image

OM eist twee jaar cel tegen verdachte die miljarden inloggegevens aanbood

woensdag 14 april 2021, 17:20 door Redactie, 6 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 23-jarige man uit Arnhem die wordt verdacht van het aanbieden van miljarden gestolen inloggegevens een gevangenisstraf van twee jaar geëist. Volgens het OM zat de man, samen met een aantal anderen, achter de website WeLeakInfo. Deze website bood abonnementen aan waarmee klanten toegang tot gestolen data uit datalekken kregen. Het domein werd begin vorig jaar door de FBI in beslag genomen.

Bij de operatie tegen de website waren het Britse National Crime Agency, de FBI, het Duitse Bundeskriminalamt en de Nederlandse politie betrokken. Het cybercrimeteam Oost-Nederland hield de Arnhemse verdachte vorig jaar januari aan. Het Openbaar Ministerie stelt dat de man ook de helpdesk van WeLeakInfo bemande. In totaal zou de website 12,4 miljard gestolen inloggegevens hebben aangeboden. Deze gegevens waren afkomstig van allerlei datalekken.

De officier van justitie acht het bewezen dat de man bijna vier jaar lang, samen met anderen, enorme hoeveelheden inloggegevens heeft verkocht, verworven, ingevoerd, verspreid, ter beschikking gesteld en voorhanden heeft gehad. De man wist hierbij dat met de aangeboden inloggegevens op accounts kon worden ingebroken, zo laat het OM weten. Naast een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar eist het OM dat de man bijna 110.000 euro aan crimineel verkregen geld terugbetaalt aan de Staat.

Image

Reacties (6)
14-04-2021, 17:45 door Anoniem
2 jaar??????????????????????????????
15-04-2021, 06:34 door Anoniem
En kijk dan eens wat voor straffen die pedo-doodschoppers kregen. Totaal scheef....
15-04-2021, 08:03 door Anoniem
welkom in Nederland waar je met slecht gedrag makkelijk weg komt
15-04-2021, 09:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-04-2021, 09:07
Bijna hetzelfde bericht, het lijkt er wel veel op
Alleen is hij in dit bericht 27 en heeft hij 2,5 cel gehad en 10.000 euro boete.
Volgens de aanklager kocht de Arnhemmer in totaal 3,8 miljoen gehackte mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden op van andere cybercriminelen.

Ze hebben het er maar druk mee daar in Arnhem met dat hacken.
Er zit daar zeker een compleet hackers collectief in club verband, of zo iets.

https://www.ad.nl/arnhem/huis-hacker-27-stond-vol-spullen-van-coolblue-en-wehkamp-schade-kan-nog-veel-groter-worden~a4e9ff0c/
15-04-2021, 14:10 door Anoniem
2jaar is een wel erg lage straf voor dit soort. Met al die ellende in de wereld en de overbevolking zouden ze toch op zijn minst die mensen langer uit het reguliere leven kunnen houden totdat ze oud en vergeten zijn. Ik ben lang geleden gehackt en mijn eigen computer met daarop alle familiefotos en andere belangrijke gegevens zijn toen kapot gemaakt. Ondertussen snap ik de schade die zo'n hacker collectief kan aanbrengen wel. Dat mag rustig 10x lang worden, en ook in een middeleeuwse lage levensstandaard kerker. Ik heb geen empathie voor die mensen over.
16-04-2021, 05:29 door Anoniem
@14.10 Gehackt of een kapotte harddisk? Over het algemeen boeien consumenten systemen een hacker weinig. Met ransomware heb je in ieder geval de kans gehad het terug kopen. Zo te lezen had je geen backup en ben je daardoor zaken kwijt geraakt. Ik hoop dat je die inmiddels wel hebt....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.