image

Onderzoeker: Apple Airtag kan aantonen wanneer bewoners niet thuis zijn

maandag 17 mei 2021, 16:41 door Redactie, 8 reacties

De Apple AirTags die vorige maand werden gelanceerd maken het mogelijk voor bijvoorbeeld inbrekers om te kijken of de bewoners van een woning thuis zijn of niet. Dat stelt beveiligingsonderzoeker Lukasz Krol. Via AirTags kunnen gebruikers voorwerpen terugvinden die ze kwijt zijn. AirTags geven aan iPhones en iPads in de buurt hun locatie door, die vervolgens via de Find My-app is te achterhalen.

Hiervoor maken de apparaatjes zowel gebruik van bluetooth als het Find My-netwerk. Dit netwerk maakt gebruik van Apple-apparaten in de buurt om de locatie van de AirTag door te geven. Door een AirTag bij een woning neer te leggen is het mogelijk om te zien of er een iPhone of andere iOS-apparaat in de buurt is. Via de Find My-app wordt namelijk doorgegeven wanneer ervoor het laatst contact tussen de AirTag en het iOS-apparaat was. Dit werkt met name goed bij bijvoorbeeld een losstaande woning of een locatie met weinig iPhone-gebruikers.

"Door de aanwezigheid van Apple-apparaten te detecteren, kan een achtergelaten AirTag, als proxy, eenvoudig achterhalen of iemands woning of kantoor leeg is", aldus Krol. De onderzoeker erkent dat de informatie die op deze manier kan worden verkregen niet perfect is. Het doelwit kan bijvoorbeeld buiten het bereik van de AirTag zijn en de aanval werkt daarnaast alleen wanneer de bewoners van een iPhone gebruikmaken. Toch kan zelfs grove data handig voor verkenningsdoeleinden zijn, merkt Krol op.

Reacties (8)
17-05-2021, 17:28 door Anoniem
Voor 90% van de inbrekers in Nederland is dat te gecompliceerd. Men kiest dagen uit voor de inbraak waarvan men weet dat men minder of helemaal niet thuis is. Belangrijkste dagen in het jaar voor inbraak zijn bijvoorbeeld: de zomervakantie, Carnaval, en Kerstavond. Tevens wordt op de vrijdag relatief meer ingebroken dan op andere dagen.
17-05-2021, 17:46 door Anoniem
Ik kan ook in een busje voor de deur gaan zitten en kijken of de bewonders thuis zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, een creatieve toepassing.
17-05-2021, 23:10 door Anoniem
Ik neem altijd de 3 iPads die hier in huis liggen mee als ik ergens naar toe ga. Worden die alvast niet gestolen door de dieven die een Airtag tegen mijn voordeur hebben geplakt, of wacht, ....
18-05-2021, 10:08 door Anoniem
Ja, allemaal heel grappig maar feit blijft dat airtags dingen doen die ze niet moeten doen, en dat is andere en andereN informatie geven dan dat ze zouden moeten doen.
Ze moeten aangeven WAAR ze zijn, niet dat er iets in de buurt is die als proxy voor hen fungeert.
Dat Apple ' el-cheapo' wil doen en ipv LORA or IOT sim kaartje erin de CPU en internet bandbreedte van hun eigen klanten stelen is een directe oorzaak van dit probleem.
Of je dit nu gaat gebruiken om te kijken of er iemand thuis is, of om te kijken of internet werkt in een wijk is irrelevant.
18-05-2021, 11:46 door Anoniem
Maar ze zijn zo makkelijk.
Blijven gebruiken dan maar.
18-05-2021, 12:17 door Anoniem
Leuk, maar een airtag die te lang weg is bij zijn baasje zal zich melden bij de ios apparaten die het kan zien. dan zien anderen toch ook dat er ergens een airtag ligt?
18-05-2021, 17:30 door Anoniem
Door Anoniem: Maar ze zijn zo makkelijk.
Blijven gebruiken dan maar.

:D als je die dingen nodig hebt, kan je maar beter meteen in je kist gaan liggen, makkelijk tot in de eeuwigheid.
18-05-2021, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem: Leuk, maar een airtag die te lang weg is bij zijn baasje zal zich melden bij de ios apparaten die het kan zien. dan zien anderen toch ook dat er ergens een airtag ligt?

Het lijkt wel of het geld bij jullie in je zak brandt, en je het moet uitgeven aan welke onzin dan ook. consumeren voor het consumeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.