image

Kabinet wil coronapaspoort ook binnen Nederland gaan inzetten

dinsdag 4 mei 2021, 23:00 door Redactie, 70 reacties

Het kabinet wil het coronapaspoort dat voor reizen naar het buitenland kan worden gebruikt ook binnen Nederland gaan inzetten om mensen toegang tot bepaalde activiteiten en voorzieningen te geven. Dat schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Het vaccinatiebewijs waarmee mensen kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd moet onderdeel van de CoronaCheck-app worden.

Gebruikers kunnen via de app of website coronacheck.nl inloggen met hun DigiD, zodat zij hun vaccinatiegegevens kunnen ophalen. Vervolgens vertaalt de app of de website de vaccinatiegegevens in een vaccinatiebewijs. Dit zullen feitelijk twee verschillende qr-codes zijn. "Een qr-code voor nationaal gebruik (indien ook wordt besloten tot nationale implementatie van het vaccinatiebewijs) en een qr-code voor internationaal reizen", aldus De Jonge.

Bij de qr-code voor nationaal gebruik zal niet herleidbaar zijn of er sprake is van een test-, vaccinatie- of herstelbewijs. Dit is wel het geval bij de qr-code voor internationaal reizen. De qr-code voor internationaal reizen zal, vanwege de eisen die de Europese verordening stelt meer persoonsgegevens bevatten en is daarom privacygevoelig, laat de minister verder weten. Mensen zonder smartphone kunnen het vaccinatiebewijs printen.

De Jonge stelt dat het vaccinatiebewijs naast een testbewijs komt. "Men zal zich niet hoeven laten vaccineren om toegang tot activiteiten of voorzieningen te krijgen. Daarvoor volstaat een correcte testuitslag." Het kabinet kan begin juni een besluit nemen over het invoeren van vaccinatiebewijzen. Hierna wordt het kabinetsbesluit aan de Tweede Kamer voorgelegd.

De eerste drie weken van juni wil De Jonge ook gebruiken om een ontwerp van de algemene maatregel van bestuur over de gelijkstelling van het vaccinatiebewijs aan het testbewijs aan de Tweede Kamer aanbieden en voor advies aan de Raad van State voorleggen. Mogelijk zullen er ook pilots worden uitgevoerd om de laatste "technische hobbels" weg te nemen en zoveel mogelijk aanvullende bronsystemen met vaccinatiegegevens te koppelen.

Reacties (70)
04-05-2021, 23:14 door Anoniem
wat een overbodigheid, Hugo ga lekker met pensioen en leer van je voorganger Ab Klink. Die heeft op tijd beseft dat het spel uit is!
04-05-2021, 23:20 door Anoniem
Bij de qr-code voor nationaal gebruik zal niet herleidbaar zijn of er sprake is van een test-, vaccinatie- of herstelbewijs. Dit is wel het geval bij de qr-code voor internationaal reizen. De qr-code voor internationaal reizen zal, vanwege de eisen die de Europese verordening stelt meer persoonsgegevens bevatten en is daarom privacygevoelig, laat de minister verder weten.

Goed dat er met deze privacy bezwaren rekening wordt gehouden!

Jammer alleen dat het zo lang duurt. Sommigen zijn al 5 maanden gevaccineerd en gaan al bijna weer op voor de booster. Aan de andere kant is wanneer de app volledig functioneel is het kaf van het koren gescheiden w.b. vaxers/antivaxers. Dat wordt volop genieten in de wetenschap dat we dan in goed gezelschap zijn.

Rotsmoel
04-05-2021, 23:27 door Anoniem
Heel eng initiatief.

En dat voor een virusje. We hebben hier niet te maken met Ebola of iets dergelijks.
04-05-2021, 23:44 door Anoniem
Je bent ziek en gevaarlijk totdat het tegendeel bewezen is. Ik denk niet dat we dat moeten willen, maargoed ik ben maar een corona-wappie.
04-05-2021, 23:57 door Anoniem
OK dus tegen de tijd dat ik ook gevaccineerd ben en het corona paspoort is er ,mag ik dus hiermee weer naar Duitsland reizen zonder gedoe,om mijn broertje in Bremen te bezoeken met zijn gezin.
05-05-2021, 00:52 door Anoniem
Krijgen we dus toch zoiets als 'gedwongen vaccinaties'? Moet ik als ik naar de winkel ga om boodschappen te halen, straks ook zo'n "vaccinatiebewijs" kunnen tonen (zoals in het buitenland) al gebeurt? Ik wil daar graag meer duidelijkheid over, aangezien de minister het heeft over "voorzieningen" en dit niet nader duidelijk maakt wat hij hier bedoelt.
05-05-2021, 00:55 door Anoniem
CoronaCheck-app........... Werkt deze op mijn Samsung Galaxy S4??
05-05-2021, 05:21 door Anoniem
Leuk Hugo, maar ik doe hier niet aan mee.
05-05-2021, 07:13 door Anoniem
Naar chinees model. Als je braaf doet wat de regenten willen, dan mag je reizen. En anders moet je in je eigen wijk blijven.
Het voorbeeld ligt er al, dus zo moeilijk kan het voor Hugo niet zijn.
05-05-2021, 07:21 door [Account Verwijderd]
Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.
05-05-2021, 07:43 door Anoniem
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Onzin.
Je hebt toch ook een bewijs nodig dat je bijv. rijvaardig bent.
Of dat je de vereiste diploma's hebt o een bepaald beroep te kunnrn doen?
En ga zo maar door.
De vrijheid die jij bedoeld zie je goed terug in alle regelingen die vorige regeringen heeft laten vallen en dus fout zijn afgelopen:
Iedereen kan uitzendbureau beginnen( lees het artikel een tijd terug over malfide uitzendbureaus.
Iedereen kan zich makelaar noemen.
Keuringsdienst van Waren heeft veel van zijn taken verloren( de slager keurt zijn eigen vlees wel)
Europa vond dat alle grenzen wel open konden.
En ga zo maar door Meneer.

Uw vrijheid houdt op waar die van een ander geschonden wordt.

Om het even t.a.v. het coronapaspoort te vertalen:

Als instanties ( welke zal wel worden omschreven ( reikweidte wet of maatregel) de veiligheid t.a.v. de kans op besmettingen met corona willen monitoren willen die controleren of er geen mensen komen de anderen kunnen besmetten.
En niet dat iedereen dat zelf maar bepaald.
Want de gemiddelde doet dan wat hem/haar goeddunkt,zonder de gevolgen te willen wegen.
Dat is wat op grote schaal gebeurde onder die Trump.
ZIe nu maar het aantal doden daar.
Ja dit was wel vrijheid(voor de mensen die overal schijt aan hadden.)
05-05-2021, 07:44 door Anoniem
Waar ik moeite mee heb is dat die vrijheid wel heel veel geld gaat kosten. Aangezien een corona test (dus als je geen klachten hebt) gewoon serieus geld kost. En tuurlijk kan je zeggen dat je klachten hebt maar na 10x iedere week te laten testen gaat dat ook wel opvallen.
En het gekke is dat ik mij best wil laten vaccineren maar om nou met een paspoort rond te lopen? ik hoef toch ook nergens aan te tonen dat ik ben gevaccineerd voor rode hond, bof of mazelen? Dus waarom wel voor corona?
Ik vind dat het gewoon een eigen keuze moet zijn. En doe je het niet, dan loop je de kans op corona. en als je het wel doet dan hoef je toch nergens (nouja bijna) nergens bang voor te zijn?

Dus gewoon vrije keuze of je wel of geen vaccinatie doet en dan gewoon in Europa besluiten of in de wereld dat je niet met zo'n app rond moet wandelen om je qr code te laten scannen of met een papiertje. Wat een onzin.
05-05-2021, 08:18 door Anoniem
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Tegen de tijd dat iedereen besmet is geweest, of zich aantoonbaar heeft laten vaccineren, wil ik wel weer solidair zijn met diegenen die zich niet laten vaccineren. Tot die tijd vind ik het coronapaspoort een goede tijdelijke oplossing om mijn eigen vrijheden weer terug te krijgen. Door mijzelf wel te laten vaccineren bescherm ik mijzelf en de kwetsbaren.
05-05-2021, 08:29 door Anoniem
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.
05-05-2021, 08:29 door Anoniem
@bertG: het is dus geen vaccinatiebewijs, je kunt een (ik gok beperkt houdbare) verklaring krijgen als je negatief getest bent of eentje als je succesvol hersteld bent. Drie manieren dus en je hoeft dus niet gevaccineerd te zijn om toegang te krijgen tot bepaalde evenementen. Elke keer testen kan dus ook, bijvoorbeeld.

Daarnaast snap ik de enorme ophef wel, maar voel dat zelf niet zo. Er zijn landen waar je zonder gele koorts vaccinatie niet mag komen. En we zijn vrijwel allemaal gevaccineerd voor bof, mazelen, rode hond, difterie, kinkhoest, tetanus en polio (het RIjksvaccinatieprogramma). Daarnaast zijn er een hoop mensen (ik inclusief) die gevaccineerd zijn voor Hepatitus A/B, baarmoederhalskanker (ik als man uiteraard niet) en andere virussen. Deze vaccinatie zit in dezelfde hoek, dus als ik uitgenodigd wordt laat ik me vaccineren.

