image

Douane VS betaalde 700.000 dollar voor licenties versleutelde app Wickr

vrijdag 9 april 2021, 16:58 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse douane en grensbescherming heeft meer dan 700.000 dollar betaald voor licenties en ondersteuning van het versleutelde communicatieplatform Wickr. Dat meldt Vice Magazine op basis van openbare aanbestedingsdocumenten en een verklaring van een woordvoerder. Het is het eerste openbare contract tussen Wickr en de Amerikaanse Justitie.

Wickr biedt een end-to-end versleutelde chatapp voor eindgebruikers, maar heeft ook verschillende zakelijke oplossingen. Het gaat om Wickr Pro, Wickr Enterprise en Wickr RAM. Dit zijn zogeheten "collaboration" platforms waarmee organisaties en bedrijven op veilige wijze kunnen communiceren. Zo is Wickr RAM specifiek bedoeld voor gevoelige militaire communicatie. Welk product van Wickr de Amerikaanse douane en grensbescherming gebruikt is onbekend.

Een woordvoerder van de Customs and Border Protection bevestigt dat het een contract met het bedrijf heeft gesloten, maar geeft geen verdere informatie. Amerikaanse opsporingsdiensten zoals de FBI en de minister van Justitie haalden de afgelopen jaren geregeld uit naar end-to-end versleutelde diensten die de opsporing van criminelen zouden bemoeilijken. Naast de Amerikaanse Justitie blijkt uit openbare contracten dat ook de Amerikaanse luchtmacht en landmacht van Wickr gebruikmaken.

Reacties (7)
09-04-2021, 17:04 door Anoniem
Ik dacht dat ze end-to-end versleutelde chatapps voor eindgebruikers zelf wouden verbieden ?
Geld niet voor hunzelf natuurlijk, net als grapperhouse.
09-04-2021, 17:08 door Anoniem
https://wickr.com/ram/ Mooi speelgoed. Toevoeging, het is specifiek ontwikkeld voor het DoD. Met oog op automatisch voldoen aan alle verplichte standaarden van DoD.
10-04-2021, 15:01 door Anoniem
Ik denk dat we daar Grappenhuis naar toe moeten sturen.
10-04-2021, 16:32 door Anoniem
Dit is gewoon marketing om interessante actoren naar wickr te bewegen. Zou me niet verbazen dat er een contract met Wickr zou zijn om de backend te tappen. Ik geloof er iig helemaal niks van.
11-04-2021, 15:21 door Anoniem
Wickr is niet open source. Het is een honeypot voor criminelen :)
Dont trust it!
11-04-2021, 20:02 door Anoniem
Door Anoniem: Wickr is niet open source. Het is een honeypot voor criminelen :)
Dont trust it!
Het is dus wel opensource knuppel, staat zelfs op Github.
13-04-2021, 01:08 door Anoniem
Door Anoniem: Wickr is niet open source. Het is een honeypot voor criminelen :)
Dont trust it!

gezien hun privacy policy is voor niet US of A mensen een no-go....

Users Outside the US

If you use our Services and reside outside the U.S., your information will be transferred to the U.S. and will be processed and stored there under U.S. data protection and privacy regulations which may vary from those of your country of residence. By using the Services, you agree to this transfer, storing or processing. We will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this policy.

You are responsible for complying with any laws or regulations in your country that govern use of applications and services like Wickr.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.