image

Keukenbedrijf Mandemakers getroffen door ransomware-aanval

woensdag 30 juni 2021, 13:41 door Redactie, 5 reacties

Keukenbedrijf Mandemakers is getroffen door een ransomware-aanval waardoor showrooms telefonisch onbereikbaar zijn en leveringen tijdelijk worden opgeschort. "Cybercriminelen hebben het netwerk en daarmee een groot deel van onze operationele systemen van ons bedrijf geblokkeerd", zo laat het bedrijf op de eigen website weten.

Het Brabants Dagblad meldt dat de aanvallers toegang wisten te krijgen tot het netwerk van de meubelgigant, waardoor het complete computersysteem en de telefooncentrale plat liggen. Omroep Brabant laat weten dat medewerkers niet in de systemen kunnen. Zowel het hoofdkantoor in Waalwijk als de showrooms ondervinden hinder van de aanval. De filialen van het bedrijf zijn wel gewoon open, maar een onbekend aantal medewerkers is gisteren naar huis gestuurd, aldus Langstraat Media.

Mandemakers laat tegenover het Eindhovens Dagblad weten dat de leveringen van meubelen vanaf donderdag 1 juli tijdelijk worden opgeschort. "We zullen klanten die dit betreft zo spoedig mogelijk informeren en een nieuwe afspraak voor levering met hen maken." Afspraken voor het inmeten en bezorgen van keukens en sanitair gaan wel door. Mandemakers heeft aangifte van de aanval gedaan bij de politie en melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Reacties (5)
30-06-2021, 16:14 door roedie
Karma
30-06-2021, 22:03 door Anoniem
Door roedie: Karma
Hihi, zelfde gedachte
30-06-2021, 23:24 door Anoniem
Het schijnt momenteel een koud kunstje te zijn om op de domain controller systeem rechten te krijgen. Op naar de volgende.
01-07-2021, 00:30 door Anoniem
Sterkte Mandemakers!! Hopelijk krijgen jullie deze criminelen weer snel uit het netwerk! gr Marinus
01-07-2021, 10:13 door Anoniem
There's a rat in me kitchen what am I gonna do?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.