En dan de mogelijke bijwerkingen. De mogelijke bijwerkingen van paracetamol of de pil zijn erger en komen vaker voor. Dus ook daar voor mij geen belemmering om me te laten vaccineren.

Wel jammer dat er geen 5G chip in zit, lijkt me mooie techniek (als het zou bestaan... LOL).
05-05-2021, 08:33 door Anoniem
Wat een vieze vergelijking op een dag als vandaag. U heb juist de vrijheid om wel of niet gevaccineerd te worden. Dat organisaties zichzelf gaan beschermen tegen de maatschappelijke verschillen valt ook onder vrijheid. Niets mis mee. Wilt u het niet, doe dan ook niet mee, dat is aan nu. Maar ga niet lopen mekkeren en heb alstublieft respect voor hen die werkelijk geen vrijheid hadden in de tijd waaraan u refereert.
05-05-2021, 08:43 door Anoniem
Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Wat een vrijheid was het, carnaval vorig jaar. Met vervolgens volle ICs. Vooral in je reactie 100% negeren waarom dit gebeurt, wel zo makkelijk zodat je zo kort mogelijk door de bocht kan gaan.
05-05-2021, 08:52 door majortom - Bijgewerkt: 05-05-2021, 09:00
Bij de qr-code voor nationaal gebruik zal niet herleidbaar zijn of er sprake is van een test-, vaccinatie- of herstelbewijs. Dit is wel het geval bij de qr-code voor internationaal reizen. De qr-code voor internationaal reizen zal, vanwege de eisen die de Europese verordening stelt meer persoonsgegevens bevatten en is daarom privacygevoelig, laat de minister verder weten.
Dat wordt een zootje zeg. Nu is er al sprake van 2 verschillende QR codes (waarschijnlijk ook 2 verschillende apps), een voor nationaal gebruik en een voor internationaal gebruik, Sta je aan de grens met de verkeerde (papieren) QR code in de hand.

En als je pech hebt nog een derde om in het land van aankomst intern te moeten gebruiken.

Verder had de EU aangegeven dat de privacy hoog in het vaandel zou staan. Nou, niet dus aldus de minister. Nu dus ook geen privacy voor reizen binnen Europa meer. Exit Schengen.

Mogelijk zullen er ook pilots worden uitgevoerd om de laatste "technische hobbels" weg te nemen en zoveel mogelijk aanvullende bronsystemen met vaccinatiegegevens te koppelen.
Pardon? Meerdere bronsystemen koppelen? Er is toch 1 enkel bronsysteem voor vaccinaties en een beperkt aantal teststations? Wat moet er nog meer op aangesloten worden?

Ben steeds benieuwder hoe het eruit gaat zien als je wel gevaccineerd bent maar niet geregistreerd wil worden. De minister heeft hier een oplossing voor beloofd, maar koppelen van allerhande additionele bronsystemen belooft niet veel goeds.
05-05-2021, 09:11 door Anoniem
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.
Dit ben ik met je eens, daarom is deze dag voor mij alleen een dag om het verslaan van het Duitse leger te vieren.

Het kabinet wil het coronapaspoort dat voor reizen naar het buitenland kan worden gebruikt ook binnen Nederland gaan inzetten om mensen toegang tot bepaalde activiteiten en voorzieningen te geven.
Dit kun je ook lezen als mensen uitsluiten, en daar ben ik helemaal tegen. Ik laat mij vaccineren en ga er ik van uit
dat mensen die zich niet laten vaccineren mij niet of minder ziek kunnen maken. Dat zij kiezen voor misschien ernstig
ziek te worden is hun keus.

Mensen die net na te oorlog geboren zijn hebben kunnen genieten van vrijheid maar we gaan weer richting voor de oorlog
05-05-2021, 09:11 door Anoniem
En dit wilt men verkopen als vrijheid...

En dit allemaal op basis van een experimentele gentherapie alleen goed gekeurd vanwege de noodtoestand en omdat er geen medicijn beschikbaar zou zijn(enter HCQ en Ivermectine --> de reden dat deze niet goedgekeurd worden(HCQ wordt al 70 jaar ingezet voor andere aandoeningen maar dat ter zijde) is dus bovenstaand financieel belang).

Verder blijven alle andere maatregelen in stand(mondkapjes, social distancing, locdowns etc.) ook al ben je gevaccineerd omdat het onduidelijk is of de experimentele gentherapie bescherming biedt tegen het krijgen of verspreiden van het virus.
En dit allemaal onder het genot van een vreselijk hoog aantal bijwerkingen waaronder acuut sterven. In de US zijn in de eerste 3 maanden van 2021 meer vaccin doden gevallen dan de afgelopen 10 jaar! En dan hebben we het nog niet over de verlammingen en andere zeer ernstige en milde aandoeningen. Het is Russisch roulette met de prikken terwijl de kans op corona met ernst zeer laag is.

Ik wens een ieder veel wijsheid en deze dystopische tijd. Steek een kaarsje aan voor het sterven van de vrije samenleving en de inluiding van medische dictatuur.
05-05-2021, 09:25 door spatieman
hoorde toch laatse de honden van overheid zeggen, nop, komt er niet ?
of is dit net zo iets als de uitspraak van rutte, mensen mondkapjes werken niet, en dan vervolgens smoelpampers verplichten.
05-05-2021, 09:39 door Anoniem
Door spatieman: hoorde toch laatse de honden van overheid zeggen, nop, komt er niet ?
of is dit net zo iets als de uitspraak van rutte, mensen mondkapjes werken niet, en dan vervolgens smoelpampers verplichten.

Daar zijn ze in Nederland heel goed in. Je kan beter naar daden kijken dan naar woorden om te bepalen wat je kan verwachten. Maar hopelijk is het kwartje gevallen?
05-05-2021, 09:59 door Anoniem
Onzin.
Je hebt toch ook een bewijs nodig dat je bijv. rijvaardig bent.
Of dat je de vereiste diploma's hebt o een bepaald beroep te kunnrn doen?
En ga zo maar door.
Kun je mij vertellen waar ik besmet kan worden door een van je genoemde voorbeelden, is wel erg gemakkelijk
je hoeft niets meer te leren je gewoon laten besmetten is genoeg.

Wat een vieze vergelijking op een dag als vandaag.
Dus de Duitsers deden niet aan tweedeling.
05-05-2021, 10:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Onzin.
Je hebt toch ook een bewijs nodig dat je bijv. rijvaardig bent.
Of dat je de vereiste diploma's hebt o een bepaald beroep te kunnrn doen?
En ga zo maar door.
[...]

Nee, dit is totaal iets anders: je hebt in Nederlands de vrijheid om te kiezen voor wel of niet vaccineren. Degenen die kiezen voor wel vaccineren hebben niets te vrezen van degenen die zich (om welke reden dan ook) niet vaccineren.

Dat is heel iets anders dan de situatie met rijvaardigheid: als iemand rijvaardig ("gecvaccineerd") is en een rijbewijs heeft kan deze persoon aangereden worden en gewond raken door iemand zonder rijbewijs (en overigens ook door iemand met rijbewijs). Daarom kiezen we er voor om een rijbewijs verplicht te maken Dit in tegenstelling tot een vrijwillige vaccinatie (met bijbehorend bewijs), want je benadeeld als ongevaccineerde iemand die gevaccineerd is niet.


Dus die "Onzin" van jou is onzin.
05-05-2021, 10:52 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Je bent ziek en gevaarlijk totdat het tegendeel bewezen is. Ik denk niet dat we dat moeten willen, maargoed ik ben maar een corona-wappie.

Zelfkennis. Toppie!

Door Anoniem: Krijgen we dus toch zoiets als 'gedwongen vaccinaties'?

De deur staat open:

Verplichte vaccinaties van kinderen zijn legaal en kunnen nodig zijn in een democratische samenleving om de gezondheid te beschermen. Dit heeft het Europese Hof voor de Mensenrechten geoordeeld in een zaak die was aangespannen door een groep Tsjechische gezinnen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/europees-hof-wijst-verplichte-vaccinatie-van-kinderen-tegen-ziektes-niet-af~b9ac452c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Door Anoniem:En dat voor een virusje. We hebben hier niet te maken met Ebola of iets dergelijks.

Het gaat over het meer dan gemiddeld besmettelijke virus SARS-CoV-2 dat de meer dan gemiddeld ernstige ziekte Covid-19 kan veroorzaken. (nee het is geen Ebola en nee het is geen teenschimmel)

Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Je hebt de volledige vrijheid te genieten van al je virusdeeltjes in je eigen gelijkgestemde omgeving. Succes!

Door Anoniem: Waar ik moeite mee heb is dat die vrijheid wel heel veel geld gaat kosten. Aangezien een corona test (dus als je geen klachten hebt) gewoon serieus geld kost.

De economische kosten van de pandemie zijn hoger, de 2K wil niet dat de burger individuele testjes zelf moet betalen. Even kijken wat daar definitief uitkomt.

