image

Benzinetekort in Verenigde Staten door ransomware-aanval neemt af

maandag 17 mei 2021, 14:54 door Redactie, 3 reacties

Het benzinetekort aan de Amerikaanse oostkust als gevolg van de ransomware-aanval op de Colonial Pipeline Company is aan het afnemen, maar de situatie is nog altijd niet hersteld. De afgelopen dagen zaten duizenden tankstations zonder brandstof, mede door Amerikanen die op grote schaal benzine en diesel hamsterden en het feit dat er geen brandstof werd geleverd. Op het hoogtepunt moesten zestienduizend tankstations nee verkopen aan klanten.

Zaterdag meldde de Colonial Pipeline dat de werking van de pijplijn is hersteld en het brandstof weer met miljoenen liters per uur wordt vervoerd. Toch zal het nog wel even duren voordat de volledig 'supply chain' is hersteld, laat het bedrijf tegenover persbureau Reuters weten. Zo zou in Washington D.C zo'n zeventig procent van de tankstations nog altijd zonder brandstof zitten, aldus cijfers van GasBuddy.

Colonial Pipeline exploiteert negenduizend kilometer aan pijpleidingen en is verantwoordelijk voor 45 procent van de brandstofvoorziening van de Amerikaanse oostkust. Volgens Amerikaanse media heeft het bedrijf de aanvallers achter de ransomware-aanval bijna 5 miljoen dollar losgeld betaald voor het ontsleutelen van de bestanden.

Image

Reacties (3)
17-05-2021, 15:22 door Anoniem
Mensen zijn net lemmings af en toe.
Even een berichtje over een pandemie en toiletpapier is nergens meer te verkrijgen. Eten genoeg maar geen toiletpapier.
Even een berichtje over een gehackte benzinepijpleiding en mensen gaan zelfs benzine tanken en en plastic tassen doen!!
Dit waren dus tevens de mensen (dumbos) die de benzinetekorten veroorzaakten in de 'ikke-ikke' cultuur waarin ze leven want als ze gewoon getankt hadden was er niks aan de hand en had niemand wat van die hack (of het echt zo was weten we nog steeds niet, kan ook PR zijn geweest om heel voorspellend, benzinetekorten te veroorzaken) omdat iedereen dan nog gewoon kon tanken en er genoeg was voor iedereen (daar gaat de eerlijk delen theorie).

The new Green deal moet erdoor gedrukt worden en dat kan alleen maar als we geloven in hun klimaatfabeltje en zo creeeren ze het. Had je maar een Tesla moeten rijden, dan had je niks van die tekorten gemerkt.. Het begint allemaal zoooo doorzichtig te worden dat men overal bezig is met de Klaus Schwab 'build back better' onzin dat je het overal ziet gebeuren omdat ze vier jaar in moeten halen die Trump hen afgenomen heeft en daarmee hun 'boiling frog syndroom' afgepakt heeft want nu zien steeds meer mensen het gebeuren.
Interessante tijden komen eraan, dat is een ding wat zeker is.
18-05-2021, 09:51 door Anoniem
De voor de gelegenheid verhoogde prijzen worden uiteraard voorlopig niet meer verlaagd... zo werkt dat.
19-05-2021, 12:25 door Anoniem
Dus we kunnen nu stellen dat een ransom ware aanval overal de benzine tekorten oplost. Denkt een politicus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.