image

"Gegevens 700 miljoen LinkedIn-gebruikers aangeboden op internet"

woensdag 30 juni 2021, 09:54 door Redactie, 4 reacties

Opnieuw worden gegevens van LinkedIn-gebruikers aangeboden op internet, maar volgens LinkedIn gaat het niet om een datalek maar is er sprake van scraping. Volgens de aanbieder van de dataset gaat het om de records van 700 miljoen LinkedIn-gebruikers. Dit aantal is niet door LinkedIn bevestigd. Wel stelt het bedrijf in een reactie dat uit eerste onderzoek blijkt dat het om geschraapte data van LinkedIn en verschillende andere websites gaat.

Het gaat daarnaast om gegevens die in april ook al werden aangeboden. Destijds verscheen een dataset met de gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers online. De aanbieder van de nu aangeboden dataset heeft een klein deel daarvan beschikbaar gemaakt. Het gaat om de gegevens van 1 miljoen LinkedIn-gebruikers, waaronder hun e-mailadres, namen, telefoonnummers, adresgegevens, geolocatie, LinkedIn-gebruikersnaam, profielgegevens, geslacht en andere socialmedia-accounts en gebruikersnamen.

Volgens de aanbieder van de dataset zijn de gegevens via de LinkedIn-API verzameld, zo meldt Restore Privacy. LinkedIn laat weten dat niet alle data op deze manier is verkregen en er ook gegevens bij andere websites zijn gescrapet. Om welke websites het gaat is niet bekendgemaakt.

Reacties (4)
30-06-2021, 11:49 door Anoniem
Tja, dat krijg je ervan als je persoonlijke gegevens op dit soort sociale meida sites zet.
Linksom of rechtsom, de data komt een keer op straat te liggen.
En dan gaat een deel van die mensen opeens klagen. Maar ze wilden toch gezien worden?
30-06-2021, 13:24 door Anoniem
valt ook niet op, scraping van 700.000.000 records....
wat voor security hebben ze daar bij linkedin?
30-06-2021, 15:21 door Wim ten Brink
Door Anoniem: valt ook niet op, scraping van 700.000.000 records....
wat voor security hebben ze daar bij linkedin?
Nee, dat valt niet makkelijk op als dit scrapen via een botnet gebeurt over een langere periode. Dat komt omdat een goede scraper eigenlijk op dezelfde manier door de site heen gaat als een normale bezoeker.
02-07-2021, 04:22 door Anoniem
Prima dit krijg je als je informatie openbaar vrijwillig neerzet zonder na te denken over de effecten.

Scraping is een techniek ouder dan het internet zelf. Je kon als bedrijf vroeger ook gescrapte lijsten per post ontvangen van potentiele klanten uit het de goudengids gebasseerd op je bedrijfs aanbod. Blijkbaar heeft niemand hier wat van geleerd.

Gaan deze mensen nu klagen over de gratis marketing die ze krijgen waar ze bij linkedIn voor zouden moeten betalen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.