image

Facebook start rechtszaak tegen viertal wegens het kapen van accounts

woensdag 30 juni 2021, 14:42 door Redactie, 3 reacties

Facebook is een rechtszaak gestart tegen vier Vietnamese burgers die ervan worden verdacht meerdere accounts van advertentie- en marketingbureaus te hebben gekaapt, om daarmee vervolgens voor miljoenen dollars te adverteren. Slachtoffers van het viertal installeerden volgens Facebook een malafide app uit de Google Play Store genaamd "Ad Manager for Facebook".

De malafide app, die inmiddels door Google uit de Play Store is verwijderd, vroeg gebruikers om hun inloggegevens van Facebook en andere informatie. Met deze gegevens konden de verdachten inloggen op de betreffende accounts en daarmee ongeautoriseerde advertentiecampagnes uitvoeren. Facebook stelt dat de vier in totaal voor meer dan 36 miljoen dollar adverteerden op de sociale netwerksite.

In sommige gevallen maakten deze advertenties reclame voor andere scams. Facebook heeft de gedupeerde advertentie- en marketingbedrijven vergoed en geholpen bij het beveiligen van hun accounts. Het is de tweede keer dat het techbedrijf individuen aanklaagt voor het kapen van accounts. De eerste keer was eind 2019.

Reacties (3)
30-06-2021, 15:04 door spatieman
kuch, yuan scam, kuch...
30-06-2021, 15:25 door Anoniem
Door spatieman: kuch, yuan scam, kuch...
Maar, maar....ik dacht dat alles veilig was bij facebook.!
30-06-2021, 17:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door spatieman: kuch, yuan scam, kuch...
Maar, maar....ik dacht dat alles veilig was bij facebook.!

Dit heeft niets met Facebook te maken. Als ik b.v. via malware de inloggegevens van jouw mailaccount achterhaal, beschuldig je je mailhoster dan ook van het hebben van een onveilig platform?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.