image

Datalek bij truckfabrikant Navistar na inbraak op systemen

dinsdag 8 juni 2021, 13:59 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse truckfabrikant Navistar International Corporation is slachtoffer van een datalek geworden nadat aanvallers toegang tot de systemen wisten te krijgen. In een document voor de Amerikaanse beurswaakhond SEC laat het bedrijf weten dat het op 20 mei een "potentiële cybersecuritydreiging" voor de eigen systemen ontdekte. Hierop werd een responsplan in werking gesteld.

Het ging onder andere om protocollen om de impact van de potentiële dreiging te beperken, het inschakelen van zowel interne als externe forensische experts om de impact op de systemen van Navistar vast te stellen en het uitrollen van aanvullende beveiligingsmaatregelen om de integriteit van de systemen te beschermen. Elf dagen later op 31 mei ontving Navistar een bericht dat er bepaalde gegevens waren gestolen.

De truckfabrikant, die ook voertuigen voor het Amerikaanse leger levert, stelt dat het onderzoek naar het incident en het doorvoeren van de beveiligingsmaatregelen nog gaande zijn. Verdere details over de aard van de dreiging zijn niet gegeven. Navistar had vorig jaar een omzet van 7,5 miljard dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.