Privacy - Wat niemand over je mag weten

Wobke Hoekstra deelt medische geschiedenis van P.O. - mag dat?

16-06-2021, 00:20 door Anoniem, 7 reacties
Volgens De Telegraaf is er een Zoom meeting gehouden met enkele honderden CDAers en leden van de pers waarin Dhr Hoekstra ingaat op de medische problematiek van nummer 2 van de lijst.
Als een manager iets dergelijks doet, komt de AP onmiddellijk in het geweer.
Nu niet, terwijl juist politici moeten weten welke wetten ze zelf aangenomen hebben (of in dit geval door Brussel hebben laten aannemen).

Als de Tweede kamer het slechte voorbeeld geeft, moeten bedrijven en burgers zich nog wel aan de wet houden?
Als voorbeeld zou het CDA een hoge boete moeten krijgen!

zie:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/316382152/hoekstra-besprak-medische-hulp-omtzigt-met-honderden-cda-ers.

Kan iemand deze zaak aanhangig maken?
Reacties (7)
16-06-2021, 09:37 door Anoniem
Door Anoniem:Kan iemand deze zaak aanhangig maken?

Waarom kijk je naar anderen? Als je dit aanhangig wilt maken, verdiep je dan in de materie en onderneem zelf actie.
16-06-2021, 13:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-06-2021, 13:57
Door Anoniem:
Door Anoniem:Kan iemand deze zaak aanhangig maken?

Waarom kijk je naar anderen? Als je dit aanhangig wilt maken, verdiep je dan in de materie en onderneem zelf actie.

Het is weer een typische rechtlijnige aan/uit reactie. Zo bekend hier.
Niet eerst nadenken of de vraag een directe respons verwacht, of dat zij misschien binnen een bepaalde taalkundige stijlfiguur tot stand is gekomen. Neen meteen van het eerste uitgaan.
Een wereld vol misverstanden paste op het oppervlak van Madurodam als we meer nadachten alvorens te handelen.

Ofwel:

Ooit gehoord van een retorische vraag?

Waarschijnlijk wordt er dan gedacht aan een soort processor in/out activiteit - zucht -
en niet aan het feit dat de vraagsteller geen antwoord verwacht; hét kenmerk van een retorische vraagstelling.

IT en begrijpen van stijlfiguren? hoeft niet maar bezin je eerst en vraag hoe de TS of regaeerder zijn vraag heeft ingekleed.
16-06-2021, 15:15 door Anoniem
Door Anoniem: Als een manager iets dergelijks doet, komt de AP onmiddellijk in het geweer.
Nu niet, terwijl ...
Eh, komt AP direct de volgende dag in het geweer? Ondanks het personeelsgebrek, de daaruit voortvloeiende achterstanden, en ondanks het feit dat ze bij een manager typisch pas weten dat er iets is om op te reageren als er iemand een klacht of een melding over indient?

Dit is pas gisteravond gebeurd, weet je?
16-06-2021, 22:10 door Anoniem
AP komt in het geweer bij een dergelijke klacht, maar ze gaan jou daar echt niet van de hoogte stellen. Vooral niet als het gaat over een specifiek persoon. De enige die rechtmatig een klacht in kan dienen is de betrokkene zelf of zijn gemachtigde denk ik.

CDA leden mogen medische gegevens over een persoon niet onderling uitwisselen zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming. Ongeacht wie die persoon is.

Het siert Omtzigt dat hij wel open en eerlijk is. De wijze waarop CDA hiermee omgaat toont maar weer eens aan wat voor een hussel partij het nog steeds is (was het vroeger ook al). Zolang het CDA blijft pogen de VVD rechts in te halen en de roep om sociaal gedrag vanuit de achterban blijven negeren wordt het nooit meer wat met die partij. Ze doen net of ze wat te zeggen hebben over GroenLinks en PvdA terwijl ze zelf onstabiel zijn en in zetelaantal dalen. Misschien moeten ze maar weer eens in de oppositie als ze zo halsstarrig blijven in hun weerzin tegen linkse partijen. Alleen dat kan een scheuring in de partij voorkomen.
17-06-2021, 09:23 door Anoniem
Is het niet zo dat P.O. er zelf voor gekozen heeft om publiekelijk kenbaar te maken dat hij ziek thuiszit, waardoor W.H. niets meedeelt dat al niet bekend was?
Ik heb niet alle details van het gesprek tot mij genomen, maar volgens mij verteld W.H. meer over de gesprekken die gevoerd zijn met P.O. over zijn uitval/terugkeer, maar niets over de medische toestand van P.O. zelf, anders dan dat al door P.O. bekend was gemaakt.
18-06-2021, 14:01 door karma4
Door Anoniem: AP komt in het geweer bij een dergelijke klacht, maar ze gaan jou daar echt niet van de hoogte stellen. Vooral niet als het gaat over een specifiek persoon. De enige die rechtmatig een klacht in kan dienen is de betrokkene zelf of zijn gemachtigde denk ik.

CDA leden mogen medische gegevens over een persoon niet onderling uitwisselen zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming. Ongeacht wie die persoon is. ......
.
Er hoeft geen klacht bij de AP gedrponeerd te worden. Dit is overduidelijk fout. Ikea kreeg een boete van een miljoen, lijkt me voir het CDA ook wel op zijn plasts een flinke boete te krijgen van de AP.
Iets zegt me dat de AP geen thuis zal geven.
18-06-2021, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: Is het niet zo dat P.O. er zelf voor gekozen heeft om publiekelijk kenbaar te maken dat hij ziek thuiszit, waardoor W.H. niets meedeelt dat al niet bekend was?
Als Pieter Omtzigt niet zelf wereldkundig heeft gemaakt dat hij medische hulp overweegt dan heeft Wopke Hoekstra wel degelijk iets medegedeeld dat nog niet bekend was. Los van de vraag of het erg is voor Omtzigt dat dat gebeurd is, is het simpelweg iets waar Hoekstra zijn mond over had moeten houden.

Als je bedenkt hoe vaardig kabinetsleden zijn in zich niet uitspreken over dingen die ze niet openbaar willen maken is het opmerkelijk dat Hoekstra die alertheid kennelijk niet heeft als hij honderden CDA-leden tegenover zich heeft. Beschouwt hij dat als binnen de familie en dus, misschien zonder er expliciet bij stil te staan, als een zuiver persoonlijke en huishoudelijke activiteit die buiten het materiële toepassingsgebied van de AVG valt? Als dat zo is heeft hij iets heel belangrijks te leren over het verschil tussen een vereniging en een huishouden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.