image

Cel voor ADT-medewerker die klanten via hun eigen beveiligingscamera's bespioneerde

maandag 14 juni 2021, 12:14 door Redactie, 2 reacties

Een medewerker van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf ADT die zo'n tweehonderd klanten jarenlang via hun eigen beveiligingscamera's bespioneerde is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en vier maanden. De 35-jarige Amerikaan keek meer dan 9600 keer mee met de camera's van klanten, onder andere tijdens intieme momenten. Dat bekende hij eerder dit jaar.

Tijdens onderhoudswerkzaamheden bij klanten voegde de man geregeld zijn e-mailadres aan de "ADT Pulse" accounts van klanten toe, zonder hen dit te laten weten. Zo kreeg hij real-time toegang tot de camera's in de woningen van klanten. De ADT-medewerker had het met name voorzien op woningen met aantrekkelijke vrouwen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Geregeld logde hij in op de camera's om naar naakte vrouwen en koppels te kijken die seks in hun eigen woning hadden, aldus de bekentenis.

Eerder liet ADT zelf al weten dat de man over een periode van zeven jaar bij zo'n 220 klanten in de omgeving van Dallas had gespioneerd. Daarop werd er een massaclaim tegen het beveiligingsbedrijf aangespannen. Tevens rolde ADT een update uit waardoor de mogelijkheid is verwijderd voor medewerkers om zich aan de accounts van klanten toe te voegen. Na ontdekking van zijn activiteiten werd de medewerker door ADT ontslagen.

Reacties (2)
14-06-2021, 13:46 door Anoniem
volgt nog cel voor de medewerkers alias afluisteraars en IoT-mee-kijkers van Google-Amazon-Apple en slimme deurbel fabrikanten?
15-06-2021, 09:08 door [Account Verwijderd]
Totaal verachtelijk persoon. De reguliere bronnen op Internet voldeden schijnbaar dus niet. Maar hoeveel in het verborgene zijn er misschien niet die de weelde van surveillance AV apparatuur misbruiken door in dit soort smerige praktijken te vervallen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.