Door Anoniem:U heb juist de vrijheid om wel of niet gevaccineerd te worden. Dat organisaties zichzelf gaan beschermen tegen de maatschappelijke verschillen valt ook onder vrijheid. Niets mis mee. Wilt u het niet, doe dan ook niet mee, dat is aan nu. Maar ga niet lopen mekkeren en heb alstublieft respect voor hen die werkelijk geen vrijheid hadden in de tijd waaraan u refereert.

Precies. Dit is vrijheid. Fijne bevrijdingsdag allemaal.
05-05-2021, 11:11 door Anoniem
Dit met droge ogen kunnen zeggen op de dagen 4 en 5 mei...
Je moet het maar kunnen...
Apartheid 3.0....

Ja, je kunt naar binnen zonder corona paspoort...
maar dat kost je dan 7.50 euro per keer.
En aan de deur zul je niet hartelijk ontvangen worden...

Er zou 'geen enkele vorm van dwang' komen.... voor 50% van de Nederlanders is 7,50 euro een hoop geld. Ik weet dat het voor ons (en voor ministers met 200.000 euro inkomen) geen probleem is met elke dag een nieuwe iPhone, Macbook of S7 Tab, maar er nog 7 miljoen NL-ers die dat niet trekken.

Verder is 'dwang' niet alleen beperkt tot een pistool op je hoofd.
Het is ook buiten de groep gesloten worden, meer geld uit moeten geven dan je kunt/wilt om te doen wat andere gratis mogen, het is ook extra stappen moeten doen terwijl andere niets extra's hoeven te doen.

Ik hoorde zelfs DeJonge opperen dat als je in Groningen woont, en je mag daar niet naar een cafe alsof je melaats bent omdat je geen vaccin wil of kan verdragen en je ergens in Limburg nog een bruin cafeetje is die het zonder corona paspoort doet, er dus geen dwang is... je kunt immers nog naar een cafee (of bios of dierentuin enz)... dat je daarvoor naar de andere kant van Nederland moet (wat je misschien niet kunt betalen, of waardoor het niet meer functioneel is (naar de dierentuin vanuit groningen en dan om 15.00u aankomen in Zuid Limburg 30 minuten voor sluitingstijd is niet functioneel). maakte hem niets uit.. (ja, hij heeft de beschikking over een blauw/zwarte BMW met chauffeur, hij kan het probleem niet zien omdat hij dat gewoon niet meer kan zien).
05-05-2021, 11:15 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-05-2021, 11:24
Als er al zo iets bestaat als corona, dan heb ik dat december 2019 gehad.
Elk verschijnsel kwam 1 op 1 overeen, behalve koorts. Die had ik niet.
Ik had ook net zoveel uithoudingsvermogen als een stervende longpatiënt in ze laatste uur.
Ik dacht echt dat ik er geweest was.
Maar op longfoto's konden ze helemaal niets vinden, zo schoon als van een klein kind.
En dat na 40 jaar roken en soms werken met asbest.
Volgens iedereen zou je dan toch longkanker moeten krijgen, dat is onvermijdelijk.

Dit was na 2-3 weken ook weer geheel verdwenen na een antibiotica kuur en wat andere pepmiddelen.
En ze weten tot op de dag van vandaag nog niet wat ik nou precies had.
Alleen was het toen nog niet zo bekend en kwam ik overal zonder masker nog binnen.
Ik heb verder niemand besmet, anders was de hele dokterspost en het ziekenhuis ziek geworden.
Alleen zijn ze vergeten dit even te noteren. ik heb dus al voldoende anti-stoffen en weerstand opgebouwd.

Maar voor iedereen die zich wil onderwerpen aan dit medisch experiment op de bevolking en dit regiem.
En zijn of haar lot wil laten afhangen van een waardeloze test die daar in ze geheel niet voor bedoeld is.
Ga vooral je gang. Maar laat mij dan verder ook met rust.
05-05-2021, 11:38 door Anoniem
Door Anoniem: Krijgen we dus toch zoiets als 'gedwongen vaccinaties'? Moet ik als ik naar de winkel ga om boodschappen te halen, straks ook zo'n "vaccinatiebewijs" kunnen tonen (zoals in het buitenland) al gebeurt? Ik wil daar graag meer duidelijkheid over, aangezien de minister het heeft over "voorzieningen" en dit niet nader duidelijk maakt wat hij hier bedoelt.

Nee, hoor. Alleen als je naar het buitenland wilt en het ontvangende land bewijs wil zien.
05-05-2021, 11:47 door Anoniem
Paspoort? Dat was toch helemaal niet aan de order heer de Jonge? Weet u het nog...dat was toch een "Wappie"gedachte...het zou er NOOIT komen..uw eigen woorden.... of heeft u daar ook geen actieve herinnering meer aan?
05-05-2021, 11:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Tegen de tijd dat iedereen besmet is geweest, of zich aantoonbaar heeft laten vaccineren, wil ik wel weer solidair zijn met diegenen die zich niet laten vaccineren. Tot die tijd vind ik het coronapaspoort een goede tijdelijke oplossing om mijn eigen vrijheden weer terug te krijgen. Door mijzelf wel te laten vaccineren bescherm ik mijzelf en de kwetsbaren.

Er is geen ENKEL BEWIJS voor dat dat werkt. De werking van virus verspreiding is een verhaal op zich. De regering negeerde hier doelbewust diverse uitgebreide lezingen van Jaap van Dissel et all.
Met andere woorden, het vaccinatiebewijs is een aangepraat verhaal dat u en ons wordt aangepraat.
Als een dergelijk bewijs nou wel zou werken dan had het injecteren an sich al afdoende werking gehad.
Maar ze weten niet hoe en of het werkt, daarom willen ze dat de injectie-graad zichtbaar gemaakt worden.
Dan kunnen ze "makkelijker" kijken hoe goed "het werkt".
En dan is er nog het 2e, had het wel gewerkt/kunnen werken dan had het nog een principieel maatschappelijke afweging kunnen zijn of er naast het injecteren en een bewijs daarvan meedragen geen enkel alternatieve aanpak zou zijn waar je dan een bewijs voor zou kunnen dragen.
Die wordt er nauwelijks niet gemaakt.
Maar de wetenschappelijke bewijzen dat die alternatieve aanpak er wel degelijk is is inmiddel gepubliceerd in diverse vooraanstaande wetenschappelijk-publicatie platformen zoals de Lancet en andere.
Alleen moeten de media natuurlijk wel ook willen oppikken.
Dan dragen ze tenminste breder bij aan een breed gedragen verhaal.
05-05-2021, 11:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-05-2021, 11:52
Het is mij verder wel duidelijk dat al die zuurstof beperkende mondluiers de meeste hier geen goed gedaan hebben.
Kan ook niet anders met al die vervuilde lucht en wazige chemische deeltjes van je masker die je weer in ademt.
De testen en uitslagen hiermee waren al behoorlijk bekend dat het niet bepaald bevorderlijk is voor de hoeveelheid zuurstof in je hersens.
En dat blijkt ook wel weer als ik de meeste reactie hier bekijk.
Een totaal vertroebelt idee hebben ze er aan overgehouden.

O ja, ik loop al weer maanden zonder rond, heerlijk al die vrijheid om weer normaal adem te kunnen halen.
Zouden de meeste hier ook eens moeten proberen.
05-05-2021, 11:52 door Anoniem
Door Rotsmoel:
Door Anoniem: Je bent ziek en gevaarlijk totdat het tegendeel bewezen is. Ik denk niet dat we dat moeten willen, maargoed ik ben maar een corona-wappie.

Zelfkennis. Toppie!

Door Anoniem: Krijgen we dus toch zoiets als 'gedwongen vaccinaties'?

De deur staat open:

Verplichte vaccinaties van kinderen zijn legaal en kunnen nodig zijn in een democratische samenleving om de gezondheid te beschermen. Dit heeft het Europese Hof voor de Mensenrechten geoordeeld in een zaak die was aangespannen door een groep Tsjechische gezinnen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/europees-hof-wijst-verplichte-vaccinatie-van-kinderen-tegen-ziektes-niet-af~b9ac452c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Door Anoniem:En dat voor een virusje. We hebben hier niet te maken met Ebola of iets dergelijks.

Het gaat over het meer dan gemiddeld besmettelijke virus SARS-CoV-2 dat de meer dan gemiddeld ernstige ziekte Covid-19 kan veroorzaken. (nee het is geen Ebola en nee het is geen teenschimmel)

Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Je hebt de volledige vrijheid te genieten van al je virusdeeltjes in je eigen gelijkgestemde omgeving. Succes!

Door Anoniem: Waar ik moeite mee heb is dat die vrijheid wel heel veel geld gaat kosten. Aangezien een corona test (dus als je geen klachten hebt) gewoon serieus geld kost.

De economische kosten van de pandemie zijn hoger, de 2K wil niet dat de burger individuele testjes zelf moet betalen. Even kijken wat daar definitief uitkomt.

Door Anoniem:U heb juist de vrijheid om wel of niet gevaccineerd te worden. Dat organisaties zichzelf gaan beschermen tegen de maatschappelijke verschillen valt ook onder vrijheid. Niets mis mee. Wilt u het niet, doe dan ook niet mee, dat is aan nu. Maar ga niet lopen mekkeren en heb alstublieft respect voor hen die werkelijk geen vrijheid hadden in de tijd waaraan u refereert.

