image

FBI herhaalt oproep aan bedrijven om geen losgeld bij ransomware te betalen

donderdag 24 juni 2021, 10:05 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft bedrijven en organisaties opnieuw opgeroepen om geen losgeld bij ransomware te betalen. Volgens FBI-directeur Christopher Wray zal het betalen van losgeld criminelen alleen maar aanzetten om de aanvallen op te voeren. De Amerikaanse opsporingsdienst ontmoedigt al jaren het betalen van losgeld. Ook stelde Wray dat getroffen bedrijven en organisaties zo snel mogelijk bij de FBI moeten aankloppen.

Wray getuigde gisteren voor een panel van de Amerikaanse senaat. In zijn getuigenis benoemde de FBI-directeur ook de dreiging van ransomware, waarmee criminelen ziekenhuizen, politiekorpsen en bedrijven kunnen lamleggen. "We moeten het lastiger en pijnlijker voor hackers en criminelen maken om te doen wat ze doen", aldus Wray, die toevoegde dat er sancties moeten worden opgelegd aan cybercriminelen.

Recentelijk betaalde de Amerikaanse Colonial Pipeline Company 4,4 miljoen dollar losgeld aan criminelen en maakte vleesverwerker JBS 11 miljoen dollar over nadat beide bedrijven door ransomware waren getroffen. Wray schat dat het betaalde losgeld het afgelopen jaar is verdrievoudigd. Onlangs lanceerde de Amerikaanse overheid de Ransomware Task Force die zich met de bestrijding van ransomware gaat bezighouden. De taskforce pleit voor invoering van een meldplicht, waarbij bedrijven die losgeld bij ransomware betalen dit verplicht aan de overheid melden.

Reacties (1)
24-06-2021, 11:05 door Anoniem
Dan verzinnen ze wel weer iets anders om geld mee te verdienen. Ze zullen niet opeens een 9 tot 5 baan nemen. Het enige wat helpt (naast een beter mate van beveiliging) is de pakkans vergroten. Dus betere banden met Rusland opbouwen. Iran, Noord Korea en China zijn lastiger....

Van de ransomware families en gepubliceerde aanvallen zijn toch diverse overeenkomsten te vinden. Monitor daar op binnen je netwerk of ontneem de mogelijkheid dan maak je het weer een stukje moeilijker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.