image

Kamervragen over gebruik van Gele Boekje voor coronavaccinaties

woensdag 19 mei 2021, 15:42 door Redactie, 25 reacties

In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over het gebruik van het Gele Boekje voor de registratie van coronavaccinaties en dat andere landen het als vaccinatiebewijs erkennen. In het Gele Boekje wordt bijgehouden welke vaccinaties iemand heeft gekregen. De coronavaccinatie wordt echter niet door de GGD in het boekje geregistreerd en is geen geldig vaccinatiebewijs.

Het is straks de bedoeling dat mensen via de CoronaCheck-app of een papieren document met qr-code kunnen aantonen dat ze tegen corona zijn gevaccineerd. "De GGD'en plaatsen geen aanvullende aantekening in de vorm van een stempel of handtekening als registratie in het Gele Boekje in het kader van efficiency, zeker gezien de verder opschaling naar 2 miljoen vaccinaties per week", zo laat koepelorganisatie GGD GHOR weten.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde eerder nog dat, ongeacht de technische ontwikkelingen, analoge bewijzen, zoals het Gele Boekje, te gebruiken voor de registratie van vaccinaties. In Duitsland wordt het Gele Boekje wel voor de registratie gebruikt en dient als geldig vaccinatiebewijs. Aanleiding voor D66-Kamerlid Paternotte en PvdA-Kamerlid Kuiken om vragen aan demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid te stellen.

Zo willen de Kamerleden onder andere weten waarom het Gele Boekje in Nederland niet voor de registratie van een coronavaccinatie wordt gebruikt. "Is het voor het inreizen van landen die niet met QR-codes werken niet vanzelfsprekend om ook voor coronavaccinaties het gele boekje te hanteren? Zo nee, waarom niet?", vragen Kuiken en Paternotte verder. De minister heeft drie weken om de Kamervragen te beantwoorden.

Image

Reacties (25)
19-05-2021, 15:48 door Anoniem
Ze willen het gebruik van het gele boekje ontmoedigen,
omdat iedereen het digitale domein in "MOET" en dat is geen ik wil of ik mag,of geen enig
gevoel of voorkeur van een burger is daarbij van belang.
Welke argumenten ze ook gebruiken voor de ontmoediging van het gele boekje,
het is de bedoeling dat iedereen in het digitale systeem komt.

The Matrix
19-05-2021, 15:59 door Anoniem
Onderstaand de gehele tekst van de gestelde Kamervragen, dit ten behoeve van de links en zoekmachine indexering:

2021Z08332

(ingezonden 19 mei 2021)

Vragen van de leden Kuiken (PvdA) en Paternotte (D66) aan de minister van Volksgezondheid en Sport over het gele boekje en de berichtgeving hierover op www.minvws.nl

1. Wat is de officiële status van het gele boekje bij internationale reizen bij andere vaccinaties dan de coronavaccinaties, bijvoorbeeld hepatitis A, gele koorts of rabiës?

2. Klopt het dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbeveelt om, ongeacht de technische ontwikkelingen, analoge bewijzen, zoals het gele boekje, te gebruiken voor de registraties van vaccinaties? 1) Wat is uw argument om dit niet te doen?

3. Klopt het dat andere Europese landen, zoals Duitsland, het gele boekje wel als vaccinatiebewijs erkennen? Klopt het dat in Duitsland analoog zelfs leidend is en digitaal alleen als je dat wil? 2) 3) Klopt het dat Duitsland benadrukt dat er geen centrale registratie komt?

4. Is bij het opstellen van de registratiekaart overwogen om op de kaart een Engelse en Franse vertaling toe te voegen? Zo nee, waarom niet?

5. Volstaat de Nederlandstalige registratiekaart bij het inreizen in landen die momenteel al vragen naar de vaccinatiestatus, omdat men dan bijvoorbeeld is vrijgesteld van quarantaine- en/of testplicht? Voor welke landen volstaat de registratiekaart niet?

