image

EU staat serviceproviders toe om privéberichten op kindermisbruik te scannen

woensdag 7 juli 2021, 16:27 door Redactie, 27 reacties

Het Europees Parlement (EP) is met een grote meerderheid akkoord gegaan met "tijdelijke regels" waardoor chatdiensten, e-mailproviders, platforms en andere aanbieders van online communicatie de privéberichten van gebruikers op de aanwezigheid van kindermisbruikmateriaal mogen scannen. Er is felle kritiek van privacyorganisaties en ook EP-vicepresident Marcel Kolaja haalde hard uit naar de nieuwe regels die drie jaar gaan gelden.

De huidige ePrivacy Verordening biedt geen juridische basis voor het vrijwillig verwerken van content of verkeersgegevens met als doel het detecteren van kindermisbruikmateriaal. Met de nu aangenomen uitzondering kunnen internetbedrijven die dat willen op vrijwillige basis de berichten van hun gebruikers blijven scannen en hier melding van maken wanneer ze verdachte content aantreffen.

"Vanwege zorgen over privacyregels zijn sommige internetbedrijven eind december gestopt met het vrijwillig melden van kindermisbruikmateriaal. In een aantal maanden is het aantal meldingen met 53 procent afgenomen", liet EU-commissaris Johansson weten. "Met deze tijdelijke regeling hebben we het licht weer aan gedaan. Bedrijven die e-mail-, chat- of berichtendiensten bieden kunnen nu vrijwillig kindermisbruikmateriaal blijven detecteren, verwijderen en melden." De "tijdelijke oplossing" geldt voor een periode van drie jaar.

Er is echter ook felle kritiek. Volgens EP-vicevoorzitter Marcel Kolaja is er sprake van surveillance en wordt de privacy van EU-burgers geschonden, omdat het technisch niet mogelijk is om alleen de berichten van criminelen te scannen. "Al onze persoonlijke elektronische berichten zullen worden gemonitord of ze geen verdachte content bevatten. Het is onacceptabel", aldus Kolaja.

De EP-vicevoorzitter spreekt van een onherroepelijke aantasting van het fundamentele recht op privacy. "Postbeambten openen ook niet je brieven om te kijken of je iets aanstootgevend verstuurt. Dezelfde regels zouden op internet moeten gelden." De Europese Piratenpartij wil juridische stappen tegen de nieuwe regels nemen en het Centre for Democracy & Technology Europe stelt dat het continu scannen van privécommunicatie de privacy van mensen schaadt en kinderen aan een groter risico blootstelt.

Image

Reacties (27)
07-07-2021, 16:46 door Anoniem
Function creep. Eerst dit als pretekst invoeren, dan later ook nog op allerlei andere verdachte content scannen.
Deel voor uw eigen veiligheid dus niet met het internet, waarvan u kunt bevroeden dat het u later in problemen kan brengen.
De infrastructuur om het te kunnen doen wordt al in huis gehaald.
U ligt (mogelijk al) onder het vergrootglas van de overheid(sdiensten).

Big Brother staat in de steigers. Binnen welke cohort gaat uw persoonlijke private content vallen.
Anti zus en zo of brave dociele burger? Welke automatische algoritmen gaan bij u en/of uw familieleden "aanslaan"?

Is het uw content wel (echt)? Men was steeds onschuldig tot het tegendeel bewezen was/werd.
Nu is iedere burger al tot een potentieel scan-object verworden.

Wie zei er ook weer dat men "met drie woorden" iedereen wel verdacht kon verklaren?

