image

Nieuwe Tor Browser zonder "verwarrende" Tor Launcher-interface

vrijdag 25 juni 2021, 10:35 door Redactie, 5 reacties

Later deze maand verschijnt er een nieuwe versie van Tor Browser waarin de Tor Launcher-interface is verwijderd. Volgens het Tor Project blijkt uit onderzoek dat gebruikers dit onderdeel verwarrend vinden. Tor Browser bestaat uit een onderdeel om verbinding met het Tor-netwerk te maken en een aangepaste versie van Firefox, aangevuld met verschillende browserplug-ins om gebruikers extra te beschermen.

Bij het starten van Tor Browser verschijnt eerst de Tor Launcher die verbinding met het Tor-netwerk maakt. Daarna wordt pas het browservenster geladen. Onderzoek dat het Tor Project liet uitvoeren toont aan dat gebruikers deze stap verwarrend en teleurstellend vinden en het de "user flow" niet bevordert. Daarom is de Launcher-interface in Tor Browser 10.5 verwijdert en wordt de verbinding met het Tor-netwerk automatisch opgezet. Daarbij wordt via een visuele indicator het opzetten van de verbinding weergegeven.

Daarnaast werkt het Tor Project aan het verbeteren van de ervaring voor gebruikers in landen met overheidscensuur, waarbij Tor Browser blokkades automatisch detecteert en vervolgens bridges aanbiedt om toch verbinding te maken.

Image

Reacties (5)
25-06-2021, 12:16 door Anoniem
Dus net als bij de tor-modus in Brave. Even goede en secure node verbinding of wordt hier ook al 'gemorreld' ten behoeve van Gobal Big Brother? Ik vertrouw overheden thans voor geen spreekwoordelijke anderhalve meter. En ermee in bed liggende developers als o.a. Dingledine ook niet.
luntrus
25-06-2021, 13:09 door Anoniem
Door Anoniem: Dus net als bij de tor-modus in Brave. Even goede en secure node verbinding of wordt hier ook al 'gemorreld' ten behoeve van Gobal Big Brother? Ik vertrouw overheden thans voor geen spreekwoordelijke anderhalve meter. En ermee in bed liggende developers als o.a. Dingledine ook niet.
luntrus

De Tor source-code kun je downloaden en bestuderen om te kijken of de beweringen van Dingledine waar zijn.
25-06-2021, 14:33 door Anoniem
Houdt tor je veilig met de huidige versterkte aftap inspanningen van Grapperhaus en Consorten? Of is het beste 'go with the flow' en door de mazen van het sleepnet zien te zwemmen? Wie geeft tips vanuit de aftappraktijk?
25-06-2021, 18:07 door Anoniem
Door Anoniem: Houdt tor je veilig met de huidige versterkte aftap inspanningen van Grapperhaus en Consorten? Of is het beste 'go with the flow' en door de mazen van het sleepnet zien te zwemmen? Wie geeft tips vanuit de aftappraktijk?

Over de Nederlandse intel hoef je geen zorgen te maken, die zijn met onzin bezig.
26-06-2021, 12:55 door Anoniem
Ja maar ik vind al die ID Ray oprispingen van CloudFlare protectie op sommige Tor-bekeken websites maar irritant
en wat tracken en profileren ze allemaal hiermee. Ze weten in ieder geval wat je op een site zit te bekijken.
En je fingerprinting heeft aan 1 identificeerbaar item genoeg. VPN kan je data uitleveren aan overheden en derden.

Op Internet ben je dus eigenlijk nooit a priori anoniem bezig. Er is altijd wel iets dat je logt, Akamai, updates, OS en andere telemetrie, en natuurlijk de al genoemde Amerikaanse Clouddiensten met aftap verplichting, en zit je dan nog eens op een Amerikaanse node, heb je je unieke QR codering al te pakken of je algoritmische cohort staat al voor je klaar. Sheople-object x gaat naar hok y. Goed dat niet ieder dat elke seconde op het netvlies heeft, wat er op zijn cycles en onder het browser-kapje zich alles afspeelt. Het brengt nog geld op ook, je data zijn meer waard dan je inleg.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.