6. Wordt bij de reisadviezen, op nederlandwereldwijd.nl, per land aangegeven wat de minimale vereisten voor gevaccineerden zijn om in te reizen in het betreffende land en hoe zij hieraan kunnen voldoen? Zo nee, bent u bereid dit samen met de minister van Buitenlandse Zaken te laten toevoegen aan de reisadviezen?

7. Is er een mogelijkheid om in het gele boekje te verwijzen naar de registratiekaart, bijvoorbeeld door gegevens over te schrijven van de registratiekaart of deze te voorzien van een (Engelstalige) stempel? Zo ja, welk advies wordt gegeven aan gevaccineerden? Zo nee, waarom niet?

8. Hoe kan iemand bij het inreizen aantonen dat diegene met één prik van bijvoorbeeld BioNTech/Pfizer ook voldoende is gevaccineerd, omdat deze persoon dan ook moet aantonen dat hij of zij eerder het coronavirus heeft geahd? Wat kan de rol van het gele boekje hierbij zijn?
 
9. De Europese Commissie werkt samen met de WHO om ervoor te zorgen dat het Europese digitale groene certificaat ook elders in de wereld wordt erkend. Op welke termijn wordt dit haalbaar geacht?
 
10. Is het voor het inreizen van landen die niet met QR-codes werken niet vanzelfsprekend om ook voor coronavaccinaties het gele boekje te hanteren? Zo nee, waarom niet?

11. Kunt u deze vragen zo spoedig mogelijk en ieder afzonderlijk beantwoorden?


1) Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), 5 februari 2021, 'Interim position paper: considerations regarding proof of COVID-19 vaccination for international travellers' (https://www.who.int/news-room/articles-detail/interim-position-paper-considerations-regarding-proof-of-covid-19-vaccination-for-international-travellers)

2) SBK, 'Alle Informationen zum Impfpass' (https://www.sbk.org/beratung-leistungen/vorsorge-und-praevention/impfungen/impfpass/)

3) Federaal Ministerie van Volksgezondheid (Duitsland), 2020, 'Fragen und Antworten zum digitalen Impfnachweis' (https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus/faq-covid-19-impfung/faq-digitaler-impfnachweis.html)
19-05-2021, 16:09 door Anoniem
Mijn gele vaccinatieboekje heb ik juist nodig in landen/gebieden waar allerlei ziektennog floreren, omdat men het niet zo luxe heeft als wij hier. In 2016 heb ik dagen gezeten in een gebied waar geen electricieit was. Tenminste, als de dieselgenerator werd gezet. Die gaan echt geen PC neerzetten om QR-codes te scannen.
19-05-2021, 16:56 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn gele vaccinatieboekje heb ik juist nodig in landen/gebieden waar allerlei ziektennog floreren, omdat men het niet zo luxe heeft als wij hier. In 2016 heb ik dagen gezeten in een gebied waar geen electricieit was. Tenminste, als de dieselgenerator werd gezet. Die gaan echt geen PC neerzetten om QR-codes te scannen.
Dat klopt gewoon, maar ga dat eens uitleggen aan Haagse politici die alleen in hun digitale versnelling staan.
19-05-2021, 17:04 door Anoniem
Nou, het gaat helemaal niet om die vaccinatie. Het gaat om het sociale punten systeem a-la China en Noord-Korea.
Ofwel: braaf doen wat de opperhoofdjes willen en dan mag je meer. Never waste a good crisis!
19-05-2021, 17:20 door Anoniem
In meerdere landen in azie kan het ze echt geen ruk schelen of je ingeent bent of niet. Heb nooit mijn gele boekje hoeven laten zien.
19-05-2021, 19:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Mijn gele vaccinatieboekje heb ik juist nodig in landen/gebieden waar allerlei ziektennog floreren, omdat men het niet zo luxe heeft als wij hier. In 2016 heb ik dagen gezeten in een gebied waar geen electricieit was. Tenminste, als de dieselgenerator werd gezet. Die gaan echt geen PC neerzetten om QR-codes te scannen.
Dat klopt gewoon, maar ga dat eens uitleggen aan Haagse politici die alleen in hun digitale versnelling staan.
In hun digitale achteruit bedoel je.
19-05-2021, 20:40 door Anoniem
Door Anoniem: 4. Is bij het opstellen van de registratiekaart overwogen om op de kaart een Engelse en Franse vertaling toe te voegen? Zo nee, waarom niet?

