image

WhatsApp start wegens privacyzorgen internationale advertentiecampagne

maandag 14 juni 2021, 11:14 door Redactie, 14 reacties

WhatsApp is wegens privacyzorgen die eerder dit jaar ontstonden door de nieuw aangekondigde voorwaarden voor het gebruik van de chatapp een internationale advertentiecampagne gestart. In de campagne met de titel "Message Privately" gaat WhatsApp in op de end-to-end encyptie die het biedt, maar wordt verder met geen woord gerept over de nieuwe voorwaarden en de banden met moederbedrijf Facebook.

Begin dit jaar ontstond er wereldwijd ophef nadat WhatsApp nieuwe voorwaarden aankondigde. Die zorgen ervoor dat gegevens van WhatsApp-gebruikers buiten de Europese Unie met Facebook worden gedeeld. Daarnaast hebben de nieuwe regels gevolgen voor de communicatie van WhatsApp-gebruikers met bedrijven. Gebruikers kunnen via de chatapp met bedrijven communiceren, zoals luchtvaartmaatschappijen. Bedrijven mogen door de nieuwe voorwaarden deze berichten opslaan en gebruiken voor een advertentieprofiel en gepersonaliseerde advertenties. Concurrenten zoals Signal en Telegram zagen miljoenen WhatsApp-gebruikers die zich zorgen maakten overstappen.

"Eerder dit jaar veroorzaakten we verwarring voor onze gebruikers", zegt Eshan Ponnadurai, marketingdirecteur bij WhatsApp, tegenover The Drum. "We zagen de zorgen die ze hadden over hun privacy en dat mensen hun berichten zouden lezen. We weten hoe belangrijk privacy voor onze gebruikers is." Met de advertentie wil WhatsApp gebruikers verzekeren dat hun communicatie privé is, gaat Ponnadurai verder. De nieuwe campagne start vandaag als eerste in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, meldt de BBC.

Image

Reacties (14)
14-06-2021, 11:31 door Anoniem
WhatsApp is een begrip onder mobiele gebruikers. Iedereen gebruikt het omdat het de meest bekende is.
Net als google, youtube... etc. Dat zijn de grootste en bekendste spelers.

Ikzelf gebruik whatsapp niet. Ik communiceer liever middels bellen of fysiek afspreken.
14-06-2021, 11:53 door Anoniem
Ik gebruik WhatsApp en Facebook niet voor communicatie met bedrijven. Heeft een bedrijf of instantie alleen een Facebook pagina...jammer dan voor dat bedrijf/instantie
14-06-2021, 12:00 door Anoniem
In de campagne met de titel "Message Privately" gaat WhatsApp in op de end-to-end encyptie die het biedt, maar wordt verder met geen woord gerept over de nieuwe voorwaarden en de banden met moederbedrijf Facebook.
Tja, een echte marketing campagne dus: heel veel herhalen wat je wilt vertellen (Mantra), maar niet praten over wat de gemiddelde klant zorgen over heeft. Veel zullen er in trappen, maar voor de mensen die nadenken wordt het bedrog alleen maar duidelijker...
14-06-2021, 12:22 door John777
Door Anoniem: Ikzelf gebruik whatsapp niet. Ik communiceer liever middels bellen of fysiek afspreken.

Je kan beter via WhatsApp communiceren dan bellen, want bij dat laatste weet je zeker dat de overheid eenvoudig mee kan luisteren.
14-06-2021, 12:38 door Anoniem
Mooi, end-to-end encryptie, maar dat zegt alleen iets over de inhoud van de gesprekken/chats.
De Whatsapps van deze wereld bestaan bij de gratie van het verzamelen van data over de gebruikers.

En dat beeld is al snel niet zo gezellig meer: https://www.whatsapp.com/legal/updates/privacy-policy
Whatsapp/Facebook weten waar iemand is, hoe het netwerk van een gebruiker er uitziet, met wie hij of zij communiceert, etc.

Niet onverwacht of raar, maar dat is waar eventuele privacy zorgen (ook) op gericht moeten zijn.
14-06-2021, 12:46 door Anoniem
Door Anoniem:Ikzelf gebruik whatsapp niet. Ik communiceer liever middels bellen of fysiek afspreken.

