image

VS beschuldigt Russische inlichtingendienst van SolarWinds-aanval

donderdag 15 april 2021, 16:11 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse regering heeft de Russische inlichtingendienst SVR officieel beschuldigd van de wereldwijde SolarWinds-aanval. SolarWinds maakte op 14 december vorig jaar bekend dat aanvallers maandenlang onopgemerkt toegang hadden tot de systemen van het bedrijf. Zo konden updates voor de Orion-software van een backdoor worden voorzien. Zo'n 18.000 organisaties installeerden de besmette updates.

Volgens het Witte Huis laat de SolarWinds-aanval het risico zien wanneer er ict-technologie en -diensten worden gebruikt die zijn geleverd door bedrijven die gebruikersdata in Rusland opslaan of gebruikmaken van Russische programmeurs of technische supportmedewerkers. De Amerikaanse overheid kijkt nog of er verdere maatregelen moeten worden genomen om de supply chain van Amerikaanse organisaties beter tegen aanvallen door Rusland te beschermen.

Vanwege de SolarWinds-aanval en pogingen om de presidentsverkiezingen van afgelopen jaar te beïnvloeden heeft de Amerikaanse president Biden nu sancties aangekondigd. Zo zijn meerdere Russische diplomaten uitgezet. Tevens zijn tegen 32 Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd.

Reacties (9)
15-04-2021, 17:17 door Anoniem
Bij iedere actie van die Biden vraag ik me altijd af wie hem ertoe heeft aangezet. De man is werkelijk ongeschikt voor zijn functie wegens het zichtbaar wegvallen van zijn hersenfuncties. Geen duidelijk beleid. Geen persconferenties. En ja, nu de Russen maar weer framen nu het failliete Imperium begint af te brokkelen. En vooral daarmee gebrek aan cyber security afschuivend op Rusland. Maarja, die president leeft nog in de jaren '80.
En nee, ik ben geen zgn. Trump-fan. Want die man is een bewezen psychopaat (evenals zijn voorgangers overigens), een ordinaire oplichter en is 'groot geworden' dankzij de New Yorkse vastgoedmaffia.

"Oh, them Russians..." Hoe sneu anno 2021. En die dommige EU doet er even hard aan mee. Werkelijk geen enkele visie meer, die ooit zo vrije westerse wereld. Er rest slechts de Scam. Helaas
15-04-2021, 22:06 door Anoniem
Alu-hoedjes weer op.
15-04-2021, 22:42 door walmare
De Amerikaanse overheid en multinationals gehackt en backdoors geïnstalleerd die niemand kon waarnemen want gesloten software. Binnenkort haalt Rusland de trekker over en weg zijn alle windows ecosystemen. Dan kunnen we eindelijk aan vooruitgang werken i.p.v. geldpompen in deze bullshit economie.
15-04-2021, 23:36 door Anoniem
Boehoehoehoe, huiliehuilie.
Stuxnet vergeten, Biden?
Of de andere smerigheden die Snowden heeft geopenbaard?
Of heeft alleen de U S of A het recht om fratsen uit te halen?
16-04-2021, 07:10 door Anoniem
Door Anoniem: Bij iedere actie van die Biden vraag ik me altijd af wie hem ertoe heeft aangezet. De man is werkelijk ongeschikt voor zijn functie wegens het zichtbaar wegvallen van zijn hersenfuncties. Geen duidelijk beleid. Geen persconferenties. En ja, nu de Russen maar weer framen nu het failliete Imperium begint af te brokkelen. En vooral daarmee gebrek aan cyber security afschuivend op Rusland. Maarja, die president leeft nog in de jaren '80.
En nee, ik ben geen zgn. Trump-fan. Want die man is een bewezen psychopaat (evenals zijn voorgangers overigens), een ordinaire oplichter en is 'groot geworden' dankzij de New Yorkse vastgoedmaffia.

"Oh, them Russians..." Hoe sneu anno 2021. En die dommige EU doet er even hard aan mee. Werkelijk geen enkele visie meer, die ooit zo vrije westerse wereld. Er rest slechts de Scam. Helaas
Sinds kort ben ik wel degelijk een Trump-fan! Hij is de enige die een compleet andere koers heeft ingeslagen! En vervolgens door fraude uit zijn ambt werd gezet. Hoeveel oorlogen heeft Trump opgestart? NUL! Dat is werkelijk uniek! Maar de media, de media, de media! Dat zijn de echte klootzakken hier. Gisteren werd duidelijk gemakt dat Julian Assange valselijk werd beschuldigd, 5 jaar lang, door de NOS! Zie http://nos.nl/herstel.

Maar Biden is inderdaad een oude seniele klootzak en hij wordt zeer binnenkort opgevolgd door een "dame".
16-04-2021, 07:12 door Anoniem
Door Anoniem: Alu-hoedjes weer op.
Ik denk dat je beter een loden hoedje op kan zetten maar om eerlijk te zijn denk ik beter dat je het beter maar kunt ondergaan wanneer de bom valt.
16-04-2021, 09:27 door Anoniem
Niet alleen maar virussen.

Werkelijke acties van Russische hackers of uit de Oekraine of Amerikaanse valse vlag acties,
wie zal het zeggen in het Cloak and Dagger spel. Misschien wel vanwege `vliegende muizen´=
16-04-2021, 16:10 door Anoniem
Dit is de opmaat van de VS om Nord Stream 2 om zeep te helpen. Eerst Rusland framen zodat de geesten er rijp zijn voor zijn. Natuurlijk doen de VS nooit iets bij andere landen, regime change onder het mom van de 'democratie'.
16-04-2021, 19:36 door karma4
Volgens het Witte Huis laat de SolarWinds-aanval het risico zien wanneer er ict-technologie en -diensten worden gebruikt die zijn geleverd door bedrijven die gebruikersdata in Rusland opslaan of gebruikmaken van Russische programmeurs of technische supportmedewerkers
Het was een keuze van SolarWinds om werk uit te besteden aan te besteden in een gebied met sterke Russische invloed.
Moet je niet raar opkijken als daar handig gebruik van gemaakt wordt. Iets met kosten en risico overwegingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.