Door Anoniem: maar ga dat eens uitleggen aan Haagse politici die alleen in hun digitale versnelling staan.

LoL: Dus deze registratiekaart kan niet zonder meer in het wijde buitenland gebruikt worden.
Daar is weer goed over nagedacht in Den Haag: "Nederlanders blijven graag in dit kikkerlandje zodra de maatregelen versoepelt worden. Verre reizen worden nooit meer gemaakt. Daarom hebben we Schipho / KLM ook zwaar financieel gesteund. Omdat het overbodig was."

Ipv een bestaande oplossing hanteren, maar weer iets nieuws bedenken.
Waarom? Omdat het kan. Niemand fluit ze terug.
En omdat het zetten van een stempel blijkbaar teveel werk is voor de overbelastte GGD Ook met dank aan Den Haag.
19-05-2021, 23:07 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn gele vaccinatieboekje heb ik juist nodig in landen/gebieden waar allerlei ziektennog floreren, omdat men het niet zo luxe heeft als wij hier. In 2016 heb ik dagen gezeten in een gebied waar geen electricieit was. Tenminste, als de dieselgenerator werd gezet. Die gaan echt geen PC neerzetten om QR-codes te scannen.

Ik was een tijdje terug in India voor het security event N0llcon.
Bij binnen komst wilde men weten of ik tegen .... gevaccineerd was.
Kon ik aantonen met mijn gele boekje.

Voor mijn werk reis ik niet met "smart devices" ja een burnerlaptop met zware encryptie om te communiceren.

Leuk bedacht van Hugo en friends maar in landen als in India is het eigenlijk bijna onmogelijk om een simkaart te krijgen als "bezoeker". Het koste mij en een hotelmederwerker een dag papier werk. (kopietje zus, formuliertje zo, stempeltje op formuliertje, webformulier op een overbelaste server, uittreksel bevolkingsregister NL voor de hand opgevraagd (met extra stempels!), 2 louche pasfoto's en ik kon alleen gebeld worden als het klaar was op een India's locaal nummer dus een Viop opgezet en wachten op het telefoontje (als ik deze zou missen moest ik wachten tot er weer gebeld zou worden waneer dat zou zijn minimaal een dag. (lokaal was Goa en een nummer uit bv Pune kan om stome reden dus niet)

Dan was er nog de mogelijkheid dat mijn aanvraag zou afgewezen zou worden door onduidelijke reden.

Dan de activatie van de simkaart. Dit kan alleen op de plek waar deze gekocht is. (als je op het vliegveld er een koopt moet je dagen in Delhi blijven)
De netwerk operator mijn referentie nummer (viop) waardoor de simcaard atief gemaakt werd en ik een
Dan het oproep nummer van de activering bellen om met de telefoon en bevestigen van naam en adres gegevens van het moment van het aanvragen.

Totaal tijd.
Dag papier werk met voorbereiding thuis (uittreksel bevolking register)
Twee dagen wachten op referentie call van de net werk operator. (en ik vermoedt dat ze niet werken in het weekend)


Hoe de regels nu zijn geen idee maar covid19 maakt het niet eenvoudiger maar ik hoorde dat je een "fully functional 4G sim card mobile phone in India at a rental price of per day" Wat het inhoud geen idee.

Dit alles om aan te geven dat het niet zo makkelijk is om een simkaart te kopen in een best wel ontwikkeld land.
Zo maken ze hun eigen mobile telefoons zoals bv Micromax?