Precies. Dit is vrijheid. Fijne bevrijdingsdag allemaal.
Verder nadenken beste "Rotsmoel" is ook wel een dingetje.
Sla fatsoenlijke etische pleidooien a.u.b. niet plat tot "mekkeren".
Dan is er iets mis met je bredere inlevingsvermogen.
05-05-2021, 11:55 door Anoniem
Het kabinet wil het coronapaspoort dat voor reizen naar het buitenland kan worden gebruikt ook binnen Nederland gaan inzetten om mensen toegang tot bepaalde activiteiten en voorzieningen te geven.

Om mensen zonder coronapaspoort toegang tot bepaalde activiteiten en voorzieningen te ontzeggen, bedoel je dus eigenlijk.
05-05-2021, 11:59 door [Account Verwijderd]
En dat over een rijbewijs is zeker totale onzin.
Ik heb nooit een examen afgelegd om op mijn scooter te mogen rond rijden.
Geen theorie en geen praktijk examen.
Dat had iets te maken met wie voor 1976 of rond die tijd geboren was.
Ik heb ooit een certificaat gekocht op het postkantoor voor 25 Gulden en deze later omgewisseld voor een rijbewijs op het stadhuis voor iets van 50 Euro.
Dus eigenlijk rij ik dan zonder officieel rijbewijs rond.
En dat doe ik dan ook alweer zo'n 44 jaar lang zonder ooit 1 bekeuring of schade geval.
05-05-2021, 12:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Onzin.
Wat een vieze vergelijking op een dag als vandaag.
Dus de Duitsers deden niet aan tweedeling.

Werd er geschreven dat de Duitsers niet aan tweedeling deden? Neen. De reactie was op uw vergelijking tussen de oorlog en corona, terecht omschreven als een vieze post.

U bent vrij om wel of geen prik te nemen, u bent vrij om met welk bewijs dan ook wel of niet rond te lopen. U bent vrij om te trollen, vrij om commentaar op de hele wereld te hebben. Maar beschaam de onderdrukten van de oorlog niet, u kunt uzelf er niet mee vergelijken. Ook niet wanneer u straks moet bewijzen dat u niet ziek bent wanneer u op reis gaat. Een jaartje lockdown en straks een vaccinatiebewijs voor wie dat wil of nodig heeft zijn niet te vergelijken met het leed van 75 jaar geleden.
05-05-2021, 12:07 door Anoniem
Door BertG.: Als er al zo iets bestaat als corona, dan heb ik dat december 2019 gehad.
Elk verschijnsel kwam 1 op 1 overeen, behalve koorts. Die had ik niet.
Ik had ook net zoveel uithoudingsvermogen als een stervende longpatiënt in ze laatste uur.
Ik dacht echt dat ik er geweest was.
Maar op longfoto's konden ze helemaal niets vinden, zo schoon als van een klein kind.
En dat na 40 jaar roken en soms werken met asbest.
Volgens iedereen zou je dan toch longkanker moeten krijgen, dat is onvermijdelijk.

Dit was na 2-3 weken ook weer geheel verdwenen na een antibiotica kuur en wat andere pepmiddelen.
En ze weten tot op de dag van vandaag nog niet wat ik nou precies had.
Alleen was het toen nog niet zo bekend en kwam ik overal zonder masker nog binnen.
Ik heb verder niemand besmet, anders was de hele dokterspost en het ziekenhuis ziek geworden.
Alleen zijn ze vergeten dit even te noteren. ik heb dus al voldoende anti-stoffen en weerstand opgebouwd.

Maar voor iedereen die zich wil onderwerpen aan dit medisch experiment op de bevolking en dit regiem.
En zijn of haar lot wil laten afhangen van een waardeloze test die daar in ze geheel niet voor bedoeld is.
Ga vooral je gang. Maar laat mij dan verder ook met rust.

U hebt helemaal gelijk: corona bestaat niet, is onzin. Roken is niet gerelateerd aan longkanker en asbest is prachtig spul. Wat een prachtige stelling, u moet een TED Talk houden, wordt vast een viraaltje dat de wereld op haar grondvesten doet schudden. Direct ook alle eerder genoemde ziekten de wereld uit, ze bestaan gewoon niet. Man, mijn dag is goed, joepie. Dank u wel :-(
05-05-2021, 12:12 door Anoniem
Door BertG.: Het is mij verder wel duidelijk dat al die zuurstof beperkende mondluiers de meeste hier geen goed gedaan hebben.
Kan ook niet anders met al die vervuilde lucht en wazige chemische deeltjes van je masker die je weer in ademt.
De testen en uitslagen hiermee waren al behoorlijk bekend dat het niet bepaald bevorderlijk is voor de hoeveelheid zuurstof in je hersens.
En dat blijkt ook wel weer als ik de meeste reactie hier bekijk.
Een totaal vertroebelt idee hebben ze er aan overgehouden.

O ja, ik loop al weer maanden zonder rond, heerlijk al die vrijheid om weer normaal adem te kunnen halen.
Zouden de meeste hier ook eens moeten proberen.

Als ik volop kan sporten met een mondkapje op dan valt dat zuurstofverhaal ontzettend mee. Dan moet je toch wel een COPD-patient met één long zijn wil het mogelijk een probleem worden. Mensen kunnen zich ook ontzettend aanstellen.

Nog even los van dat veel mensen iedere dag vrijwillig troep in hun lijf stoppen en dan gaan zeuren over zaken die daarbij in het niet vallen. Mensen laten zich niet graag vertellen wat ze wel of niet mogen en dan verzinnen ze er maar een verhaal omheen.
05-05-2021, 12:31 door Anoniem
Door BertG.: En dat over een rijbewijs is zeker totale onzin.
Ik heb nooit een examen afgelegd om op mijn scooter te mogen rond rijden.
Geen theorie en geen praktijk examen.
Dat had iets te maken met wie voor 1976 of rond die tijd geboren was.
Ik heb ooit een certificaat gekocht op het postkantoor voor 25 Gulden en deze later omgewisseld voor een rijbewijs op het stadhuis voor iets van 50 Euro.
Dus eigenlijk rij ik dan zonder officieel rijbewijs rond.
En dat doe ik dan ook alweer zo'n 44 jaar lang zonder ooit 1 bekeuring of schade geval.
Meneer, zeker als we het hebben over een auto goed kunnen besturen is dat wel wat anders dan het besturen van een scooter.
Om alles foutloos te doen (anders zakt men op het examen als een baksteen) heb ik honderden lessen moeten nemen op middelbare leeftijd om de auto in alle verkeersomstandigheden goed te kunnen bedienen en met alle rijomstandigheden te kunnen omgaan. Zeker als men moet rijden op een snelweg waar de wegomstandigheden, het rijgedrag van de auto en de manier van verkeersobservatie voor een bestuurder totaal anders is dan bij lage snelheden. En dat u geen ongeval of bekeuring hebt gehad bewijst helemaal niets.
05-05-2021, 12:38 door Anoniem
Laten we ons vooral niet gek maken met dit soort propaganda. De psychische druk op mensen wordt nu maximaal uitgeoefent op ons zodat we gaan denken van, 'ach laat ik maar de 'vaccinatie' halen, dan kan ik tenminste met de familie op vakantie.' en dat soort van gedachtes.
Men misbruikt wederom onze angsten om ervoor te zorgen dat we die experimentele gifspuit gaan halen op voorhand voordat we al die angst en doemscenarios te zien krijgen van een totalitaire staat die om 'ausweiss' vraagt op elke straathoek.

Mensen laat jullie niet gek maken. Wacht gewoon rustig af en zie maar hoe het loopt. Dat ze ons deze experimentele shot op probeert te dringen (nog net niet verplicht stellen, kan ook niet met een experimentele vaccinatie want dan treedt de Neurenberg code in actie) is wel duidelijk. Mensen moeten zich maar eens af gaan vragen waarom ze dit doen voor een griepje?
05-05-2021, 12:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-05-2021, 12:56
Door Anoniem:
Door BertG.: En dat over een rijbewijs is zeker totale onzin.
Ik heb nooit een examen afgelegd om op mijn scooter te mogen rond rijden.
Geen theorie en geen praktijk examen.
Dat had iets te maken met wie voor 1976 of rond die tijd geboren was.
Ik heb ooit een certificaat gekocht op het postkantoor voor 25 Gulden en deze later omgewisseld voor een rijbewijs op het stadhuis voor iets van 50 Euro.
Dus eigenlijk rij ik dan zonder officieel rijbewijs rond.
En dat doe ik dan ook alweer zo'n 44 jaar lang zonder ooit 1 bekeuring of schade geval.
Meneer, zeker als we het hebben over een auto goed kunnen besturen is dat wel wat anders dan het besturen van een scooter.
Om alles foutloos te doen (anders zakt men op het examen als een baksteen) heb ik honderden lessen moeten nemen op middelbare leeftijd om de auto in alle verkeersomstandigheden goed te kunnen bedienen en met alle rijomstandigheden te kunnen omgaan. Zeker als men moet rijden op een snelweg waar de wegomstandigheden, het rijgedrag van de auto en de manier van verkeersobservatie voor een bestuurder totaal anders is dan bij lage snelheden. En dat u geen ongeval of bekeuring hebt gehad bewijst helemaal niets.

