image

Secret Service publiceert lijst met meest gezochte cybercrimeverdachten

woensdag 30 juni 2021, 15:55 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse Secret Service heeft een lijst gepubliceerd met de meest gezochte en voortvluchtige cybercrimeverdachten van dit moment. De Secret Service, die zich met de bestrijding van financiële misdrijven bezighoudt, had al een "Most Wanted" pagina, maar heeft die nu vernieuwd met alleen personen die van cyberdelicten worden verdacht.

De personen in kwestie worden verdacht van phishingaanvallen tegen gebruikers van cryptobeurzen, het witwassen van geld dat via malware werd gestolen, diefstal van creditcardgegevens, inbraken bij betalingsverwerkers, handel met voorkennis door in te breken bij Marketwired, PR Newswire, Business Wire en de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Bij twee van de verdachten is een beloning van 1 miljoen dollar uitgeloofd voor de gouden tip die tot de aanhouding leidt.

"Cybercrime blijft een aanhoudende dreiging voor de veiligheid van de financiële infrastructuur van de natie. Cybercriminelen weten op basis van nieuwe kansen snel hun activiteiten te veranderen en door middel van elke beschikbare tactiek, techniek en procedure geld te stelen en te witwassen", aldus de Secret Service.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.