image

Reuters: VS gaat ransomware zelfde prioriteit als terrorisme geven

vrijdag 4 juni 2021, 09:40 door Redactie, 9 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat onderzoeken naar ransomware-aanvallen dezelfde prioriteit als terrorisme geven, zo meldt persbureau Reuters op basis van een bron bij het ministerie. Zo moeten onderzoeken centraal worden gecoördineerd door de Ransomware Task Force in Washington, die recentelijk werd gelanceerd door de Amerikaanse overheid.

Door alle ransomware-aanvallen in de VS centraal te verzamelen willen de autoriteiten connecties tussen aanvallers in kaart brengen en zo uiteindelijk de gehele keten verstoren. De recente ransomware-aanval op de Colonial Pipeline Company laat volgens het ministerie de groeiende dreiging van ransomware en digitale afpersing voor de Verenigde Staten zien. Daarbij wordt gesproken over een dreiging voor de nationale en economische veiligheid van het land.

Daarnaast wil het ministerie dat ook onderzoeken naar het bredere cybercrime-ecosysteem worden gedeeld met de autoriteiten in Washington, zoals diensten om antivirussoftware te omzeilen, illegale online fora en marktplaatsen, cryptobeurzen, hostingdiensten die criminelen faciliteren, botnets en online witwasdiensten.

Reacties (9)
04-06-2021, 11:45 door Anoniem
Dit is dweilen met de kraan open. Ze kunnen beter geld stoppen in het ontwikkelen van betrouwbare en veiliger software naast voorlichtingscampagnes over het veiliger gebruik van software.
04-06-2021, 12:11 door Anoniem
Laat die Amerikanen maar schuiven:
Dit is doortastender dam wat Europa ooit zal kunnen(doen)
04-06-2021, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem: Laat die Amerikanen maar schuiven:
Dit is doortastender dam wat Europa ooit zal kunnen(doen)
Zeker weten! Laat de valse vlag-gebeurtenissen maar aan de Amerikanen over. Idd, zeer doortastend zal er weer een zijweg worden geplaveid om het aantal hack-aanvallen tegen 'ongewenste elementen' op te kunnen voeren. Belachelijk hoe hier symptoombestrijding weer prioriteit krijgt ipv de cyberveiligheid van bedrijven en instanties onder de loep te nemen. Maarja, net als de fysieke infrastructuur van dat land zal ook dát doorgaans in een slechte staat verkeren.
Vergeet niet dat fatsoenlijk breedband in het land der ongekende mogelijkheden een luxe is en slechts lokaal beschikbaar. Kwaliteit en daarmee (echte) veiligheid loopt in de VS zwaar achter tov andere 'westerse' landen.
04-06-2021, 17:41 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is dweilen met de kraan open. Ze kunnen beter geld stoppen in het ontwikkelen van betrouwbare en veiliger software naast voorlichtingscampagnes over het veiliger gebruik van software.
Welnee, het is veel goedkoper en efficienter om die paar criminelen op te ruimen dan om de hele software wereld (en de installed base) te verbeteren.
05-06-2021, 06:52 door Anoniem
Goede stap. In het ecosysteem zit cryptocurrency met bitcoinmixers e.d. Als dat wordt aangepakt, zal het innen van ransom een stuk lastiger worden.
05-06-2021, 09:56 door Anoniem
De US moet gewoon een wereldwijd verbod op encryptie afroepen. Zonder encryptie kan ransomware niet bestaan.
En als criminelen toch encryptie gebruiken, dan gooi je ze in een geheime gevangenis in Oost Europa. Net als Condoleezza Rice met haar extraordinary renditions.

En kijk, er is haast geen terrorisme meer! Dus het is bewezen werkzaam.
05-06-2021, 10:46 door Anoniem
De Verenigde Staten komt iedereen redden.

Hoera, en Europa zit weer op zijn handen en doet geen bal.

Zonder de VS spreken alle Europeanen het Duitse taal of Russisch.

Dank Je, Onze almachtige vriend. The United States of America.

De ware strijder voor Vrijheid, brenger van Democratie en gerechtigheid.

God bless the USA, may she reign supreme and spread freedom around the world.

God bless America and a great example for the world.

Stop met zeuren over de VS, zonder hun heb je zelf geen internet om te klagen.
05-06-2021, 14:37 door Anoniem
Nou ik kan mij die zet wel voorstellen. Maar ik hoop dat ze ook stevig investeren in hun vitale infrastructuren. Want hoe je het wendt of keert:

We gebruiken ontzettend veel software van Amerikaanse leveranciers en je zou niet willen dat we hier down gaan op vitale onderdelen. Een soort paard van troje voor de EU door onze sw leveranciers wat af gedaan wordt met ...sorry.

En dit is een reëel risico voor de EU.

Ik hoop dat elke overheid zijn CMDB in orde heeft die deel neemt aan de EU wat dat is een belangrijk uitgangspunt bij de bestrijding van die ellende.

Want ik kan me nog een overheidsonderdeel herinneren...(nee dat geef ik niet prijs)
05-06-2021, 21:07 door Anoniem
Door Anoniem: Stop met zeuren over de VS, zonder hun heb je zelf geen internet om te klagen.

Amerika is de uitvinder van het internet. Dit was bedoeld zodat het leger kon communiceren na een atoomoorlog. Het was de bedoeling dat elke computer op het 'internet' op minimaal twee manieren te bereiken was. Dat er geen centrale computer was die al het internet verkeer afhandelde.

Wat de meeste mensen echter het internet noemen is uitgevonden door Tim Berners-Lee. In Zwitserland. Dit internet is bekend als http://. Encryptie was er toen nog niet omdat alleen overheden dat gebruikten.

Anoniem 09:56
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.