#sockpuppet
07-07-2021, 17:06 door Anoniem
Hier heb je helemaal geen ePrivacy Verordening voor nodig. De gebruiker kan zijn, haar of hen privacy afdwingen met end-to-end encryptie. Je moet geen dingen regelen met de EU die ook met software prima afgevangen kunnen worden. Ik zou er niet blij van worden als EU-boa's zitten mee te gluren met de mailtjes van mijn puber dochter. Het is in mijn ogen gewoon pervers dat de overheid dit wil. Ook kost het geld al die EU-boa's.
07-07-2021, 17:16 door spatieman
"tijdelijke regels"

Net zoals het tijdelijk kwartje van meneer kok 25 jaar geleden ???
07-07-2021, 17:30 door Anoniem
Door spatieman: "tijdelijke regels"

Net zoals het tijdelijk kwartje van meneer kok 25 jaar geleden ???
Je moet inderdaad je vingers natellen als je politici een hand geeft.
07-07-2021, 17:33 door Anoniem
Wat erger is dat het medisch beroepsgeheim met deze regel meteen op de helling wordt gezet. Vandaag heb ik een mail gestuurd naar mijn huisarts wegens een ziekte bij mij ontdekt. Maar ik begrijp nu dat ook dit soort mails ook worden gescant op KP-materiaal wegens deze nieuwe regel? Wat is dit voor TOTALE WAANZIN?!
07-07-2021, 17:34 door Erik van Straten
Door Anoniem: Je moet geen dingen regelen met de EU die ook met software prima afgevangen kunnen worden. Ik zou er niet blij van worden als EU-boa's zitten mee te gluren met de mailtjes van mijn puber dochter. Het is in mijn ogen gewoon pervers dat de overheid dit wil. Ook kost het geld al die EU-boa's.
Ik vermoed dat er automatisch gescand gaat worden. Maar als een filter aanslaat zal er hoogstwaarschijnlijk een mens naar gaan kijken.

Door Anoniem: Hier heb je helemaal geen ePrivacy Verordening voor nodig. De gebruiker kan zijn, haar of hen privacy afdwingen met end-to-end encryptie.
De function creep die #sockpuppet noemde bestaat er o.a. uit dat je bovengenoemde filters natuurlijk ook kunt laten triggeren op inhoud die niets met kindermisbruik te maken heeft.

Maar zeker ook dat als dit doorgaat, de Grapperhausen van tegenwoordig nog harder zullen roepen dat encryptie een onacceptabele belemmering vormt voor het lezen van mogelijk schadelijke communicatie, die, indien onversleuteld, legitiem door controleurs gelezen mag worden. Dat zal zijn argument versterken.

Sterker, dit zou wel eens een geplande tactiek kunnen zijn om, via een omweg, encryptie aan banden te kunnen leggen.
07-07-2021, 18:15 door Anoniem
We hebben straks de europese isp cloudprovider,
en daar bungelen dan de op veiligheid/ privacy gerichte isp onder,
hun privacy gerichte en encryptie structuur heeft dan minder waarde,
want alles word gecontroleerd,bekritiseerd en geleid vanuit de EU-brussel.

Wat heb je nog aan encryptie en privacy,de slechteriken
die hun eigen vrijheden en het gebruik van internet misbruiken,dit gaat ten kosten
aan de goed willende internet gebruiker,met als gevolg
dat iedereen met eeen voet in de cel staat schuldig-verdacht of niet verdacht
en dat je als goedwillende gebruiker van het internet gescand gaat worden,wat natuurlijk niet nieuw is,maar
het is wel de verdere doodsteek en het einde van het internet waar het ooit voor bedoeld was
maar dat is natuurlijk al jaren gaande,internet is no fun,openbare bibliotheken hebben de toekomst.

The Matrix
07-07-2021, 18:19 door karma4
Dus misdaad en inbreuken op privacy zijn geen probleem maar de handhaving is dat wel omdat foute figuren gevolgd kunnen worden. Vreemde defintie van privacy daar bij het EP Kolala.
07-07-2021, 18:49 door Anoniem
Door karma4: Dus misdaad en inbreuken op privacy zijn geen probleem maar de handhaving is dat wel omdat foute figuren gevolgd kunnen worden. Vreemde defintie van privacy daar bij het EP Kolala.

