image

Grootste deel financiering Tor Project afkomstig van Amerikaanse overheid

maandag 12 juli 2021, 12:35 door Redactie, 11 reacties

Het grootste deel van de financiering van het Tor Project, de organisatie achter de ontwikkeling van het Tor-netwerk, is nog altijd afkomstig van de Amerikaanse overheid. Dat blijkt uit de fiscale cijfers over het jaar 2020. Dagelijks maken zo'n 2,2 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen.

Het Tor Project is een non-profitorganisatie die volledig dankzij giften bestaat. In het fiscale jaar 2019 - 2020 ontving de organisatie 4,4 miljoen dollar. Daarvan was ruim 2,2 miljoen dollar afkomstig van de Amerikaanse overheid, waaronder het Amerikaanse ministerie van Democratie, Mensenrechten en Arbeid, de National Science Foundation, het Open Technology Fund, Institute of Museum and Library Science en het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

"We krijgen veel vragen (en zien veel FUD) over hoe de Amerikaanse overheid het Tor Project financiert, dus we willen dit zo duidelijk mogelijk maken", zegt Al Smith van het Tor Project. De organisatie heeft daarom ook een overzicht gegeven van de projecten waarvoor het geld afkomstig van Amerikaanse overheidsinstellingen en andere instanties wordt gebruikt.

Van de resterende 47 procent van de inkomsten is 26 procent afkomstig van niet-Amerikaanse overheden, stichtingen, andere non-profits en bedrijven. Zo doneerde Mozilla 157.000 dollar en maakten antivirusbedrijf Avast en vpn-provider Mullvad elk 50.000 dollar over. Zo'n twintig procent van de totale inkomsten, 890.000 dollar betreft privégiften.

Verder ontving het Tor Project 450.000 dollar aan diensten, zoals hosting, vertalingen en softwareontwikkeling. Deze worden echter niet bij de inkomsten meegerekend maar vallen onder de noemer support. Het totaal voor inkomsten en support komt daarmee uit op 4,8 miljoen dollar. Een nagenoeg zelfde bedrag werd door het Tor Project uitgegeven. Negentig procent van dat bedrag ging naar "program services". Het gaat dan onder andere om personeelssalarissen, applicatieontwikkeling, netwerkdiensten en it-kosten.

"Het is zeer belangrijk om het grotere plaatje te zien: Het budget van Tor is zeer bescheiden gezien het kleine aantal medewerkers en onze wereldwijde impact. En het is ook belangrijk om te onthouden dat onze jaarlijkse omzet compleet in het niet valt bij wat onze tegenstanders uitgeven om de wereld een gevaarlijkere en minder vrije plek te maken", aldus Smith.

Image

Reacties (11)
12-07-2021, 13:07 door Anoniem
Er wordt hier door een securityexpert beweerd dat tor-versleuteling mogelijk toegankelijk is voor de NSA. Daarbij is slechts 10% van de tor nodes up-to-date.

https://www.techtimes.com/articles/262645/20210709/tor-encryption-can-allegedly-be-accessed-by-the-nsa-says-security-expert.htm
12-07-2021, 13:15 door Anoniem
FYI: Deel van Tor herschreven in Rust! https://blog.torproject.org/announcing-arti
12-07-2021, 14:46 door Anoniem
Door Anoniem: Er wordt hier door een securityexpert beweerd dat tor-versleuteling mogelijk toegankelijk is voor de NSA. Daarbij is slechts 10% van de tor nodes up-to-date.

https://www.techtimes.com/articles/262645/20210709/tor-encryption-can-allegedly-be-accessed-by-the-nsa-says-security-expert.htm


daarom ook belangrijk dat je data over TLS laat gaan en niet alleen onion service zonder TLS
12-07-2021, 15:23 door Anoniem
Waarom gebruikt brave browser dan een onveilig ouder tor adres voor de zoekservice De onion site: https://brave5t5rjjg3s6k.onion/ zal straks niet meer te bereiken zijn, vanwege het uitfaseren van onion versie 2 adressen.

Trouwens nooit met tor doen wat je ook in "gewone" browsers niet zou doen. Je ligt met tor gebruik toch al bij de diensten onder een vergrootglas. Je zult gemonotord worden. Waarom denk je dat nu reeds overal QR codes voor web-adressen worden gebruikt? Straks kom je zelfs niet meer uit je stoel zonder je global (nu nog Europese) digi-ID. Big Brother krijgt Molochiaanse oftewel luciferiaanse trekjes. Marduk terug van weggeweest of altijd al hier geweest sinds Sumer/Babylon? Niet bang zijn, want wie bang is, verliest zeker.

