image

Google gaat in meer landen aardbevingen via Androidtelefoons detecteren

woensdag 16 juni 2021, 12:15 door Redactie, 3 reacties

Google heeft een waarschuwingssysteem waarbij het Androidtelefoons van mensen gebruikt om aardbevingen te detecteren in meer landen uitgerold. Na de Verenigde Staten, Griekenland en Nieuw-Zeeland zijn nu Turkije, de Filipijnen, Kazachstan, de Kirgizische Republiek, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan toegevoegd. Later dit jaar zullen meer landen volgen.

Het Android Earthquake Alerts System maakt gebruik van de versnellingsmeter die in een smartphone aanwezig is. Volgens Google verandert deze sensor telefoons in een mini-seismograaf. De versnellingsmeter kan trillingen waarnemen die op een aardbeving kunnen duiden. Wanneer het Androidtoestel vermoedt dat het om een aardbeving gaat wordt er een signaal naar een Google-server gestuurd, alsmede de locatie waar de trilling werd waargenomen.

De server combineert vervolgens de informatie van alle telefoons om te bepalen of er een aardbeving gaande is. Wanneer dit het geval is kan Google gebruikers waarschuwen. Gebruikers worden gewaarschuwd wanneer ze via Google zoeken op de term "Earthquake near me". Daarnaast zullen Androidgebruikers in de eerder genoemde landen automatisch waarschuwingen voor aardbevingen in hun omgeving ontvangen. Gebruikers die de meldingen niet willen ontvangen kunnen die via het instellingenmenu uitschakelen.

Google hoopt door de informatie van miljoenen Androidtelefoons te verzamelen het grootste aardbevingsdetectienetwerk ter wereld op te zetten. Het techbedrijf is van plan om de op "Android-gebaseerde aardbevingsdetectie" in de toekomst in meer landen te gaan gebruiken, waarbij landen met een hoger risico op aardbevingen voorrang krijgen. De feature zal via Google Play Services op nagenoeg alle Androidtoestellen worden geïnstalleerd en is via Location Services in of uit te schakelen.

Reacties (3)
16-06-2021, 15:12 door Anoniem
Is vast een reden dat Groningen niet op de lijst staat van Google...
Je zou verwachten dat ze in hun eigen datacenter wel een detector hebben.
18-06-2021, 07:31 door Anoniem
Waar is de link met security in dit artikel?
18-06-2021, 08:28 door Anoniem
Door Anoniem: Is vast een reden dat Groningen niet op de lijst staat van Google...
Je zou verwachten dat ze in hun eigen datacenter wel een detector hebben.

De machine learning processen hadden een gigantische trampoline ontdekt in Groningen. Dus dit is anders gecategoriseerd. Er zijn geen aardbevingen in Groningen.

Ze zijn trouwens ook bezig met een gas detectie app. Maar dit scheen wat problemen op te leveren bij bepaalde organisaties waar het niet fris rook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.