image

Kabinet positief over invoering van één Europese digitale identiteit

maandag 12 juli 2021, 13:58 door Redactie, 28 reacties

Het kabinet is positief over het plan van de Europese Commissie voor de invoering van een Europese digitale identiteit waarmee burgers zich in de gehele Europese Unie kunnen identificeren. Ook de verplichting voor browserleveranciers om gekwalificeerde certificaten voor websiteauthenticatie te accepteren kan op goedkeuring van het kabinet rekenen.

Vanuit een speciale wallet-app voor smartphones moeten burgers zich kunnen identificeren en elektronische documenten delen. Grote platformen zullen worden verplicht om de nieuwe Europese digitale identiteit te accepteren. De Europese Commissie stelt dat het gebruik van de identiteit door burgers vrijwillig zal zijn.

"De nieuwe Europese digitale identiteitswallets zal alle Europeanen in staat stellen om online diensten te gebruiken zonder dat ze private identificatiemethodes moeten gebruiken of onnodig persoonlijke data moeten delen. Met deze oplossing zullen ze volledige controle hebben over de data die ze delen", aldus de Europese Commissie.

Het kabinet ziet de plannen voor een Europese digitale identiteit wel zitten, zo blijkt uit een reactie: "Het kabinet is positief over het initiatief van de Commissie en steunt de ambitie om de digitale interne markt te versterken met dit voorstel voor elektronische identiteiten en elektronische vertrouwensdiensten."

Volgens het kabinet sluit het voorstel aan op het Nederlandse beleid voor elektronische identificatie en uitwisseling van gegevens. "Evenals de Commissie, wil het kabinet dat alle ingezetenen en bedrijven in Nederland en in andere Europese landen op een veilige, betrouwbare, toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier zoveel mogelijk digitaal transacties kunnen verrichten in het publieke en in het private domein, ook over de grens", zo laat de reactie verder weten.

Ook ziet het kabinet de koppeling van een aantal elektronische vertrouwensdiensten in de European Digital Identity Wallet als positief. "Hierdoor zal het gebruik van vertrouwensdiensten vergemakkelijkt worden, hetgeen weer bijdraagt aan de groei van het aantal betrouwbare digitale transacties. Hiermee wordt de Nederlandse digitale economie op een verantwoorde manier versterkt."

Browserleveranciers

Als onderdeel van het voorstel worden browserleveranciers verplicht om gekwalificeerde certificaten voor websiteauthenticatie te accepteren. Momenteel zijn browserleveranciers vrij om een eigen afweging te maken of gekwalificeerde websitecertificaten te vertrouwen zijn. Volgens het kabinet betekent dit in de praktijk een grote afhankelijkheid van de browserleveranciers.

Met de voorgestelde wijziging mogen browserleveranciers deze eigen afweging niet meer zelf maken en worden ze verplicht Europese standaarden voor betrouwbaarheid te accepteren. Ook dit onderdeel van het voorstel kan op goedkeuring van het kabinet rekenen. "Hiermee wordt de afhankelijkheid van browsers voor gebruikers beperkt en wordt eventuele onzekerheid over de betrouwbaarheid van websites weggehaald als ze voldoen aan de Europese standaarden."

Wel stelt het kabinet dat er geen maatregelen voor handhaving van deze verplichting zijn opgenomen in het voorstel, wat een zorgpunt is.

Reacties (28)
12-07-2021, 14:38 door Anoniem
Als Facebook je dus bant, kan je nooit meer een nieuw account aanmaken. Want je hebt maar een identiteit en die is gebant bij Facebook.
12-07-2021, 14:51 door Anoniem
past mooi in het plan digitale euro en Central bank digital currency alles kopen en betalen in digitale euro overal in elke webshop inloggen met Europese digitale identiteit zodat elke aankoop getreaced kan worden.volgende plan Central bank digital currency en Europese digitale identiteit aan elkaar koppelen zodat elke cent getreaced kan worden
12-07-2021, 16:02 door Anoniem
Door Anoniem: Als Facebook je dus bant, kan je nooit meer een nieuw account aanmaken. Want je hebt maar een identiteit en die is gebant bij Facebook.

Het niet aan kunnen maken van een Facebook account is wel het minste van je zorgen met dit plan.
12-07-2021, 16:05 door botbot - Bijgewerkt: 12-07-2021, 16:08
"De Europese Commissie stelt dat het gebruik van de identiteit door burgers vrijwillig zal zijn."