Waarom iets financieren als je er geen "wil" van zou krijgen als Amerikaanse diensten. Van tor developers, zoals Marlinspike is bekend, dat ze hand in voet opereren met de Amerikaanse autoriteiten? Alhoewel dat gezegd hebbende, het blijft een mooie techniek uitgedacht t.b.v. de American Navy.

luntrus
12-07-2021, 16:00 door _R0N_
"Anoniem" browsen, via Tor of VPN of combinatie, is niets meer en niets minder dan het verleggen van je vertrouwen.
12-07-2021, 16:49 door Anoniem
Je denkt toch zeker niet dat de Amerikaanse overheid iets geeft om privacy?
TOR is maar gemaakt voor 1 ding, en dat is opsporen (of eigenlijk ze jou laten vinden) van opositie...
Opositie die je geld en wapens kunt geven zodat ze de bestaande (soms democratisch gekozen) regering omver werpen wanneer het de CIA of NSA uit komt.

Als lammetjes installeren ze TOR en worden ze instant geidentificeerd door de NSA en CIA...
Wanneer ze de tijd rijp vinden wordt een uitdraai gemaakt en worden ze via facebook en andere social media de tunnel in gestuurd waar ze alleen maar zien wat de NSA en de CIA ze willen laten zien.

Instant rebellie met de druk op een knop...
Fantastisch, 2021....
12-07-2021, 17:33 door Anoniem
Door _R0N_: "Anoniem" browsen, via Tor of VPN of combinatie, is niets meer en niets minder dan het verleggen van je vertrouwen.

"Wise spoken, grasshopper."

___ Master Po, in the famous 1972 'Kung Fu' tv-series

Incredulous, Caine asked Po, "Old man – how is it that you hear these things?" Po's reply was, "Young man, how is it that you do not?" From that point on, Po affectionately called Caine "Grasshopper".

https://en.wikipedia.org/wiki/Kwai_Chang_Caine
13-07-2021, 00:53 door Anoniem
Door Anoniem: Je denkt toch zeker niet dat de Amerikaanse overheid iets geeft om privacy?
TOR is maar gemaakt voor 1 ding, en dat is opsporen (of eigenlijk ze jou laten vinden) van opositie...
Opositie die je geld en wapens kunt geven zodat ze de bestaande (soms democratisch gekozen) regering omver werpen wanneer het de CIA of NSA uit komt.

Als lammetjes installeren ze TOR en worden ze instant geidentificeerd door de NSA en CIA...
Wanneer ze de tijd rijp vinden wordt een uitdraai gemaakt en worden ze via facebook en andere social media de tunnel in gestuurd waar ze alleen maar zien wat de NSA en de CIA ze willen laten zien.

Instant rebellie met de druk op een knop...
Fantastisch, 2021....
Hoe zou de NSA kunnen zien wat jij doet binnen Tor wanneer de verbinding niet via de VS gaat?

Gebruik jij wel Signal?
13-07-2021, 09:51 door Anoniem
Hoe veel diensten in hoeveel landen zijn gelieerd aan Amerikaanse overheidsdiensten.

CIA zit al overal van Langley tot Frankfort, van Krakau tot Bucuresti. Interpol zit al bij alle av binnen.
Men detecteert slechts wat gedetecteerd moet worden.

Daarnaast welke rol spelen Silicon Valley en Forest en Be'er Sheva.
Daar ging men al eerder "full scrambled".

luntrus
13-07-2021, 10:06 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe zou de NSA kunnen zien wat jij doet binnen Tor wanneer de verbinding niet via de VS gaat?

Gebruik jij wel Signal?

Het is een misverstand dat je het verkeer moet zien om moet omleiden om te weten wat je doet op internet.
Bovendien weet je niet wat het systeem doet.
Het kan gemakkelijk voor een bepaalde tijd verkeer dupliceren naar meerdere nodes en via hopping uiteindelijk uitkomen bij een NSA node.
Maar al deed het alleen maar de urls, endpoints en dns queries verzamelen (erg low bandwidth), dit zou al genoeg info kunnen opleveren voor mensen die inventarisatie willen doen.
Bij genoeg hits kun je dan naar de intensievere monitoring geleid worden.
Wellicht bevat de software meer mogelijkheden om je beter te 'monitoren' dan we in eerste instantie vermoeden.

We hebben het hier wel over Amerikanen he... Mensen die hun vrienden behandelen als de grootste vijand... Hoe behandelen ze onbekenden dan wel niet?
13-07-2021, 12:44 door Toje Fos - Bijgewerkt: 13-07-2021, 12:44
Door Anoniem: FYI: Deel van Tor herschreven in Rust! https://blog.torproject.org/announcing-arti

Gaaf man! Een écht veilige programmeertaal zou verplicht moeten worden gesteld voor dit soort software.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.