Weer eens een wereldvreemde redenatie van Karma4.
Omdat er misdaad is, moet al het internet-verkeer maar gescand worden, om die paar rotte appels te vinden. Alsof daar geen andere methoden voor zijn.
Schade en inbreuken op de levenssfeer doen er niet toe voor K4. Want K4 heeft niets te verbergen voor niemand. Ook zijn naam en adres niet. Hij/zij heeft geen privacy-bezwaren. Toch?


Enfin:

Brieven worden ook niet allemaal geopend door postbeambten of polite-medewerkers.
Maar voor email en chats is dat allemaal geen belemmering. Alles gewoon scannen, Omdat het kan (en nu mag van het EP).
Bijkomstige schade, zoals het lekken van prive-gegevens, wachtwoorden, en gevoelige bedrijfsgegevens vindt het EP niet erg, want de KP dreigings-kaart is weer eens getrokken. En dan mag/kan je toch niet tegen zijn.
De volgende keer asl er iets door gedrukt moet worden, wordt dat weer de terrorisme-kaart.


Dus, wil je niet dat je prive-mail/chats gelezen worden, moet je of extra gaan encrypten (ik hoor Grappenhaus nu al), of voortaan weer brievenpost gaan gebruiken. Stimuleer je ook meteen je landelijke postdienst. Win/win

Ik ben benieuwd wanneer de postwet aangepast gaat worden, zodat ook al de post geopend mag worden door veiligheidsbeambten aangesteld door Grappenhaus of het EP. Want KP kan daar ook mee vestuurd worden. Toch?
07-07-2021, 20:14 door Anoniem
Door karma4: Dus misdaad en inbreuken op privacy zijn geen probleem maar de handhaving is dat wel omdat foute figuren gevolgd kunnen worden. Vreemde defintie van privacy daar bij het EP Kolala.

Denk eens wat verder na dan dat je normaal doet, je zit weer in je "privacy is er alleen voor criminelen" modus.
07-07-2021, 21:05 door Anoniem
Door karma4: Dus misdaad en inbreuken op privacy zijn geen probleem maar de handhaving is dat wel omdat foute figuren gevolgd kunnen worden. Vreemde defintie van privacy daar bij het EP Kolala.

Rechtvaardig het grootschalig handhaven eens.
Waarom zijn alle EU-burgers opeens verdachten geworden. Want alle mail en chats etc worden straks gecontroleerd. \

Doet de hele EU (inclusief Karma4!) aan KP?

Is er een grote EU omvattende rechtzaak waar alle burgers als verdachten gedaagd zijn? Zo ja, bij welke rechtbank dan, en waaroim zijn we daar dan niet van verwittigd, en hebben we niet de mogelijkheid gekregen om een jurist in de hand te nemen om ons te verdedigen.

Zo niet, dan is deze maatregel buitenproportioneel.

Vandaag is het KP. Morgen terrorisme.
De dag erna? Hardrijden, spugen op straat, een onfastoenlijke grap maken over christenen, het becritiseren van politici, oid.

Wie stelt de conttolelijsten samen?
Quis custodiet ipsos custodes.
07-07-2021, 22:03 door quikfit
€USSR
08-07-2021, 00:16 door Anoniem
Ow. De kinderporno kaart begint te slijten. Dus nemen we de kindermisbruik kaart als we ergens willen mee kijken.
Zo kennen we de overheid weer.
Vergeet de terrorisme kaart niet goed te onderhouden. Die heb je volgende week weer nodig.
08-07-2021, 00:20 door Anoniem
@ quikfit,

Wel eens met dit soort classificatie, maar het is niet slechts de EU die trekjes begint te vertonen van de illustere voorganger met de vele satellietlanden, de Sovjet-Unie. Dit is een globaal gebeuren, wat we allen, als we er al niet blind voor zijn of zijn gemaakt, om ons heen zien worden uitgerold.

Het gaat gepaard met een soort psychologische conditionering op globale schaal naast het steeds meer oprukkende totale surveillance systeem van overheden hand in voet met de grote wereldwijde internationale commercial spelers (Amazon, Google, MS, CloudFlare, etc. etc.).

