image

Multiscope: 4 miljoen Nederlandse huishoudens met smarthomeproducten

dinsdag 22 juni 2021, 10:42 door Redactie, 2 reacties

Vier miljoen Nederlandse huishoudens hebben smarthomeproducten in huis staan wat neerkomt op de helft van de huishoudens, zo claimt marktvorser Multiscope op basis van onderzoek onder ruim 5200 Nederlanders. Het gaat met name om verlichting, schakelaars en smartspeakers.

Volgens Multiscope had in 2018 nog 36 procent van de Nederlandse huishoudens één of meerdere smarthomeproducten. Vorig jaar was dat gestegen naar 42 procent en inmiddels gaat het om de helft van de huishoudens, aldus de marktvorser.

De meeste huishoudens bezitten producten in het segment verlichting en schakelaars of hebben een smartspeaker. De grootste groei bevond zich in de categorie verlichting en schakelaars. Vorig jaar bezat 21 procent van de Nederlandse huishoudens smartproducten in deze categorie, wat nu naar 27 procent is gestegen. Het segment smartspeakers groeide van negentien naar 23 procent.

De belangrijkste reden die deelnemers aan het onderzoek geven om smartproducten te kopen zijn gemak en comfort. Ook kostenbesparingen worden vaak genoemd. Huishoudens die geen interesse in smarthomeproducten hebben laten weten dat hun huidige apparaten nog voldoen of dat ze de toegevoegde waarde van een smartproduct niet zien.

Image

Reacties (2)
22-06-2021, 12:52 door Anoniem
Ja behalve dat mensen die zo verstandig zijn dit soort rotzooi niet te kopen ook niet mee doen aan dit soort onderzoeken van vage data bedrijven.
22-06-2021, 13:09 door Anoniem
Geen woord over privacy en wat die smart-producten met je data doen,
mag een burger nog zelf nadenken en beslissingen nemen in zijn eigen huis.
kostenbesparing zal wel meevallen,als bedrijven en overheden verdienen aan jou data.

The Matrix
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.