image

Mozilla gaat na drie jaar weer adverteren op Facebook en Instagram

vrijdag 28 mei 2021, 11:01 door Redactie, 2 reacties

Mozilla gaat na drie jaar weer adverteren op Facebook en Instagram en gaat dit naar eigen zeggen met transparante advertenties doen. In maart 2018 besloot Mozilla wegens het Cambridge Analytica-schandaal niet meer op Facebooks platformen te adverteren. Daar is het nu van teruggekomen. "Veel van de mensen die onze tools het meest nodig hebben zijn veel actief op Facebook en Instagram", zegt Mozillas Lindsey Shephard.

Ze erkent dat Facebook gebruikmaakt van microtargeting voor het tonen van gerichte advertenties. "Het probleem is niet dat deze advertenties bestaan, maar de complexiteit van het systeem is het probleem. Dezelfde geraffineerde targeting-tools waarmee adverteerders je weten te vinden kunnen ook voor kwaad worden gebruikt", aldus Shephard.

Volgens Mozilla is het daarom belangrijk dat advertenties en de gebruikte parameters om gebruikers te benaderen openbaar zijn. De advertenties van Mozilla tonen deze informatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sterrenbeeld, geboortemaand en een bepaalde interesse van de gebruiker die worden gebruikt voor het tonen van de gerichte advertentie.

"Alle grote platformen die een advertentienetwerk beheren, Facebook, Google en YouTube, zouden hun targeting-parameters op hun platformen openbaar moeten maken. De gezondheid van het advertentie-ecosysteem is belangrijk voor de toekomst van het internet. Dit is een belangrijke stap voorwaarts", besluit Shephard.

Image

Reacties (2)
28-05-2021, 11:05 door Anoniem
Zoals ze bij Red Hand zouden zeggen: collaborateurs zijn net zo erg als het kwaad zelf.
28-05-2021, 11:35 door Anoniem
Ben benieuwd of Mozilla wel mag blijven.
https://www.androidauthority.com/signal-ads-banned-facebook-1223289/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.