image

Velpenaar aangehouden voor stelen van 10.000 euro via sms-phishing

donderdag 1 juli 2021, 14:45 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft vorige week dinsdag een 24-jarige man uit Velp aangehouden op verdenking van het stelen van 10.000 euro via sms-phishing, zo is vandaag bekend geworden. De verdachte zou betrokken zijn geweest bij het oplichten van een 81-jarige man uit Emmeloord vorig jaar december die een groot deel van zijn spaargeld verloor.

De man uit Emmeloord ontvangt een sms-bericht dat van een postbedrijf afkomstig lijkt en stelt dat hij verzendkosten moet betalen. De link in het sms-bericht wijst naar een phishingpagina waar het slachtoffer zijn gegevens invult, waarna er tienduizend euro wordt overgeboekt, zo laat een woordvoerder van de politie Midden-Nederland tegenover Security.NL weten.

Het onderzoek naar de diefstal leidde naar de Velpenaar die vorige week werd aangehouden. Bij de doorzoeking van zijn woning zijn meerdere telefoons en de laptop van de verdachte in beslag genomen. Uit deze telefoons blijkt dat de verdachte zeer actief was in deze digitale vorm van criminaliteit, aldus de politie. Bij de doorzoeking werd tevens een bedrag van ongeveer 15.000 euro aan cryptovaluta in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is nog gaande. De politie stelt dat de verdachte zeer waarschijnlijk met anderen samenwerkte. Dit moet vervolgonderzoek verder uitwijzen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.