Jij denkt zeker dat iedereen op ze scooter niet harder dan 40Km per uur rijd.
De mijne haalt zeker de 70 en harder mag je toch nergens rijden hier.Op de binnenwegen maar 30.
Dus ik ga behoorlijk goed op in het verkeer. Want dat is waar het fout gaat, niet goed mee kunnen komen.
Zonder te anticiperen op het onhebbelijke gedrag van automobilisten was ik allang dood geweest.
Mensen krijgen van mij voorrang daar waar ze het hebben, waar vrijwel iedereen in een auto schijt aan heeft.
Omdat je het altijd verliest tegen een stalen blikkendoos met je fiets, motor of scooter.
Ik rij nog rond als jij niet eens zonder moonboots naar buiten durft, en door weer en wind.
Zonder je 4 wielen zou je allang omgedonderd zijn uit gebrek aan controle.
05-05-2021, 13:00 door Anoniem
Demissionair en nog niet weg? Verdwijn toch met deze rotzooi. Ondernemers die hieraan gaan meewerken verdienen gewoon een faillisement.
05-05-2021, 13:06 door Anoniem
Eergisteren sprak ik de uitbater van mijn (gesloten) stamkroeg. Hij is groot voorstander van de invoering van het coronapaspoort. Hij is niet van plan om niet-gevaccineerden, of mensen zonder een negatieve testuitslag, laat staan van die enge Willem Engel types, toe te laten tot zijn eigendom, zijn kroeg.

Ik geeft hem groot gelijk. Zijn vriendin werkte tot voor kort als IC-verpleegkundige, maar die meid zit tegenwoordig chronisch ziek thuis -- ten gevolge van het doormaken van covid.

Op haar laatste werkdag, voordat ze ziek werd, kwamen er dreigtelefoontjes binnen op haar werk, als stank voor dank.
05-05-2021, 13:09 door Anoniem
We moeten wel allemaal beseffen, dat we in een experiment gehouden worden
met het semi-verplicht onze eigen cellen laten produceren van een spike-eiwit.
Voor hoe lang? Is het al bewezen dat gevaccineerden niet de boel ook flink lopen te besmetten?
Hebben we dat al zwart op wit? Wat weten we eigenlijk bij een experiment?
Wat hebben de autoriteiten verklaard, behalve steeds iets anders.

Op naar de synthetische mens type 0.2.

En wil je niet aan deze test-maatschappij of corona-groene-kaart-maatschappij deelnemen,
wordt je uitgesloten.
Niet direct door de beleidsmakers, maar wel door hun geindoctrineerde handlangers.

Er mag geen medicijn worden gevonden, een spray of een pilletje, want dan kan men de spuit niet blijven zetten.
Dan is het "abspritzen" afgelopen.

Wat schuift dat alles voor de betrokken bewindvoerders en de medisch uitvoerenden?
Aan de andere kant. Wat is de totale rekening aan menselijk leed om dit zo op deze manier te willen doen?
05-05-2021, 13:12 door Anoniem
Door Anoniem: Paspoort? Dat was toch helemaal niet aan de order heer de Jonge? Weet u het nog...dat was toch een "Wappie"gedachte...het zou er NOOIT komen..uw eigen woorden.... of heeft u daar ook geen actieve herinnering meer aan?
De Jonge heeft wel vaker van geheugenverlies. Denk aan het mondkapje.
05-05-2021, 13:30 door Anoniem
Voor degene die dachten dat je niet zou gedwongen worden om gevaccineerd te worden.

Ze hadden het hier over DIRECTE dwang.

In een dictatuur is het of gevaccineerd worden of je wordt handhandig gedwongen directe dwang.

In europa zeggen ze dat je niet wordt gedwongen maar je zult wel buiten de maaatschappij geplaatst worden als je het niet doet indirecte dwang.

Reken erop dat het corona paspoort niet zal verdwijnen als de epidemie voorbij is (lees tussen de regels de epidemie zal pas voorbij zijn als de machthebbers er geen voordeel meer uit kunnen halen)
05-05-2021, 13:33 door botbot
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.

Van maximaal twee dagen oud. Dus om de dag even een staaf in je neus laten proppen, a 7,50 + de tijd die je ervoor kwijt bent om dat te regelen voordat je boodschappen kunt doen. Vrijheid.
05-05-2021, 13:35 door majortom - Bijgewerkt: 05-05-2021, 13:39
Door Anoniem: Eergisteren sprak ik de uitbater van mijn (gesloten) stamkroeg. Hij is groot voorstander van de invoering van het coronapaspoort. Hij is niet van plan om niet-gevaccineerden, of mensen zonder een negatieve testuitslag, laat staan van die enge Willem Engel types, toe te laten tot zijn eigendom, zijn kroeg.
Dat is zijn goed recht; hij mag eisen stellen voor toegang, zolang hij alle regels omtrent AVG e.d. maar respecteert. Ik moet nog wel zien of deze kroegeigenaar bij zijn standpunt blijft als zou blijken dat 90% van de mensen dan toch maar liever een kroeg verder gaat. Maar misschien is er juist wel een markt voor, mensen die de kans op infectie willen minimaliseren bijvoorbeeld maar toch de kroeg in willen.

Ik geeft hem groot gelijk. Zijn vriendin werkte tot voor kort als IC-verpleegkundige, maar die meid zit tegenwoordig chronisch ziek thuis -- ten gevolge van het doormaken van covid.
Ja, hij is dan hardhandig op de feiten gedrukt. Hoop dat zijn vriendin er in ieder geval weer bovenop komt.

Op haar laatste werkdag, voordat ze ziek werd, kwamen er dreigtelefoontjes binnen op haar werk, als stank voor dank.
Het bedreigen of hinderen van hulpverleners heb ik nooit begrepen. Dan moet je toch een paar steekjes los hebben als je dat doet.
05-05-2021, 13:40 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-05-2021, 13:42
Al zou ik bereid zijn om een test te ondergaan, wat ik van mijn leven niet van plan ben.
Ik haal nooit een negatieve uitslag omdat ik zo'n beetje chronische verkouden ben.
Maar daar houd zo'n test geen rekening mee.
Ik ga nooit van huis zonder papieren zakdoekjes, heb regelmatig wel een druppel onder mijn neus hangen.
Moet ook nog regelmatig even kuchen of hoesten.
Daar heb ik al mijn hele leven zo'n beetje last van. Ach er valt mee te leven met zakdoekjes in je jas.
Dus volgens zo'n test zou ik dan besmet zijn en gevaarlijk zijn.
En ik ben beslist niet de enige en beslist niet ziek. En zeker niet voor andere.
05-05-2021, 13:50 door Anoniem
Door BertG.: Al zou ik bereid zijn om een test te ondergaan, wat ik van mijn leven niet van plan ben.
Ik haal nooit een negatieve uitslag omdat ik zo'n beetje chronische verkouden ben.
Maar daar houd zo'n test geen rekening mee.
Ik ga nooit van huis zonder papieren zakdoekjes, heb regelmatig wel een druppel onder mijn neus hangen.
Moet ook nog regelmatig even kuchen of hoesten.
Daar heb ik al mijn hele leven zo'n beetje last van. Ach er valt mee te leven met zakdoekjes in je jas.
Dus volgens zo'n test zou ik dan besmet zijn en gevaarlijk zijn.
En ik ben beslist niet de enige en beslist niet ziek. En zeker niet voor andere.

Een chronische verkoudheid is niet normaal.
05-05-2021, 13:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.

Een negatieve test heeft een geldigheid van een paar dagen. Een coronapaspoort is continue geldig.

Dus, ten aanzien van diegene die een of ander probleem met het coronapaspoort hebben, je analyseert de gevolgen van het wel of niet hebben van het coronapaspoort en je maakt een keuze. Dus geen paspoort en niet op vakantie kunnen? Jouw keuze. Wel een paspoort en weer snel over naar het (nieuwe) normaal? Jouw keuze. Je bent principieel of niet...
05-05-2021, 14:28 door Anoniem
U bent vrij om wel of geen prik te nemen, u bent vrij om met welk bewijs dan ook wel of niet rond te lopen. U bent vrij om te trollen, vrij om commentaar op de hele wereld te hebben. Maar beschaam de onderdrukten van de oorlog niet, u kunt uzelf er niet mee vergelijken. Ook niet wanneer u straks moet bewijzen dat u niet ziek bent wanneer u op reis gaat. Een jaartje lockdown en straks een vaccinatiebewijs voor wie dat wil of nodig heeft zijn niet te vergelijken met het leed van 75 jaar geleden.
Heeft helemaal niets te maken met wat ik bedoel, en dat mag ik toch zeker aannemen dat je dat begrijpt.
05-05-2021, 14:48 door Anoniem
Een negatieve testuitslag is ook goed.

1) Hoe lang is die test uitslag bruikbaar ?

2) Wat kost een test, zonder symptomen ?
05-05-2021, 14:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Wat een vrijheid was het, carnaval vorig jaar. Met vervolgens volle ICs. Vooral in je reactie 100% negeren waarom dit gebeurt, wel zo makkelijk zodat je zo kort mogelijk door de bocht kan gaan.