Nu zou ik dan zomaar een week intransit kunnen blijven omdat Hugo het verdomt om het gele boekje te erkennen omdat mijn smartphone niet werkt in en men daar houdt van papier met veel stempels.
19-05-2021, 23:27 door Anoniem
"Slaap, WAP-je, slaap, daarbuiten loopt een Schwab"
(Vrije Built-Back-Better variant op een bekend bestaand slaapliedje).

Wordt geen openbaar debat over gevoerd bij gebrek aan interesse.

Trekt u zelvers dan maar uwe conclusies.
Te droef voor woorden, helaas.

Jodocus Oyevaer
20-05-2021, 12:01 door MadCyberlion
QR-codes? Alsof hoog in de Andes iemand met een scanner met internetverbinding komt aanzetten!
20-05-2021, 12:45 door Anoniem
Belachelijk alle vaccinaties komen in het gele boekje Nederland doet weer moeilijk zoals altijd te gek voor woorden
20-05-2021, 13:09 door Anoniem
Door MadCyberlion: QR-codes? Alsof hoog in de Andes iemand met een scanner met internetverbinding komt aanzetten!

Juist. Daarom wil je voor verre reizen de vaccinatie aantekeningen met duidelijke stickers per se ook in het gele boekje vermeld hebben. Een mobiele telefoon kan makkelijk defect raken, wegraken of worden gestolen, en dan zit je in den vreemde zonder QR-code van de digitale 'green pass'. Dat is een aanmerkelijk risico wat tot grote problemen kan leiden.

Het gele boekje is een officieel en door de WHO erkent document. Het wordt wereldwijd door douanes en artsen herkent.


https://en.wikipedia.org/wiki/International_Certificate_of_Vaccination_or_Prophylaxis
20-05-2021, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door MadCyberlion: QR-codes? Alsof hoog in de Andes iemand met een scanner met internetverbinding komt aanzetten!

Juist. Daarom wil je voor verre reizen de vaccinatie aantekeningen met duidelijke stickers per se ook in het gele boekje vermeld hebben. Een mobiele telefoon kan makkelijk defect raken, wegraken of worden gestolen, en dan zit je in den vreemde zonder QR-code van de digitale 'green pass'. Dat is een aanmerkelijk risico wat tot grote problemen kan leiden.

Het gele boekje is een officieel en door de WHO erkent document. Het wordt wereldwijd door douanes en artsen herkent.


https://en.wikipedia.org/wiki/International_Certificate_of_Vaccination_or_Prophylaxis
Het probleem daarmee is dat het te makkelijk te vervalsen is. Stempels kan je simpelweg met een 3dprinter namaken. Handtekeningen en dergelijke ook. Pre-covid maakte dat weinig uit, er waren al niet veel reizigers die naar dat soort gebieden gingen en de vaccinaties waren niet een "politiek" issue. En de paar idioten die fraudeerden hadden voornamelijk zichzelf ermee.

Maar als je straks zo'n bewijs nodig hebt om aan de niet-noodzakelijke dingen in de maatschappij mee te doen dan zijn er veel meer mensen die opeens hun heil in fraude gaan zoeken.
20-05-2021, 15:04 door Anoniem
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19-vaccinatie#10-communicatie-uitnodiging-en-registratie

10.6 Registratie van vaccinatiegegevens
Als deelnemers door de GGD worden gevaccineerd ontvangen ze als vaccinatiebevestiging een brief uit het registratiesysteem van de GGD met daarop alle relevante informatie: datum toegediende vaccinatie, productnaam, batchnummer vaccin en een url die linkt naar de bijsluiter. Deze brief kan in het gele vaccinatieboekje bewaard worden.