Informatievoorziening is tevens volledig onder controle komen te vallen met vooral censuur naar bronnen buiten de tevens volledig gecontroleerde MSM media. Alle tegenstand of afwijkende meningen dienen te verstommen. Er moet een twee stromen maatschappij ontstaan op wereldschaal van een kleine groep superrijken naast een groep bezitsloze slaven tot een aantal, die de kleine groep nu eens niet beschouwt als nutteloze eters.

Het enige dat nu telt in het versneld uitrollen tot deze Nieuwe Wereld Orde overname, zodat een grote massa "sheople" niet te snel wakker wordt voor wat er feitelijk gaande is. Zij zijn voor het merendeel recentelijk zo bang gemaakt als het weer o.a. voor een A-klasse-pandemie en moeten nu tevens al vrezen voor de gevolgen van het teloor gaan van Internet. Hoe velen zien dit als quikfit voor wat het is, een grote psy-op? Anderen blijven ontvankelijk voor elke exit-oplossing, die hen aangereikt zal worden niettegenstaande de grote prijs, die ervoor betaald moet worden - hun essentiele vrijheden opgeven.

#sockpuppet
08-07-2021, 02:45 door Anoniem
Dit betekent dus o.a. dat emails met password reset links ook gescand worden..
08-07-2021, 02:48 door Anoniem
Als criminelen weten dat er een extra controle dan gaan ze toch andere technieken gebruiken.

En intussen wordt alle email gecontroleerd van onschuldige burgers.

Ik vraag mij af wie dan een uitzonderingspositie hebben want daar is vast sprake van.
08-07-2021, 08:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Dus misdaad en inbreuken op privacy zijn geen probleem maar de handhaving is dat wel omdat foute figuren gevolgd kunnen worden. Vreemde defintie van privacy daar bij het EP Kolala.

Rechtvaardig het grootschalig handhaven eens.
Waarom zijn alle EU-burgers opeens verdachten geworden. Want alle mail en chats etc worden straks gecontroleerd. \

Doet de hele EU (inclusief Karma4!) aan KP?

Is er een grote EU omvattende rechtzaak waar alle burgers als verdachten gedaagd zijn? Zo ja, bij welke rechtbank dan, en waaroim zijn we daar dan niet van verwittigd, en hebben we niet de mogelijkheid gekregen om een jurist in de hand te nemen om ons te verdedigen.

Zo niet, dan is deze maatregel buitenproportioneel.

Vandaag is het KP. Morgen terrorisme.
De dag erna? Hardrijden, spugen op straat, een onfastoenlijke grap maken over christenen, het becritiseren van politici, oid.

Wie stelt de conttolelijsten samen?
Quis custodiet ipsos custodes.

Met de nieuwe regels voor autos valt hardrijden hier al onder. Alle autos moeten een begrenzer krijgen, die de snelheid handhaaft die ter plaatse geldt. Dit kan (nog) overruled worden, maar dat moet worden gelogd en geanonimiseerd worden doorgestuurd. Alleen het loggen al, houdt in dat er controles (kunnen) komen, waarbij de logs worden uitgelezen en gebruikt om boetes op te leggen.
08-07-2021, 08:58 door Anoniem
Men wil perse komen tot een tweedeling der burgers. Zien wie zich dociel aan al het gepropageerde houden bijvoorbeeld. Activisten in beeld brengen of mensen met in hun ogen verkeerde code (Ja QR) in beeld brengen. Er zijn onder onze reactanten lieden die hen of autoriteiten graag gaan helpen. Dat is de nieuwe corona 5-e kolonne. Verachtelijke meelopers en verklikkers. De Pulsers onzer dagen.
Joris Goedbloed
08-07-2021, 09:14 door waterlelie
Natuurlijk schuilt in de uitvoering van dergelijke wetgeving misbruik door de overheid, maar het grootste deel van de bevolking die een smartphone of internetaansluiting weet ook dat al zijn activiteiten daarop gemonitord wordt. Google leest bijvoorbeeld al jaren de Gmail berichten van iedereen die een account heeft. En wat te denken van al die apps op de smartphones, daarvan weten we ook dat die de gebruiker monitort.
Vanwaar die verontwaardiging nu.