Ja, dat heb ik vaker gehoord. Dat ze iets alleen op vrijwillige basis in gaan voeren. Totdat het er is.

En:

"Hiermee wordt de afhankelijkheid van browsers voor gebruikers beperkt en wordt eventuele onzekerheid over de betrouwbaarheid van websites weggehaald als ze voldoen aan de Europese standaarden.".

Dit is dus het oplossen van een non-issue. Wie is er onzeker omdat een website niet te vertrouwen is ondanks dat mozilla of google het CA vertrouwd. Nu moeten we dus de EU hiervoor vetrouwen. Die eindelijk na een maand of 6 een certificaat gaat revoken als de keys zijn uitgelekt.
12-07-2021, 16:16 door Erik van Straten
Kabinet positief over invoering van één Europese digitale identiteit
Ik niet om de volgende redenen:

1) Hoe groter "de database", hoe meer geld en energie criminelen zullen spenderen om toegang te krijgen en identiteitsfraude te kunnen plegen. Door het grote aantal deelnemende landen met ongetwijfeld verschillende inzichten (verwoord door politici die niet worden gehinderd door enige kennis op dit gebied) kan dit niet anders dan dat het op een waardeloos en onveilig compromis uitdraaien. Een securityramp ligt daardoor op de loer;

2) Met landen als Hongarije, Polen en Slovenië voel ik mij steeds minder "Europeaan". Hoe meer "lijm" (gedeelde resources, naast de Euro; voor de Brexit vormde die munt geen enkele belemmering) we gebruiken, hoe lastiger het is om anderen (of desnoods jezelf) los te weken zodra de meerderheid er net zo over denkt als ik.
12-07-2021, 16:25 door Anoniem
Door Erik van Straten:
Kabinet positief over invoering van één Europese digitale identiteit
Ik niet om de volgende redenen:

1) Hoe groter "de database", hoe meer geld en energie criminelen zullen spenderen om toegang te krijgen en identiteitsfraude te kunnen plegen. Door het grote aantal deelnemende landen met ongetwijfeld verschillende inzichten (verwoord door politici die niet worden gehinderd door enige kennis op dit gebied) kan dit niet anders dan dat het op een waardeloos en onveilig compromis uitdraaien. Een securityramp ligt daardoor op de loer;

Erik het kan nog groter;


EU votes to create gigantic biometrics database

This new database will be known as the Common Identity Repository (CIR) and is set to unify records on over 350 million people.

Per its design, CIR will aggregate both identity records (names, dates of birth, passport numbers, and other identification details) and biometrics (fingerprints and facial scans), and make its data available to all border and law enforcement authorities.

https://www.zdnet.com/article/eu-votes-to-create-gigantic-biometrics-database/
12-07-2021, 16:49 door Anoniem
Een "oplossing" voor een probleem wat niet bestaat. Weer een nagel in de doodskist die EU heet. Doet u mij maar een Nexit.
12-07-2021, 18:50 door Anoniem
@ Erik van Straten,

Het onderschrijven van West-Europese meerderheidsstandpunten zoals bij je punt 2, maakt niet dat je die niet beter voor je kunt houden. Het helpt de bestaande dialektiek in die landen geenszins en gaat ook voorbij aan een oordeel over de bevolkingen in het algemeen van deze Visegrad landen (broeders op de sabel en op het glas).

Polen hebben destijds ook meegeholpen aan onze bevrijding. Vanwege de Praagse lente kunnen Tsjechen ook nog steeds ressentimenten koesteren tegenover de Polen van die dagen.

Als we dit zo willen doortrekken, kunnen we ook wel weer gaan praten over de Bokkerijders en de levendige smokkel tijdens de eerste wereldoorlog. Leven en laten leven, anders houdt het nooit op. Wilders is niet voor niets op de vingers getikt met zijn opmerkingen/uitspraken.

Wees ook blij dat de Polen ons honderd jaar geleden (1921) voor een overlopen van ook West-Europa door de Bolsjewieken hebben behoed (wonder aan de Weichsel), anders hadden we nu in Den Haag wellicht Russisch gesproken.

