image

Apple verhelpt twee actief aangevallen zerodaylekken in oudere iPhones

dinsdag 15 juni 2021, 09:28 door Redactie, 4 reacties

Apple heeft een beveiligingsupdate voor oudere iPhones, iPads en iPods uitgebracht waarmee twee actief aangevallen zerodaylekken worden verholpen. Alleen het bezoeken van een malafide of gecompromitteerde website, of zoals Apple het verwoordt 'het verwerken van malafide webcontent' door de browser, is voldoende om een aanvaller willekeurige code op het toestel te laten uitvoeren.

De twee kwetsbaarheden, aangeduid als CVE-2021-30761 en CVE-2021-30762, zijn aanwezig in WebKit, de door Apple ontwikkelde browser-engine waar Safari en alle andere browsers op iOS gebruik van maken. De beveiligingslekken werden door een anonieme beveiligingsonderzoeker aan Apple gerapporteerd. Verdere details over de aanvallen zijn niet bekendgemaakt.

De afgelopen maanden waren iOS-gebruikers herhaaldelijk het doelwit van zeroday-aanvallen. In januari, maart, april en mei kwam Apple ook al met updates voor actief aangevallen zerodaylekken in onder andere WebKit.

Eigenaren van een iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (zesde generatie) wordt aangeraden om te updaten naar iOS 12.5.4.

Reacties (4)
15-06-2021, 15:29 door Anoniem
The iPhone 5S is a smartphone that was designed and marketed by Apple Inc. It is the seventh generation of the iPhone, succeeding the iPhone 5. The device was unveiled on September 10, 2013, at Apple's Cupertino headquarters. It was released on September 20, 2013,.

Voor een toestel van bijna 8 jaar oud nog steeds support, hulde Apple, zouden meer bedrijven moeten doen.
15-06-2021, 20:50 door spatieman
kan android nog een lekkere lolly aan zuigen, daar is het van, koop maar een nieuw toestel, en dan mag je hopen dat het eruit is.(vaak niet dus)
16-06-2021, 08:55 door Anoniem
Door spatieman: kan android nog een lekkere lolly aan zuigen, daar is het van, koop maar een nieuw toestel, en dan mag je hopen dat het eruit is.(vaak niet dus)

Maar een Android kan wel lekker goedkoop zijn, overigens voor een premium toestel ben je wel net zo veel geld kwijt als voor een iPhone.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.