Aan de andere uitvoerende organisaties worden papieren registratiekaarten specifiek voor de coronavaccinaties geleverd. Gevaccineerde deelnemers krijgen na vaccinatie een registratiekaart uitgereikt, voorzien van de vaccinatiedatum (ingevuld door uitvoerende), de productnaam, het batchnummer en een url die linkt naar de bijsluiter. Het RIVM levert stickers voor productnaam, batchnummer vaccin en url. De stickers worden door de uitvoerende organisatie op de registratiekaarten geplakt. De naam en geboortedatum kan de cliënt zelf thuis invullen op de daarvoor aangegeven plek. De deelnemer kan ook zelf het eigen gele vaccinatieboekje meenemen. Dan worden de stickers daarin geplakt.

LEES DE LAATSTE ZIN; GGD gaat tegen de RIVM en de WHO in. Ik heb het nodig als ik voor mijn werk naar Afrika reis.

Veel mensen krijgen niet eens een sticker op hun vaccinatie bewijs..
20-05-2021, 15:11 door [Account Verwijderd]
Beste mensen check de link van het RIVM;

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19-vaccinatie#10-communicatie-uitnodiging-en-registratie

10.6 Registratie van vaccinatiegegevens
Als deelnemers door de GGD worden gevaccineerd ontvangen ze als vaccinatiebevestiging een brief uit het registratiesysteem van de GGD met daarop alle relevante informatie: datum toegediende vaccinatie, productnaam, batchnummer vaccin en een url die linkt naar de bijsluiter. Deze brief kan in het gele vaccinatieboekje bewaard worden.

Aan de andere uitvoerende organisaties worden papieren registratiekaarten specifiek voor de coronavaccinaties geleverd. Gevaccineerde deelnemers krijgen na vaccinatie een registratiekaart uitgereikt, voorzien van de vaccinatiedatum (ingevuld door uitvoerende), de productnaam, het batchnummer en een url die linkt naar de bijsluiter. Het RIVM levert stickers voor productnaam, batchnummer vaccin en url. De stickers worden door de uitvoerende organisatie op de registratiekaarten geplakt. De naam en geboortedatum kan de cliënt zelf thuis invullen op de daarvoor aangegeven plek. De deelnemer kan ook zelf het eigen gele vaccinatieboekje meenemen. Dan worden de stickers daarin geplakt.

Check de laatste zin..

GGD gaat tegen RIVM en WHO in. We die naar moeilijke landen reizen voor ons werk worden tegengewerkt doot GGD. Digitaal prima. Maar ik heb ook en wel NU de analoge versie (Gele Boekje) nodig!!!
20-05-2021, 15:40 door Anoniem
Ik ben denk ik te jong om het daadwerkelijke gele boekje echt meegemaakt te hebben, ik heb ze wel eens gezien maar that's it.

Maar is het niet een ''simpele'' oplossing om het papiertje met vaccinatie uit te printen en het gewoon zelf er in te plakken?
20-05-2021, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

[...]

Het gele boekje is een officieel en door de WHO erkent document. Het wordt wereldwijd door douanes en artsen herkent.

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Certificate_of_Vaccination_or_Prophylaxis

Het probleem daarmee is dat het te makkelijk te vervalsen is. Stempels kan je simpelweg met een 3dprinter namaken.

Dat valt goed op te lossen met een op ID gestelde QC-code sticker als bewijs van vaccinatie, voorzien van aanvullende echtheidskenmerken. Dan kunnen ze bij er de GGD wat mij betreft voor de sier net zoveel stempels, parafen en aantekeningen naast zetten. Het probleem blijft anders diefstal of dat de mobiele telefoon technisch kan falen

Als nota bene een straatarm Afrikaans land een praktisch onvervalsbaar visum met een hologram in je Nederlandse paspoort kan plakken, dan lukt het drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé te Haarlem het vast ook wel om z'n sticker voor de vaccinaties in het Carte Jaune te ontwerpen. De gulden biljetten waren tenslotte ook uiterst moeilijk te vervalsen.
21-05-2021, 00:02 door Anoniem
14:05 Door Anoniem: ...
Het probleem daarmee is dat het te makkelijk te vervalsen is. Stempels kan je simpelweg met een 3dprinter namaken. Handtekeningen en dergelijke ook. Pre-covid maakte dat weinig uit, er waren al niet veel reizigers die naar dat soort gebieden gingen en de vaccinaties waren niet een "politiek" issue. En de paar idioten die fraudeerden hadden voornamelijk zichzelf ermee.