Om je email te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, kun je mits je een emailprogramma (Thunderbird, Microsoft Outlook) gebruikt deze met een PGP sleutel beschermen, of een certificaat installeren. Het enige probleem hier is dat dit altijd door jezelf en degene met wie je mailt moet worden geïmplementeerd.

Een geheel ander optie is een Protonmail account afsluiten, maar ook daar moeten beide partijen dan aan meedoen.
08-07-2021, 10:31 door Briolet
Door Anoniem: Ow. De kinderporno kaart begint te slijten. Dus nemen we de kindermisbruik kaart als we ergens willen mee kijken.
Zo kennen we de overheid weer.…

Als je goed gelezen hebt, scanden deze bedrijven de berichten voor die tijd ook al. Het is dus niet de overheid die dit wil, maar deze bedrijven willen zelf de verspreiding tegengaan. (Waarschijnlijk willen ze een bepaald imago op houden). Deze tijdelijke wet geeft alleen aan dat ze het nu ook daadwerkelijk mogen doen.
08-07-2021, 11:15 door Anoniem
Ja, zo krijg je een vlaggetje achter je naam omdat jouw foto van een roze gekleurd dropje gezien werd als naakt kind.
Als je dan ooit een toeslag wilt aanvragen krijg je die niet en je hoort ook niet waarom....
20 jaar later komt er misschien een man uit het oosten die een functie elders moet krijgen erachter dat jij 21 jaar geleden een foto van een roze dropje gestuurd hebt naar je moeder.

En dat is best case scenario...
08-07-2021, 11:23 door Anoniem
@ Briolet,

Goed opgemerkt, wat al jaren de usance was, wordt nu in feite gesanctioneerd. Het klimaat binnen de "maatregelen-maatschappij" is er uitermate geschikt voor en ik ben ook met je eens dat in feite de Globale-Groot-Commercie met hun twee grote investeringsclubs alles steeds minder vanachter de schermen aansturen. Overheden en bestuurders en wetgevers hebben ze al lang "in hun zak" zitten.

De enigen, waar het steeds enger voor wordt, is de eindgebruiker. Die betaalt nu al 30% meer voor zijn dagelijkse boodschappen, ziet alle kosten de pan uitrijzen. Straks zijn we misschien echt wel bezitslozen, doch gelukkig, omdat we het zelf niet meer kunnen beseffen. Voor Professor Klaus Schwab en zijn 'zet-personeel' gaat het goed. Waarom zijn ze dan toch maar verkast van de Tempeliersnatie naar Singapore? Het is dus nog niet zomaar een gelopen race voor dit stelletje machtswellustelingen. We blijven het volgen.

Joris Goedbloed
08-07-2021, 13:14 door Anoniem
Maar vraagje aan anoniem van 11:15,

Wie willen dan iedereen binnen zo'n soort totale globale controle surveillance maatschappij opsluiten? Wat zijn de krachten die hier al jaren en jaren naar toe werken en wie doen er nog enigszins pogingen de mensen de ogen te openen voor deze horror-toekomst van als individu geen kant meer op te kunnen?

Kijk naar het Heilig Verklaarde Vaccin voor Iedere Wereldburger Groot en Klein. Publiceert een team wetenschappers een enigszins schadelijk paper over bijwerkingen, kunnen ze alleen in functie blijven als ze het onderzoeksresultaat onmiddellijk terug trekken. Er kan al lang niet meer onafhankelijk worden gepubliceerd of je loopbaan kun je wel vergeten als je tegen de vooraf afgesproken consensus in beweegt.