Ik ook, maar ja, als je vrienden besluiten toch niet over te stappen, moet ik al die mensen dan maar uit mijn persoonlijke kring schoppen onder het mom "privacy is belangrijker dan de vriendschap met jullie"? Sommige stapten over en die merkten het verschil niet eens, maar ja, Whatsapp groepen,en die hard/ gemakzuchtige Whatsapp gebruikers stappen in mijn vriendenkring niet over naar b.v. Signal. Jammer.
14-06-2021, 13:53 door Anoniem
Facebook weet ook via slimme algoritmen reeds waar gesprekken over gaan op hun ejabberd server.
Zonder die data zouden je je ook niet van de juiste ads kunnen voorzien.

Waarom dacht je dat de hoofdontwerper van de app vertrok nadat facebook Whatsapp aangeworven had?

Facebook heeft in specifieke opzichten een zeker 0-tolerantie beleid.
Zijn derhalve ook gebonden aan de Amerikaanse Calea legislatie.

Via een NSO Pegasus infectie zijn uw berichten ook vogelvoer,
En natuurlijk als uw device in andere handen terecht komt.

Feind hoert mit, was eertijds het motto.
Deel niet met Internet hetgeen je met andere personen ook niet wenst te delen.

luntrus
14-06-2021, 14:05 door Anoniem
De nieuwe campagne start vandaag als eerste in Duitsland
Ik dacht dat de EU privacy afspraken had gemaakt met Whatsapp als ik de NOS mag geloven, waarom dan nog deze campagne.

Whatsapp/Facebook weten waar iemand is, hoe het netwerk van een gebruiker er uitziet, met wie hij of zij communiceert, etc.
Hoe ze precies geld verdienen weet ik niet, ik gebruik dat allemaal niet maar dat ze geld verdienen weet ik zeker
en dat kan alleen maar met gebruikers info.
14-06-2021, 14:39 door Anoniem
Mooi man, als je er maar genoeg strategisch uitgelichte marketing praat tegen aan flikkert veeg je zo alle huidige bezwaren en daarmee verwarring bij onwetende(verlies van vertrouwen) van tafel voor die eindgebruikers.
14-06-2021, 15:00 door Anoniem
Door John777:
Door Anoniem: Ikzelf gebruik whatsapp niet. Ik communiceer liever middels bellen of fysiek afspreken.

Je kan beter via WhatsApp communiceren dan bellen, want bij dat laatste weet je zeker dat de overheid eenvoudig mee kan luisteren.

Ahh, 'de overheid'. Dus jij wordt liever continu in de gaten gehouden door een buitenlands miljarden concern dat absoluut niet aan maatschappelijke verantwoord ondernemen doet, dan dat dat mogelijk door de overheid gebeurd waar je via rechtspraak, WOB, media, verkiezingen etc. etc. wel invloed op hebt. Logisch.
14-06-2021, 20:13 door Anoniem
Of je door de overheid of Facebook wordt gecontroleerd.
Of je door de hond of de kat gebeten wil worden.
Lood om oud ijzer.
#sockpuppet
14-06-2021, 22:21 door Anoniem
Door Anoniem:... als je vrienden besluiten toch niet over te stappen, moet ik al die mensen dan maar uit mijn persoonlijke kring schoppen onder het mom "privacy is belangrijker dan de vriendschap met jullie"?
Ja, natuurlijk. Ze zien dan dat je het meent en overwegen dan om ook over te stappen. Zoniet, dan nemen ze je niet serieus en heeft facebook gewonnen, dat wil je niet.
15-06-2021, 07:38 door Anoniem
"Dumb f*cks", zou facebook's M.Z. hebben opgemerkt.
En hij had gelijk.

#sockpuppet
15-06-2021, 14:12 door Anoniem
Door John777:
Door Anoniem: Ikzelf gebruik whatsapp niet. Ik communiceer liever middels bellen of fysiek afspreken.

Je kan beter via WhatsApp communiceren dan bellen, want bij dat laatste weet je zeker dat de overheid eenvoudig mee kan luisteren.

Dat is wel erg kort door de bocht. Het is niet zo dat jij en ik zonder enige aanleiding zomaar worden afgeluisterd. Het is niet zo dat er ergens een clubje ambtenaren willekeurige gesprekken zitten mee te luisteren in de hoop per toeval iets illegaals te vinden. Daarnaast kan WA misschien het inhoudelijke gesprek niet meeluisteren dankzij encryptie, ze noteren wel even wanneer, met wie, hoe vaak en hoe lang je contact hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.