We hebben inmiddels alsnog volle IC's.. en overwerkt zorg personeel... Ik zie mezelf al 70 euro per week neertellen om diezelfde "vrijheid" van een gevaccineerde te verkrijgen?
05-05-2021, 14:52 door De baard
Morgen (donderdag) debat over dit dingetje met de Tweede Kamer, kunt u zien welke van de partijen waar u op gestemd hebt bij het kruisje tekenen.

Voorstel van wet tot Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 (Tijdelijke wet testbewijzen covid-19)

https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2021A02365
05-05-2021, 16:34 door majortom
Door De baard: Morgen (donderdag) debat over dit dingetje met de Tweede Kamer, kunt u zien welke van de partijen waar u op gestemd hebt bij het kruisje tekenen.

Voorstel van wet tot Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 (Tijdelijke wet testbewijzen covid-19)

https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2021A02365
Gokje: PVV, FvD, SGP, Denk, Bij1, BBB stemmen tegen; de rest voor.
05-05-2021, 17:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.

Een negatieve test heeft een geldigheid van een paar dagen. Een coronapaspoort is continue geldig.

Dus, ten aanzien van diegene die een of ander probleem met het coronapaspoort hebben, je analyseert de gevolgen van het wel of niet hebben van het coronapaspoort en je maakt een keuze. Dus geen paspoort en niet op vakantie kunnen? Jouw keuze. Wel een paspoort en weer snel over naar het (nieuwe) normaal? Jouw keuze. Je bent principieel of niet...
De vraag is of de voorwaarde wel opgelegd mag worden.
Als er nu zou staan dat je een corona paspoort en bijbehorend vrij reizen alleen maar krijgt als je ieder uur "Halleluja minister de Jonge" roept, en anders niet, is het dan ook een kwestie van "Je bent principieel of niet"?

De vraag is wat het doel van het paspoort is: we praten over een virus waarvan de wetenschappers zeggen dat het endemisch wordt, ofwel nooit meer weggaat. En dat steeds meer mensen antistioffen gaan krijgen en het over 2-3 jaar gewoon een griepje is. En de mensen die gevaccineerd zijn hebben al helemaal niets te vrezen. Waarom ga je dan beperkingen opleggen aan gezonde mensen? Het gaat wel om beperkingen van grondrechten, voor mensen die niet ziek zijn.

Of is dit een opmaak naar meer: gaan we straks van iedereen eisen dat hij/zij aan toont dat hij/zij gezond is, dus testjes voor allerlei mogelijke besmettelijke ziektes? Een "Pfeiffer" paspoort, een griep paspoort, een Bof paspoort, een Rode Hond paspoort, een ...
05-05-2021, 18:27 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zie mezelf al 70 euro per week neertellen om diezelfde "vrijheid" van een gevaccineerde te verkrijgen?
Uit de memorie van toelichting:
Hierbij is tevens relevant dat de kosten verbonden aan het testen tot en met juni 2021 volledig en daarna grotendeels door het Rijk gedragen worden.
Paragraaf 4.1
https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=3cf77b31-ddc2-47a7-bf29-b02d17edd715&title=Memorie%20van%20toelichting.pdf
05-05-2021, 18:46 door Anoniem
Door Anoniem:
U bent vrij om wel of geen prik te nemen, u bent vrij om met welk bewijs dan ook wel of niet rond te lopen. U bent vrij om te trollen, vrij om commentaar op de hele wereld te hebben. Maar beschaam de onderdrukten van de oorlog niet, u kunt uzelf er niet mee vergelijken. Ook niet wanneer u straks moet bewijzen dat u niet ziek bent wanneer u op reis gaat. Een jaartje lockdown en straks een vaccinatiebewijs voor wie dat wil of nodig heeft zijn niet te vergelijken met het leed van 75 jaar geleden.
Heeft helemaal niets te maken met wat ik bedoel, en dat mag ik toch zeker aannemen dat je dat begrijpt.

Geen idee wie je bent, daarom tijd dat dit forum verplichte ID instelt :-)
Dit zegt alles: https://nos.nl/artikel/2379486-merkel-dankt-nederland-voor-verzoening-met-duitsland-na-wo-ii
Duitsland neemt stelling over verleden. Wat individuen proberen doet er niet toe, los van de schaalgrootte. Uw mening dus ook niet, Covid-19 en de maatregelen zijn niet te vergelijken met 75 jaar gelden.
05-05-2021, 19:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.
Alleen is de kans dat je negatief uit een test komt nihil.

Natuurlijk roept deze zin reacties op maar hier ligt wél het probleem. De Pcr test wordt door velen als onbetrouwbaar gezien door de vermenigvuldigingsfactor van aanwezige deeltjes. Hier blijft de overheid vaag over.
Zou men deze test gebruiken op de aanwezigheid van stuifmeel deeltjes is het resultaat hetzelfde. Het verschil is dat ons inmiddels is bijgebracht dat Covid dodelijk is en stuifmeel deeltjes iets minder.
05-05-2021, 20:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.
Alleen is de kans dat je negatief uit een test komt nihil.

Natuurlijk roept deze zin reacties op maar hier ligt wél het probleem. De Pcr test wordt door velen als onbetrouwbaar gezien door de vermenigvuldigingsfactor van aanwezige deeltjes. Hier blijft de overheid vaag over.
Zou men deze test gebruiken op de aanwezigheid van stuifmeel deeltjes is het resultaat hetzelfde. Het verschil is dat ons inmiddels is bijgebracht dat Covid dodelijk is en stuifmeel deeltjes iets minder.
Door wie wordt die test als onbetrouwbaar gezien?
Waarom? False positives/negatives?
Heb je een link naar dit onderzoek?
Of roep je maar wat?
06-05-2021, 03:28 door Anoniem
Dit zegt alles: https://nos.nl/artikel/2379486-merkel-dankt-nederland-voor-verzoening-met-duitsland-na-wo-ii
Duitsland neemt stelling over verleden.
Ik heb veel boeken gelezen en documentairers gezien ook over de tweede Wereldoorlog dus ik ga er wel van uit
dat ik wel een klein beetje weet waar ik over praat. En als je ook eens in de eerste Wereldoorlog gaat verdiepen
dan begrijp je waarom er een tweede is gekomen en daar uit kunnen de machthebbers veel uit leren, helaas gaat
het alleen toch om macht.

Het standpunt van Merkel is mij bekend, maar ik weet ook hoe zij problemen heeft opgelost in haar eigen land en
dat is niet iets om vrolijk over te zijn. Net zoals de heer Rutte die heel mooi kan praten maar ik weet hoe hij is.

Dat Corona niet vergelijkbaar is met WW2 dat snapt wel iedereen. En dat mijn mening net zoals die van jou er niet
doe doen ben ík helemaal met je eens. Maar in Duitsland werden in die periode van het nazisme zeker mensen
uitgesloten en dat gaat nu weer gebeuren en daar ben ik dus helemaal tegen. En vergeet vooral niet die periode in
dit land hoe de joden werden behandeld die terug kwamen, ook dat was een vorm van uitsluiten. En dan heb ik het
alleen nog over de joden vervolging. Dus ik blijf bij mijn mening.

En de NOS is voor mij toch niet die nieuws zender waar je het wereld nieuws op kunt volgen kunt dus raad ik je aan
om eens verder te zoeken waar wel het wereld nieuws op komt.
06-05-2021, 09:52 door Anoniem
Door Anoniem:
Dit zegt alles: https://nos.nl/artikel/2379486-merkel-dankt-nederland-voor-verzoening-met-duitsland-na-wo-ii
Duitsland neemt stelling over verleden.
Ik heb veel boeken gelezen en documentairers gezien ook over de tweede Wereldoorlog dus ik ga er wel van uit
dat ik wel een klein beetje weet waar ik over praat. En als je ook eens in de eerste Wereldoorlog gaat verdiepen
dan begrijp je waarom er een tweede is gekomen en daar uit kunnen de machthebbers veel uit leren, helaas gaat
het alleen toch om macht.

Het standpunt van Merkel is mij bekend, maar ik weet ook hoe zij problemen heeft opgelost in haar eigen land en
dat is niet iets om vrolijk over te zijn. Net zoals de heer Rutte die heel mooi kan praten maar ik weet hoe hij is.

Dat Corona niet vergelijkbaar is met WW2 dat snapt wel iedereen. En dat mijn mening net zoals die van jou er niet
doe doen ben ík helemaal met je eens. Maar in Duitsland werden in die periode van het nazisme zeker mensen
uitgesloten en dat gaat nu weer gebeuren en daar ben ik dus helemaal tegen. En vergeet vooral niet die periode in
dit land hoe de joden werden behandeld die terug kwamen, ook dat was een vorm van uitsluiten. En dan heb ik het
alleen nog over de joden vervolging. Dus ik blijf bij mijn mening.

En de NOS is voor mij toch niet die nieuws zender waar je het wereld nieuws op kunt volgen kunt dus raad ik je aan
om eens verder te zoeken waar wel het wereld nieuws op komt.