Zo ver gaat de terreur van de grote verborgen hand achter de schermen al. Een hand die steeds brutaler en steeds minder achter de schermen het ware gezicht tonen laat. Is de verhouding tussen voorstanders/meelopers nu al echt 80-20% of hoe liggen de verhoudingen? De ware cijfers worden niet meer getoond. Dat gelijk in de tijd van het socialisme van Centraal Europa met de grootten van de uitrekbare gummi velden. Het planbureau bepaalde en de bevolking wist dat alles op een propagandistische leugen was gebaseerd. Op partijcongressen klonk: "Helpen jullie". "Wij helpen", klonk het als antwoord. Wordt dat nu opnieuw onze realiteit aan deze kant van Europa en feitelijk over de g*dganse globe? Of leven we inmiddels hier al in?

Iemand met een schets van onze toestand (Lage)?

#sockpuppet
08-07-2021, 14:44 door Anoniem
Door Anoniem: Iemand met een schets van onze toestand (Lage)?
#sockpuppet

Er is al genoeg materiaal dat een schets geeft:

George Orwell: 1984
Aldous Huxley: Brave New World
De film Brazil

En nog wat klassiekers:
Mao Tse Tung: (Het rode boekje)
A. Hitler: Mein Kampf

Veel lees (plezier)
09-07-2021, 11:03 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Ow. De kinderporno kaart begint te slijten. Dus nemen we de kindermisbruik kaart als we ergens willen mee kijken.
Zo kennen we de overheid weer.…

Als je goed gelezen hebt, scanden deze bedrijven de berichten voor die tijd ook al. Het is dus niet de overheid die dit wil, maar deze bedrijven willen zelf de verspreiding tegengaan. (Waarschijnlijk willen ze een bepaald imago op houden). Deze tijdelijke wet geeft alleen aan dat ze het nu ook daadwerkelijk mogen doen.
Dit is natuurlijk iets recht proberen te praten wat zo krom is als een hoepel:

Bedrijven doen iets dat niet mag, maar wat de overheid wel goed uitkomt.
Bedrijven worden hierop gewezen en stoppen met iets dat ze voorheen deden, maar niet mochten.
Overheid ziet dit als ongewenst en past de wet aan zodat het weer mag.

Dit ga jij goedpraten met "scanden deze bedrijven de berichten voor die tijd ook al." (precies en dat mochten ze dus niet, daarom stopten ze).
En "Het is dus niet de overheid die dit wil, maar deze bedrijven willen zelf de verspreiding tegengaan." Juist wel! Anders zou men de wet niet aanpassen op dit punt.
09-07-2021, 19:30 door Anoniem
Jaren geleden had mijn dochter een schoolopdracht die over cavia's ging, dus zij "cavia" zoeken op het internet, en de gevonden afbeeldingen bekijken... dat had ze beter niet kunnen doen.

Waarmee ik wil zeggen, hoe weet men waarop hoe te zoeken? Is dat geheel en al naar eigen inzicht? Krijgt de betrokkene wiens mails op die manier zijn doorgegeven aan instanties voor verder onderzoek, maar waarin geen verdere opvolging volgt, een brief van de serviceprovider? Simpel voorbeeld om een punt te maken: "Geachte klant, u was waarschijnlijk in de veronderstelling dat onze dienstverlening op basis van netneutraliteit uitgevoerd wordt, maar dat is niet zo. Uw mails van de dato xyz met onderwerpen abc zijn door ons heimelijk doorgegeven aan instanties 123 op basis van de tekst 'Rutte moet doodmoe zijn.', onze geautomatiseerde systemen dachten daarin een doodsbedreiging te herkennen, want u dacht toch niet dat wij veel manuur gaan besteden aan het zorgvuldig handmatig doorspitten van al die gemarkeerde mails? Daarnaast delen wij u mede dat onze marketing afdeling een overzicht krijgt van al onze klanten die vaak het woord 'voetbal' gebruiken in hun communicatie, want dat lijkt ze een briljante targeted marketing strategie om u veel te dure HD Sport gerelateerde diensten aan te smeren. Of instanties 123 een dossier over uw aangemaakt heeft is ons niet bekend, mocht dat zo zijn dan zou het kunnen dat dat dossier geheel of gedeeltelijk naar honderden andere overheid databases is gesynchroniseerd, maar daar hebben wij geen last van. Vriendelijke groet, uw serviceprovider. PS: Dank voor uw vertrouwen in ons, maar wij vertrouwen u niet.".