Maar als je straks zo'n bewijs nodig hebt om aan de niet-noodzakelijke dingen in de maatschappij mee te doen dan zijn er veel meer mensen die opeens hun heil in fraude gaan zoeken.

Dus die niet te vertrouwen burgers gaan massaal (?) fraude plegen teneinde mee te kunnen doen aan de "niet-noodzakelijke" dingen (wie bepaalt wat niet-noodzakelijk is of niet? en op basis van wat?), zonder de opgedrongen injectie met experimentele medicamenten en onbekende lange termijn effecten te hoeven ondergaan, en dat is, kennelijk, zo levensgevaarlijk en maatschappijverwoestend, dat er een opgedrongen "fraude bestendig" (ha! een overheid it project dat fraude bestendig is en blijft) iets moet komen, de Code van Neurenberg achteloos opzij schuivend ook nog, om dat te voorkomen? En dat moet wel enorm vitaal zijn, want bijvoorbeeld Duitsland, en tig andere landen in de wereld, vullen het Gele Boekje wel aan (die hebben kennelijk geen frauderende burgers?). Ja, dat klinkt echt enorm logisch en goed doorberedeneerd allemaal, geeft in het geheel niet de indruk dat er andere belangen spelen.

Nog zoiets, gaat Nederland straks reizigers gijzelen die voor zaken naar die verschrikkelijke landen afreizen die nog steeds een Geel Boekje eisen (iets met soeverein zijn, en de internationale erkenning van het Gele Boekje; en dat is de Hugo App zeker niet)? En zo ja, omgekeerd ook? Behalve sowieso diplomaten natuurlijk, die zijn vrijgesteld, en daarvan is bekend dat die nog nooit stoute dingen hebben gedaan. Alsmede de duizenden en duizenden ongedocumenteerden uit Afrika (succes met het geinjecteerd krijgen van miljoenen en miljoenen bewoners van Afrika die meer in hun eigen geloof en eigen kracht vertrouwen, dan die verderfelijke, koloniserende, verachtelijke, westerse discriminatie cultuur braaf te volgen; of hoort u de keiharde waarheid liever niet? en los daarvan, zelfs als iedere inwoner van Afrika zou willen, het gaat tot minstens 2024 duren voordat heel Afrika geinjecteerd kan zijn) die Europa in getaxied worden, uiteraard, want het gaat om volksgezondheid, druk van de zorg af, toch?
En daarom moeten alleen de Nederlanders in hun kooitjes gehouden worden, met kans op een groter kooitje als ze braaf door hoepeltjes springen, maar omgekeerd niet, want dat is... dat is... iets anders, of zoiets. Hetgeen volkomen logisch is, want ieder virus denkt net zo. Wetenschappelijk aangetoond, toch? Met veel consensus, toch? Behalve dan een klein aantal gerenommeerde wetenschappers en uitvinders, toevallig financieel onafhankelijk of zeer principieel, en slechts decennia lang wetenschappelijk en praktisch actief in de wereldwijde top van de relevante vakgebieden, een enkeling zelfs Nobel prijs waardig, maar dat zijn wappies, toch? En laten we ook al die specialisten negeren die in al die buitenlanden, uiterst succesvol, hier verboden, doch decennia lang als veilig bewezen, medicamenten inzetten, toch? Oh wacht, als die erkend worden, dan vervalt automatisch de noodvergunning (hetgeen slechts miljarden bedrijfswinst oplevert voor met belastinggeld betaalde ontwikkelingen) van de experimentele medicamenten, maar daar zal het niets mee te maken hebben, want het is een algemeen bekend feit dat wat prima werkt voor niet-Westerse mensen levensgevaarlijk is voor Westerse mensen (qua waar je woont, dat is, dus iemand met, zeg, Aziatische lichamelijke kenmerken geneest wonderbaarlijk in een Aziatisch land, maar gaat natuurlijk hartstikke vreselijk dood als die dezelfde medicamenten, zelfs in de juiste dosering en op het juiste moment, zou krijgen in een Westers land).

