker of dodelijker variant ontstaat -- bijvoorbeeld in de veestapel, die dan weer terugslaat op de mens. Het grote probleem is dat er te weinig en veel te traag wordt gevaccineerd.

The search for animals harbouring coronavirus — and why it matters
https://www.nature.com/articles/d41586-021-00531-z
11-04-2021, 13:54 door majortom
Door Anoniem: breed draagvlak; 47000 van 18miljoen, sure. Het lijken net marktkooplui.
Als er echt een aselekte onderzoekgroep was genomen, dan was dit aantal ruim voldoende om uitspraken te doen met 99% zekerheid. Echter, daar schort het hier aan: de groep is niet aselekt. Hierdoor is de steekproef niet representatief en kun je er feitelijk geen enkele conclusie aan verbinden. Ja misschien met 47.000/18.000.000 = 0,0026 = 0,26% zekerheid.
12-04-2021, 02:34 door Anoniem
Als massaal vaccineren de oplossing zou zijn, dan liet men niet ongedocumenteerden ongehinderd Europa doorkruisen (tot zover het argument dat quarantaine noodzakelijk is), zou men geheel Afrika ruim voor 2024 gevaccineerd krijgen (tot zover het argument dat iedereen gevaccineerd moet worden om mutaties te voorkomen), zouden er niet virus uitbraken in verzorgingshuizen plaatsvinden nadat iedere bewoner gevaccineerd is geweest (tot zover het argument dat vaccinatie voorkomt), zouden staten die mondkapjes en lockdowns hebben afgeschaft dramatische cijfers moeten hebben (tot zover het argument dat die maatregelen helpen), zouden hooggeplaatste personen geen intieme feestjes hebben waar mondkapjes en 1.5 meter verboden zijn (tot zover het argument dat covid als levensbedreigend wordt gezien door de zeer goed geinformeerden), zouden de wereldwijd toenemende massa protesten tegen de maatregelen tot zeer veel zieken moeten leiden (tot zover het argument dat vaccinatie nodig is voor buitenlucht evenementen), zouden daklozen populaties onderhand gedecimeerd moeten zijn (tot zover het argument dat het een Lijst A waardig virus betreft), enzovoorts.

Tevens zou men mensen met onderliggend leed, of een risico beroep, die dat willen, vervroegd vaccineren, en niet op de wachtlijst houden, omdat ze te jong zijn. Want het gaat toch om de druk op de zorg te verminderen?

Ook zou men meer gericht zijn op zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen, in zo kort mogelijke tijd, en aanzienlijk minder, tot helemaal niet, op registratie in allerlei ambtelijke systemen. Zoals na WW II, toen mensen massaal bespoten werden met DDT tegen vlektyphus, luizen, vlooien. Feit, je krijgt veel meer voor elkaar, in kortere tijd, als je zoveel mogelijk traag draaiende ambtelijke molens uit de procedure haalt.

Logica dicteert dat onder de noemer van een pandemie er een heel groot bureaucratisch apparaat wordt opgetuigd, want de daden vertellen een ander verhaal dan de woorden. Tekenend daarbij is dat het nog vele maanden gaat duren voordat iedere leeftijdsgroep aan de beurt is geweest, maar voor een beetje sociaal leven dien je dan keer op keer op keer officieel getest te zijn. Dus, als 10 miljoen ongevaccineerde volwassen burgers twee keer in de week iets sociaals willen doen, of naar school, dan dient geregeld te zijn dat er wekelijks 20 miljoen tests in korte tijd uitgevoerd worden. En dat dan met in het achterhoofd de wetenschap hoe vlot en soepeltjes alles momenteel gaat.

Overigens kost het officiele testbewijs in de meeste gevallen geld (zie maar een plek te vinden die gratis is, en erkend), en de openingstijden van zo'n testlocatie zijn nu niet bepaald vriendelijk voor werkenden. En wilde het OMT dat het maximaal 24 uur geldig is, want je kunt besmet geraken, maar het is 40 of 48 uur geworden, want gebruiksvriendelijker? Tot zover het idee dat er geen indirecte dwang is, en dat er van alles 'open' gaat voor iedereen op korte termijn.
12-04-2021, 18:07 door Anoniem
Door Anoniem: Ook hier al Wappies ? Wat een droevenis en misinformatie.
In het hele gedragsonderzoek is het paspoort maar een van de vele items en de beperkingen van het onderzoek worden ook aangegeven.
Ik heb zelf meegedaan en het kost je zeker een kwartier om in te vullen. Velen zullen afhaken; jeugd heeft weinig interesse en ouderen geen internet. Representatief zal het niet zijn, maar het is beter dan niets.
Voorlopig maar geen security.nl meer voor mij, zodra de aluhoedjes gaan beweren dat de staat de democratie om zeep wil helpen haak ik af. Ze zwalken, ze " vergeten" zaken, zijn misschien niet deskundig, maar iedereen die gelooft in een groot kwaadaardig Masterplan heeft wat mij betreft een probleem en kan beter verhuizen naar Brazilie en daar genieten van de vrijheid.

Je bent zelf verkeerd geïnformeerd man. Hoe durf je mensen hier die zich goed hebben geïnformeerd en zelf onderzoek hebben gedaan als wappies weg te zetten. Waarschijnlijk ben je zelf een laf systeemfiguur dat zich veilig waant bij de instituties en main stream opvattingen. Anderen verketteren is dan 'safe' om te doen. Kijk naar de geschiedenis en zie welke mensen achteraf aan de "verkeerde" kant stonden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.