Dat die serviceproviders nattigheid voelden met dergelijke praktijken blijkt wel uit die daling van 53%, maar "gelukkig" hebben ze nu een vrijbrief gekregen. Nu maar hopen dat daaruit geen "function creep" volgt, en al helemaal niet profilering op basis van geloof, politieke voorkeur, kritische uitlatingen over overheidsbeleid. Want technisch gezien is daar niet meer voor nodig dan wat zoekcriteria aanpassen. En wat niet weet, wat niet deert, toch? Dus dan mag het, toch?

Feitelijk is er kans op een smaad en laster campagne achter je rug om (zie bijvoorbeeld toeslagenaffaire), dat je jaren van ellende kan opleveren, zonder dat je weet hebt over de achterliggende motivatie daarvoor, zonder dat je daar door middel van echte openbaarheid van bestuur indirecte borging op hebt, zeer waarschijnlijk niet eens kans hebt op recht van hoor en wederhoor. Betreffen slechts de basisprincipes van een echte democratie, maar wie boeit dat nou, toch? Onschuldig totdat het tegendeel bewezen is, versus: of u goed of fout bent bepalen wij wel, op basis van wat wij menen, en dat heeft u maar te accepteren.

Ander puntje van aandacht, de daadwerkelijk toegepaste definitie van "misbruik" is tegenwoordig tamelijk ondergeschikt aan de, soms anarchistische, soms extremistisch compleet doorgeslagen, persoonlijke mening van die personen die op dat moment aan de knoppen draaien. Voorbeelden te over van gevallen waarbij gecoördineerde "knokploegen" worden ingezet om iemands leven zuur te maken, brodeloos te maken, bezittingen te beschadigen, van social media verbannen te krijgen, noem maar op, enkel en alleen omdat iemand het gewaagd heeft om een onwelgevallige opmerking te maken die in het verkeerde keelgat schoot van iemand aan de knoppen. Zie CRT, klimaatwaanzin, LBGHT, vaccinatie, vluchtelingen, veganisme, boeren, specifieke politieke partijen, boomers, meer dan genoeg keus om iemand helemaal "triggered" te krijgen.
11-07-2021, 15:08 door Anoniem
@ anoniem van 19:30

Kan me wel vinden in uw betoog. Maar wat moeten we doen tegen deze opdringende opgelegde tweedeling in de maatschappij tussen kritiekloze volgers van en mensen, die nog hechten aan een beetje persoonlijke keuze wat betreft het verwerven van hun meningen? Ik vind ook steeds meer dat corporationeel fascisme op mijn weg. Maar het wordt ook overgenomen door de bevolking en niet alleen op het Internet blijkt dit zo te zijn.

Even een onschuldig maar verklarend voorbeeldje. Als ik bijvoorbeeld over een coordinator spreek als "hij is hier de hoofdpiet", krijg ik gelijk een aantal overduidelijke blikken toegeworpen, of men zegt: "dat kun je toch niet zeggen".

Volgende fase is dat ik bij een personeelschef wordt uitgenodigd vanwege het uiten van kwetsende gezegden. Het had niets te maken met de culturele figuur, waar we dit aan te danken hebben. Ik heb ook niets ten nadele gezegd van keti koti viering, edoch, het kan in die lijn doorgetrokken worden. Ik ben op datzelfde moment slachtoffer geworden van newspeak regels. Kan men iemand niet goed pruimen, om wat voor reden dan ook, meest jaloezie, kan zomaar iets verzonnen of niet tegen de betrokken persoon gebruikt worden. Krachten die in de wereld zo'n klimaat scheppen, zijn m.i. de ware duivels.

Dat overheid en bedrijfsleven hier in meegaan is bedroevend te noemen. Onvolwassen gedrag in ultima forma.

Later vinden ze het raar dat je i.p.v. op Internet rond te hangen hang-oudere wordt. Hebben ze nog meer last van.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.