Mogelijk dient Hugo een nobel doel, en dat is de wereld beschermen van die frauderende Nederlanders?
Zo ja, wat gaat Hugo doen om Nederland te beschermen van al die burgers van de, alsmaar toenemende, landen en staten die alle maatregelen hebben opgeheven, inclusief eigen opgelegde vaccinatiebewijzen (fraudebestendig of niet)?
Of geldt volksgezondheid maar 1 kant op? Net zoals dit virus klok kan kijken, voorkeur heeft voor sommige demonstraties, rekening houdt met bepaalde feestdagen, rekening houdt met mensenmassa's in selecte gebouwen, en zo verder?
21-05-2021, 10:47 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben denk ik te jong om het daadwerkelijke gele boekje echt meegemaakt te hebben, ik heb ze wel eens gezien maar that's it.

Maar is het niet een ''simpele'' oplossing om het papiertje met vaccinatie uit te printen en het gewoon zelf er in te plakken?

De gele boekjes worden nu nog steeds gebruikt dus je bent niet te jong. Het is zeer waarschijnlijker dat je nooit verre reizen hebt gedaan waarvoor je inentingen nodig had zoals gele koorts. rabies, hepatitis a & b etc

Ik snap echt niet dat ze moeilijk doen met het noteren in een gele boekje. 2 seconde werk en dan hoef je dat gedoe met die QR codes (wel of geen internet, wel of geen smartphone) te hebben.
21-05-2021, 12:37 door Anoniem
Op de 183 gevaccineerd voor de 2e maal voor Covid/Corona. Nu werd de 2e niet meer genoteerd in mijn gele boekje.
Een boekje waarin al mijn vacinaties staan vermeld en die wereldwijd werden geaccpteerd. Nu door het niet meer noteren in het gele boekje, is mijn gele boekje eigenlijk wereldwijd waardeloos geworden, omdat Duitsland wel het gele boekje als rechtsgeldig accepteert. Het beperkt mijn vrije reizen over de hele wereld in zijn totaal.
Op 18 mei 2021 heeft de 2e Kamer een motie aangenomen, dat het vermelden in het gele boekje wel moet gebeuren.
Hoe gaat de GGD alsnog realiseren, dat de vermelding in het gele boekje alsnog plaatsvindt.
26-05-2021, 23:55 door Anoniem
GGD Lelystad heeft er totaal geen probleem mee om het gele boekje in te vullen, stempel en handtekening en een sticker met welke vaccin je bent ingeënt.
28-05-2021, 19:24 door Anoniem
GGD Hollands Midden blijkt wel een stempel in het gele boekje te plaatsen. Echter alleen op de dag van vaccinatie en als je er zelf om vraagt. Hier de link: https://www.ggdhm.nl/nieuws/item/nieuws/vaccinatiestempel-in-gele-boekje
Als je geen gele boekje hebt kun je het bestellen via https://www.sdu.nl/shop/het-vaccinatieboekje-internationaal-bewijs-van-inenting-of-profylaxe.html. GGD Hollands Midden vermeld deze link.
04-06-2021, 21:26 door Anoniem
Het blijkt allemaal heel eenvoudig bij het R.I.V.M staat u op PersoonsNo geregistreerd zie id of paspoort even inloggen door opsporings amtenaar en inloggen en je ziet of je daadwerkelijk een Covid 19 vaccinatie hebt gehad
16-06-2021, 21:57 door Anoniem
LoL, iedereen gaat gewoon in opdracht van de EU gevolgd worden bij het verplaatsen in NL en Europa.
Laat dat maar eens bezinken bij ieder..
.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.