Er wordt helemaal niemand uitgesloten. Er zijn straks gewoon drie optie: gevaccineerd, immuun of negatief getest. Meer niet en dus geen uitsluiting. U hebt veel gelezen, ik heb de oorlog meegemaakt. Het is en blijft niet te vergelijken. Dat ik NOS als voorbeeld aanhaal betekent niet dat ik ook elders kijk. Genoeg nu, ik haak af. Niet om mijn gelijk wel of niet te krijgen, ... dit is de zoveelste discussie die op niets anders uitloopt dan de oorlogen er weer bij halen. Dom, oliedom. De mensheid leert niet van haar verleden.
06-05-2021, 11:58 door Anoniem
Eigenlijk zouden we alleen mensen moeten verplichten tot quarantaine, die symptomen hebben.
Laat die maar lekker binnen blijven, kunnen ze niemand aansteken. Incubatietijd in quarantain.
Dit geldt natuurlijk ook voor asymptomatische verspreiders. Dat is niet iedereen en maar een kleine groep.

Die vrij is van symptomen en geen virus verspreidt moet gewoon weer aan het dagelijkse leven kunnen deelnemen.
Die gevaccineerd zijn, zijn extra beschermd. Net als bij de jaarlijkse griepprik.
Vrije keuze. Er krijgen nu ook mensen griep ondanks de jaarlijkse griepprik.

Die immuun zijn van nature, hoeven dus niet gevaccineerd, noch in quarantaine, noch getest.
Er is herd-immunity. Dan is het probleem hiermee voorbij.
Terug naar de toestand van voor de uitbraak.

Als het verhaal anders is, wil men ons hier nog tot minimaal 2023 inhouden.
Trek dan eens uw conclusies over een medische noodtoestand als excuus.

Dit excuus wordt gehanteerd om o.a. gemakkelijker te komen tot het instellen van een globale nieuwe wereldorde.
06-05-2021, 21:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door BertG.: Dat is nou de vrijheid die je vandaag mag vieren, maar dan wel met een corona paspoort in je binnenzak.
Zonder vaccinatie bewijs geen vijheid.

Een negatieve testuitslag is ook goed.
Alleen is de kans dat je negatief uit een test komt nihil.

Natuurlijk roept deze zin reacties op maar hier ligt wél het probleem. De Pcr test wordt door velen als onbetrouwbaar gezien door de vermenigvuldigingsfactor van aanwezige deeltjes. Hier blijft de overheid vaag over.
Zou men deze test gebruiken op de aanwezigheid van stuifmeel deeltjes is het resultaat hetzelfde. Het verschil is dat ons inmiddels is bijgebracht dat Covid dodelijk is en stuifmeel deeltjes iets minder.
Door wie wordt die test als onbetrouwbaar gezien?
Waarom? False positives/negatives?
Heb je een link naar dit onderzoek?
Of roep je maar wat?

Allereerst is het roep je maar wat best een trol opmerking.
Daarnaast kan je je eigen verkenning naar onderzoek ook hebben gedaan via tal van info bronnen genoemd in reacties bij eerdere topics hier op dit forum.

De ingangen op het vinden van je antwoorden zijn eigenlijk legio.
Je antwoorden vind je alleen eerder niet bij de regering en draaideur gebral in gangbare media.
De antwoorden daarop vind je b.v.. in rechtszaken en wat bestuursrechters & landsadvocaten daarin erkennen.
Zoek eens op "Verwaltungsgericht Wien 24 märz 2021", zoek op de rechtzaken van medio oktober t/m december 2020 van viruswarheid versus de Staat.
Kijk daarbij niet wat de eisers en wat de frames over hen zijn maar wat de landsadvocaten en rechters concluderen.
Dat biedt rechtstreeks antwoord op je vraag over de onbetrouwbaarheid van de PCR methode.
Ook heeft de WHO van november 2020 t/m minimaal 20 januari 2021 diverse bijstellingen over de PCR richtlijnen uitgebracht.
Kijk je daar naar dan zie je dat de PCR methode zeker geen simpel eenduidig uitlegbare en te hanteren uitkomsten biedt.
In tegenstelling tot wat kranten als de AD eerder wilden suggereren.

Die onderschrijven met hun vonnissen respectievelijk standpunten minimaal dat de betrouwbaarheid van de testen NIET zo is zoals Hugo de Jonge als superminister met zijn metgezel Mark Rutte ons proberen te laten geloven, c.q. zelf geloven hoe het zit.
Met meer inzicht in vakkennis kan je ook kijken naar wat Jaap van Dissel in zijn kanttekeningen tijdens de 2e kamer breefings bekrachtigd.
Je kan ook kijken naar de periode augustus - oktober 2020 en dat daarin Marion Koopmans in een interview met de radio expliciet onderkende dat de PCR geen bruikbare betrouwbaar middel is.
In diezelfde periode ging het NOS journaal daar dunnetjes overheen door juist diverse uitingen van Marion Koopmans te doen, behalve die ene heel belangrijke.

Met betrekking tot bovenstaande claim "Alleen is de kans dat je negatief uit een test komt nihil.", dat hangt sterk samen met of men bij uitvoering van de PCR methode bewust / onbewust / in opdracht sterk aan het primen voor een positieve uitslag slaat of dat de uitvoerder van de specifieke PCR cycli de moeite heeft genomen de uitvoering elementen zorgvuldig te kiezen en vast te leggen. Denk bij uitvoering elementen aan aantal cycli in combinatie met de kwaliteit van de primer, feitelijk gebruik volgens CE verklaring van fabrikant van PCR materialen, laboratorium feitje - uitslag is ongelijk aan besmettelijkheid.

Over al deze aspecten is eigenlijk best uitgebreid bericht.
Buiten prime time completer dan tijdens prime time uitzendingen.
07-05-2021, 12:33 door Anoniem
Als in 1 zaal 100 man zitten waarvan er 50 gevaccineerd zijn. Wat is dan het probleem als die andere 50 niet gevaccineerd willen zijn? Die kunnen die andere 50 toch niet besmetten, toch ? Vaccineren doe je voor jezelf, niet voor een ander....
07-05-2021, 13:16 door Anoniem
Door wie wordt die test als onbetrouwbaar gezien?

Door de uitvinder an de PCR test zelf
07-05-2021, 20:30 door Anoniem
U dient aan te tonen dat u gezond bent voordat u toegang tot allerlei activiteiten krijgt.
Zolang u niet kunt bewijzen dat u onschuldig bent, bent u schuldig?

U heeft keuze.
Want of u doet wat wij willen, of wij maken uw leven zuur? De juridische termen daarvoor zijn: chantage, slavernij en andere varianten van geweldsdelicten.

Doet u het niet voor uzelf, doe het dan voor een ander.
Geldt dat omgekeerd ook?

We doen het samen.
Dus daarom krijgen ambtenaren volledig doorbetaald, en worden anderen brodeloos of tot armoede gedwongen.

De druk moet van de zorg af!
Maar dan gaan ze zich vervelen, toch?

Teveel mensen overlijden, iedereen moet solidair zijn!
Niet beduidend zoveel meer als voorgaande jaren, toen er geen vuiltje aan de lucht was.

Zonder de maatregelen was het nog slechter geweest!
Daarom ook heb ik een fluitje die olifanten verjaagd, en het werkt, want ziet u olifanten?

Als je een reis kunt betalen, dan kun je ook een testbewijs betalen.
Vandaar die miljarden naar buitenlanden en prive bedrijven, van belastinggeld, die een schuldenberg op de rug van ons en onze kinderen gaat leggen.

Uw vrijheid houdt op waar die van een ander geschonden wordt.
Maar die ander mag wel uw vrijheden schenden.

Goed dat er met privacy bezwaren rekening wordt gehouden!
Zoals alle voorgaande keren...

Er zijn meer gevallen waar je een bewijs voor moet hebben!
Staat het hebben van een rijbewijs, een bepaalde certificering voor een bepaald beroep, noem maar op, als recht in de grondwet?

De overheid mag in bijzondere gevallen de grondwet negeren!
Ja, tijdelijk, mits en maar, daarnaast, Verdragen overstijgen onze grondwet, en die worden zwaar geschonden.

Ik wil mijn vrijheid terug!
Dan moet u vooral blijven doen wat zij die uw vrijheden beperken dicteren.

Ik wil terug naar normaal, dus iedereen moet die prik nemen!
Lekker solidair zeg, en denkt u nu echt dat als u braaf doet wat de pestkop op het schoolplein beveelt, het daarna beter gaat worden, en blijven?

U kunt uw vrijheden weer terugkrijgen!
Zoals dat uw huis wordt leeggeroofd, en dan moet u blij zijn als de politie een deel ervan, beschadigd weliswaar, terugbrengt?

Er wordt voor van alles gevaccineerd, en voor Gele Koorts moet je ook een bewijs hebben!
Dit is geen vaccin, dit zijn bijzonder experimentele medicamenten (tot minstens 2023) die ziekteverschijnselen remmend werkend, met totaal onbekende lange termijn gevolgen, waar een ieder die dat massaal aan het doordrukken is, al bij voorbaat vrijgesteld is van welke aansprakelijkheid dan ook.
Welk land in Europa had voorheen de verplichting om een vaccinatiebewijs/testbewijs aan te kunnen tonen? Welk restaurant? Welk hotel? Welke sportschool?

Andere medicamenten hebben ook bijwerkingen!
Ja, maar pas vrijgegeven na lange testperiodes, en je neemt ze alleen maar als je ze nodig hebt. Of neemt u ook alvast preventief chemotherapie?

