image

American Express beboet voor versturen van 4 miljoen marketingmails

donderdag 20 mei 2021, 13:25 door Redactie, 0 reacties

De Britse privacytoezichthouder ICO heeft creditcardmaatschappij American Express een boete van omgerekend 104.000 euro opgelegd wegens het versturen van vier miljoen marketingmails zonder dat het hiervoor toestemming van de ontvangers had.

In de e-mails werden klanten aangemoedigd om aankopen met hun creditcard te doen, waar American Express financieel van zou profiteren, aldus de ICO. "Het was een opzettelijke actie van de organisatie voor financieel gewin." De creditcardmaatschappij deed niets met klachten van klanten en stelde dat het om "servicing" mails ging en klanten in het nadeel zouden zijn als ze niet van deze campagnes en promoties zouden weten.

Volgens de ICO was het duidelijk dat het om marketingmails ging. Het verweer van American Express, dat de e-mails onderdeel zijn van de overeenkomst die het met klanten sluit, werd dan ook door de toezichthouder ongegrond verklaard. De Britse Privacy and Electronic Communications Regulations verbiedt het versturen van marketingmails, tenzij mensen hier vrijelijk toestemming voor hebben gegeven.

Als American Express niet in beroep gaat tegen de boete en het bedrag voor 16 juni van dit jaar betaalt, wordt het met twintig procent verlaagd. De boete komt dan uit op omgerekend 83.000 euro.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.