image

Biden roept Putin op om Russische ransomwaregroepen aan te pakken

maandag 12 juli 2021, 11:39 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse president Biden heeft de Russische president Putin in een telefoongesprek opgeroepen om ransomwaregroepen in het land aan te pakken. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat de VS verwacht wanneer een ransomware-aanval vanaf zijn grondgebied afkomstig is, ook al is het niet gesponsord door de staat, we verwachten dat hij actie onderneemt als we ze genoeg informatie geven over wie het is", aldus Biden in een reactie na afloop van het gesprek.

Biden herhaalde ook dat de Verenigde Staten elke noodzakelijke actie zal ondernemen om de eigen bevolking en vitale infrastructuur tegen ransomware-aanvallen te beschermen. Er is inmiddels een communicatiekanaal tussen beide landen geopend om onder andere over ransomware-aanvallen te overleggen, liet Biden verder weten.

Perssecretaris Jen Psaki ging ook nog in op de ransomware-aanval via de software van Kaseya, die door de REvil-groep is uitgevoerd. "We weten dat REvil vanuit Rusland en andere landen in de wereld opereert en we hebben geen aanvullende of nieuwe informatie dat de Russische overheid deze aanvallen heeft aangestuurd. We weten ook en vinden dat ze een verantwoordelijkheid hebben. Ze hebben een verantwoordelijkheid om actie te ondernemen", aldus Psaki.

Reacties (7)
12-07-2021, 12:10 door MathFox
Van wat ik begrijp zegt de Russische overheid alleen maar "Zorg ervoor dat wij geen reden hebben on tegen jullie actie te ondernemen", een gedoogbeleid. Ik weet niet hoe Rusland gaat reageren op een formeel uitleveringsverzoek, wanneer er een concrete zaak ligt die niet zo makkelijk af te doen is als "propaganda".
12-07-2021, 13:02 door Anoniem
Door MathFox: Van wat ik begrijp zegt de Russische overheid alleen maar "Zorg ervoor dat wij geen reden hebben on tegen jullie actie te ondernemen", een gedoogbeleid. Ik weet niet hoe Rusland gaat reageren op een formeel uitleveringsverzoek, wanneer er een concrete zaak ligt die niet zo makkelijk af te doen is als "propaganda".
Het is hoe dan ook propaganda zowel vanuit Amerika als vanuit Rusland.

We weten dat REvil vanuit Rusland en *andere landen* in de wereld opereert
Welke landen en waarom noemen ze ze allemaal niet op?
we hebben geen aanvullende of nieuwe informatie dat de Russische overheid deze aanvallen heeft aangestuurd. We weten ook en vinden dat ze een verantwoordelijkheid hebben. Ze hebben een verantwoordelijkheid om actie te ondernemen
Ok maar nu zegt men dat ze wel een verantwoordelijkheid hebben echter hierboven geeft men aan er geen informatie is dat er sturing gebeurt vanuit regering?

Sorry maar dit slaat werkelijk nergens op. Gaat Amerikaanse overheid ook verantwoording nemen voor de tienduizenden DDOS aanvallen vanuit Amerika die wij de rest van wereld dagelijks mogen afslaan?https://blog.cloudflare.com/content/images/2021/04/image2-24.png

Of wat dacht je van verantwoordelijkheid nemen voor de schade die Mirai destijds heeft veroorzaakt waar ongeveer 10.9% van attack surface uit Amerika vandaan kwam? https://www.imperva.com/blog/wp-content/uploads/sites/9/2016/10/mirai-botnet-map.png

Rusland is echt geen lieverdje dat weet iedereen en Amerika ook niet echter eisen stellen aan een andere regering en met vingertje wijzen en dan vervolgens niet je eigen verantoordelijkheid nemen is lafheid ten top. Al zijn we niks anders gewend van politiek.

Mischien als ze dan toch even met vingertje gaan wijzen ook even richting China want dat is de enige land statistisch gezien dat erger is dan Amerika over de afgelopen jaren qua leveren van internet tramalant.
12-07-2021, 15:50 door Anoniem
Dit is allemaal politiek...

Deze man is zo oud dat ie niet eens meer weet dat ie president is.... Hij denkt waarschijnlijk dat ie senator is van Virginia.
Hem is ingefluisterd dat ie af en toe wat kunstgebit moet laten zien, zodat niet de hele wereld denkt dat het nog een week duurt voordat ie met een rollator naar de microfoon moet rollen.

En omdat ie vergeten is dat ie president is, doet ie maar wat hem ingefluisterd wordt...

Dat is ook het verschil tussen Trump en Biden... Trump was te eigenwijs en luisterde niet naar zijn 'adviseurs' en daarom is die weggepoetst, Biden denkt dat die adviseurs hem daadwerkelijk adviseren...

Het erge is dat die man zo seniel is dat ie straks nog het knopje voor roomservice verwisseld met 'nuke the world' knop.
12-07-2021, 16:16 door Anoniem
Rusland is echt geen lieverdje dat weet iedereen
Oh, als je lang genoeg wacht dan is het neerschieten van MH17 met bijna 300 slachtoffers ook propaganda hoor.
12-07-2021, 18:02 door Anoniem
Jammer dat we niet te horen krijgen of Putin ook iets teruggezegd heeft en wat. Wellicht heeft hij gewoon de hoorn er opgegooid bij al dat gebrabbel.
12-07-2021, 21:00 door Anoniem
Tja, zo’n 6000 portscans per dag hier op de glasvezel, de geolocatie laat zien uit Rusland, Oekraïne, Bulgarije, China, Turkije.
Enkele keer VS maar dit laat goed zien uit welke hoek de cybercriminaliteit komt.
13-07-2021, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Rusland is echt geen lieverdje dat weet iedereen
Oh, als je lang genoeg wacht dan is het neerschieten van MH17 met bijna 300 slachtoffers ook propaganda hoor.
Ik wou dat het sarcastisch was maar helaas is dat ook al na de eerste dag natuurlijk een prachtige spindoctor scenario geworden over de rug van de overledenen en famillie en onderzoeksinstanties.

Door Anoniem: Tja, zo’n 6000 portscans per dag hier op de glasvezel, de geolocatie laat zien uit Rusland, Oekraïne, Bulgarije, China, Turkije.
Enkele keer VS maar dit laat goed zien uit welke hoek de cybercriminaliteit komt.
Een poort scan is een poort scan dat heeft niks directs met cybercriminaliteit te maken.
Het woord zegt het al cybercrime iemand moet iets doen wat niet mag.

Een poort scan is niks anders dan kijken naar de ramen en deuren van een huis en of deze dicht zijn door er op te kloppen. Een crime is als de ruit ingetikt wordt of iemand onbevoegd door de deur gaat of terein bewandeld. Kan het indicatie zijn voor verdere tramalant ja uiteraard maar kan net zo goed je nieuwsgierige buurvrouw zijn of buurtkind.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.