We moeten groepsimmuniteit behalen, want anders komen er dodelijke mutaties, dus neem uw verantwoording!
Dus geheel Afrika wordt voor de zomer ingespoten met experimentele medicamenten? Of gaan de grenzen potdicht, gezien hoe levensgevaarlijk het anders zou zijn?

Als je gevaccineerd bent, dan ben je veilig, en verdien je vrijheden!
Nee, nog steeds besmetbaar en besmettelijk (schijnbaar 0,8% minder kans om in een ziekenhuis terecht te komen; want dat krijg je als die kans al belachelijk laag is), en aan de maatregelen blijven houden (behalve daar waar het helpt om de "gevaccineerden" en de "ongevaccineerden" flink tegen elkaar op te zetten).

Je bent gek als je je niet laat vaccineren. Kijk naar Brazilie!
In Brazilie heersen al decennia lang andere dodelijke ziekten, die fijntjes bij de Corona doden opgeteld worden. Daarnaast zijn de nodige staten daar zo corrupt als wat, dus benodigde medicamenten (zoals HCQ, Intervictem, enzovoorts) bereiken niet iedereen.

Je bent gek als je je niet laat vaccineren. Kijk naar India!
In India ging het lange termijn goed met decennialang betrouwbare medicamenten, totdat ze gingen "vaccineren", inmiddels gaan ze weer terug naar wat wel werkte. Daarnaast, percentagegewijs, en historisch, is er nauwelijks iets aan de hand in India, maar ja, feiten versus angst zaaien. Weet u trouwens welke Indiase kinderen, en in welke omstandigheden, die staafjes die u in uw neus laat steken fabriceren? Hopelijk zijn die allemaal Corona vrij. Toch?

Verplichte vaccinaties zijn legaal.
Onder welke, uiterst strikte, langdurige en uitgebreide testprotocollen ook al weer? Gehoord van de Code van Neurenberg, en waarom dat bestaat?

Onze overheid is er voor ons!
(In)direct verplicht ingespoten worden met een experimenteel goedje is afhankelijk van de politieke voorkeur van wie het zegt, of zo? Of de uitspraken van zelfverrijkende "experts"? De miljarden die over de balk worden gegooid, maar nog geen cent erbij voor de zorg? Terwijl tegenargumenten (de bakermat van een echte democratie) gecensureerd, gestigmatiseerd en gebagatelliseerd worden? Liefst nog opgevolgd door de betreffende persoon die het waagt kritisch tegengeluid te geven kapot te maken, met het hele gezin erbij? Tjonge, als je daartoemoet overgaan om "je gelijk te halen", dan heb je pas echt goede tegenargumenten. Niet!

De maatregelen helpen!
Natuurlijk, al jaren bekend dat mondkapjes en lockdowns eerder slechter dan beter uitpakken. Juist veel buiten zijn, knuffelen, sociale interactie, hoop hebben, uitzicht hebben, zijn broodnodige ingredienten voor een goede weerstand. Het is al veel langer bekend dat juist binnen samen opgehokt zitten met een select vast groepje allerlei negatieve effecten geeft, maar waar richten de maatregelen zich op? Het overgrote deel van de maatregelen richt zich tegen buiten zijn, tegen socialiseren, tegen knuffelen. Wat stimuleert het? Samen opgehokt blijven zitten, met een beetje hoop dat het een keer klaar is, maar dat wordt vervolgens weer uitgesteld, want "de cijfers". Uitzichtloosheid is wat u geboden wordt, de enkele geboden hoop de wortel die voor uw neus blijft bengelen, gelijk de ezel die blijft zwoegen daardoor, maar verder geen leven heeft.

75-80 jaar geleden was het veel erger, dus zeik niet!
Dus die destijds zwaar bevochten vrijheden en rechten voor de mensheid als geheel aan de kant gooien is precies de manier om recht te doen aan hen die daarvoor gevochten en geleden hebben, zelfs voor zijn gestorven?

Neem die spuit, want je rookt, zuipt, vreet vet, vreet vlees, leeft ongezond, dus je hebt geen recht van spreken!
Want anderen voor je laten bepalen, desnoods afdwingen, wat goed of slecht voor je is, is de manier om gelukkig in vrijheid te leven? Er zijn nu eenmaal mensen die liever 10 jaar een leeuw zijn, dan 100 jaar een schaap. En zonder die leeuwen, waren er beduidend minder schapen.

Ik heb de gevolgen van Corona nabij meegemaakt, dus is mijn buurt geen "ongevaccineerden" of mensen zonder negatief testbewijs!
Dat is uw recht, u mag kiezen met wie u omgaat, met wie u nabij bent, tenzij het een publieke omstandigheid betreft, dan absoluut niet. Daarnaast, heeft u op geen enkel moment het recht om van anderen te eisen dat zij doen wat u wilt.
Voor de ondernemers onder u, besef wel dat u uiterst privacy gevoelige gegevens gaat verwerken, en dat daar haken en ogen aanzitten, en dat ze u laten vallen zodra ze dat zo uitkomt. Nog afgezien van dat deel van de populatie (uw klanten, dus uw omzet) die u gelijk laten vallen omdat u daaraan meewerkt.
Opmerkelijk trouwens, dat het er naar uit gaat zien dat "gevaccineerden" straks gezellig onder elkaar mogen vertoeven, in grotere getallen zelfs, maar dat u nog steeds als potentieel besmet en besmettelijk wordt gezien. Anders gezegd, u krijgt een beetje meer eerder afgenomen vrijheden terug, een beetje meer privileges terug, omdat u zich heeft laten muilkorven.

Je hebt keuze, want als je zo dom bent om je niet te laten vaccineren, dan kun je altijd nog een testbewijs halen!
Dus jezelf keer op keer blootstellen aan een bewezen onbetrouwbare test, die tijd/geld kost, waarbij je het risico loopt dat je in quarantaine moet als ook maar 1 iemand in je gezin, al of niet terecht, positief wordt getest, is geen dwang? Is geen last? Is geen beperking van vrijheden?
Daarbij, een positieve GGD test is geldig, maar een negatieve GGD is niet geldig. Hoe krom wil je het hebben?

Er wordt niemand uitgesloten, want je hebt keuze!
Ja, of je doet gelijk braaf wat er opgelegd wordt, of je doet minder braaf wat er opgelegd wordt en dan moet je door meer hoepeltjes springen, of je doet niet wat er opgelegd wordt en dan gaan de duimschroeven aan. Inderdaad, niemand wordt uitgesloten van "gemotiveerd" te worden om te doen wat opgelegd wordt.

Iedereen met symptomen moet opgesloten worden, want zij beperken onze vrijheden!
Werkelijk? Is het niet de overheid die dit veroorzaakt? Genoeg staten in de wereld die volledig maatregelen vrij zijn, en betere cijfers laten zien dan hen die in maatregelen zitten. Genoeg landen in de wereld die betere resultaten behalen met decennialang bewezen veilige medicamenten, dan wij hier onder de knoet van de EU die diezelfde succesvolle medicamenten plotsklaps verboden hebben voor behandelingen tegen virussen.

Een hele tijd geleden hadden we een MSM die wel aan degelijke onderzoeksjournalistiek deed, die op de bres ging voor de mensen, die stond voor lang gedragen normen en waarden, echt doorleefde principes, maar die tijden zijn voorbij. Er is een deel die geen ander deel van de wereld kent dat datgene wat de propaganda hen voorkauwt, en er is dat deel dat zelf op zoek gaat naar wat er niet verteld wordt, dat wikt en weegt, een eigen mening vormt. Laten we die groep de beter geinformeerden noemen, en de conclusies die ze trekken , de mening die ze vormen, als weloverwogen beschouwen en met wederzijds respect daarover in openlijk debat treden.
10-05-2021, 18:07 door Anoniem
Door Anoniem: CoronaCheck-app........... Werkt deze op mijn Samsung Galaxy S4??

top vraag hahahaha ook belangrijk om te weten. Kan niet zonder.
22-05-2021, 19:53 door Anoniem
Dus nu moet ik mijn telefoon wel bij hebben net nu ik er vanaf wil? als die %&# dictator jingping zijn &%$ virus gewoon binnenhield verloor ik mijn laatste beetje privacy niet >:(

PRIVACY IS EEN MENSENRECHT
23-05-2021, 14:32 door Anoniem
Allerlei dingen lees ik hier over mensen die zich zorgen maken over het Covid-19 / Corona virus of hoe het ook mag heten.
1 ding is zeker het is geen vrije keuze wel of niet gevaccineerd worden.
Zodra je je laat vaccineren krijg je iets van je afgenomen vrijheid terug al is dat maar heel weinig en kan je nog steeds andere besmetten, laat je je niet vaccineren dan wordt je vrijheid nog meer beperkt als dat het nu al is dus is het toch geen vrije keuze meer het is gewoon een verkapte verplichting anders mag je namelijk niks meer.

Wat mij wel verbaasd en ik hier niks over lees is dat het afgelopen jaar er geen vastgestelde griep gevallen meer waren is dat niet vreemd, is de griep nu ineens verdwenen dan.
denk na dat kan toch niet zo zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.