Qua politiek is Polen een even politiek compleet verdeeld land als de USA op het moment van haar laatste verkiezingen.
De amerikansering van het land na 1989 is op geheel andere wijze tot stand gekomen, dan die, die hier plaatsvond na het de bevrijding en later de uitvinding van de transistor. Het geloof in het gouden papiertje om het snoepje verliep echter een beetje anders dan hier, de nasmaak blijkt vaak even wrang en kunstmatig zuur (iron.),

luntrus
12-07-2021, 22:07 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 12-07-2021, 22:18
Door Anoniem @16:52: [...]
EU votes to create gigantic biometrics database

This new database will be known as the Common Identity Repository (CIR) and is set to unify records on over 350 million people.
[...]
Zeer eng inderdaad. Ik kan me niet herinneren dat hier later nieuws over naar buiten is gekomen, is het ooit echt van de grond gekomen? Overigens is dat nieuws destijds ook op security.nl gepost: https://www.security.nl/posting/606359/Europees+Parlement+stemt+in+met+creatie+van+biometrische+database.

Door Anoniem (luntrus) @18:50: [...] Polen hebben destijds ook meegeholpen aan onze bevrijding. [...]
Ik ben iedereen die zijn of haar leven heeft gewaagd of zelfs heeft gegeven om iets goeds te doen voor een ander, zeer dankbaar, maar geschiedenis is wat het is. Om exact dezelfde reden heb ik geen hekel aan de nu levende Duitsers.

Als de landen die ik noemde wel echte democratiën zijn, loopt de meerderheid van hun bevolkingen zo achter bij onze westerse denkbeelden (vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, vrouwen- en homorechten, scheiding van rechtspraak en bestuur, etc.) dat ik het in elk geval een slecht idee vindt om nog meer te vervlechten (laten we het dan puur bij een economische eenheid houden). En als die landen geen echte democratiën zijn, zie ik ze sowieso liever vertrekken.

Overigens was ik Malta vergeten (niet dat ik uitsluit dat het volgende in andere corrupte Europese landen niet op grote schaal denkbaar is): kan elke niet-Europeaan met genoeg geld straks, naast een Europees paspoort, er een digitale Europa-breed erkende identiteit bij kopen? En zo ja, is dat beperkt tot een nieuwe identiteit, of kan straks iedereen (met voldoende cryptovaluta of steekpenningen in een andere muntsoort) de identiteit van een bestaande Europeaan naar keuze kopen?

Ik herhaal wat ik ongeveer schreef in een andere draad: wat zeer veel ICT'ers, maar ook veel anderen -waaronder kennelijk alle leden van ons huidige (demissionaire) kabinet-, niet lijken te (willen) snappen: de m.i. belangrijkste eis aan elke authenticatiemethode is niet dat Alice kan aantonen dat zij Alice is, maar dat Mallory (of wie dan ook, anders dan Alice) niet kan aantonen dat zij of hij Alice is. Want zo'n mogelijkheid is precies waar identiteitsfrauders altijd naar op zoek zijn.

Als de uitgifte van (digitale) identiteitsbewijzen niet extreem betrouwbaar plaatsvindt, kan dat tot ernstige problemen en zelfs ontwrichting van samenlevingen leiden. Herinnert u zich Diginotar nog? Dat valt in het niet bij wat hier mis mee kan gaan.

Hoe krijg je trouwens straks zo'n Europese digitale identiteit? Stuur maar een kopietje paspoort met, "voor de zekerheid", het BSN niet afgedekt?
12-07-2021, 22:19 door Anoniem
RIP McAfee
12-07-2021, 23:02 door Anoniem
Beste Erik,

Nu even een andere kwestie en wellicht kan jij daar je gewaardeerde technische licht eens over laten schijnen.
Wat wordt de rol hierin van de QR code? Ik zie bij Google overal internet adressen om te zetten in QR codes.

Gaat QR een grote rol spelen in het onvervreemdbaar vastleggen van de identiteit van iedere wereldburger op termijn?
Wordt echt alles aan alles gekoppeld in een zestig-tallige code?

Soms speel ik wel eens met de gedachte dat wat in het boek Openbaringen hoofdstuk 13 over het Beestsysteem geschreven staat, men dit al een soort van aan het uitrollen is. In die zin van mensen hebben dat verhaal eeuwenlang gehoord, gelezen en geloofd en nu materialiseert het zich als een soort van zelfvervullende profetie. Andere niet-religieus opgevoede mensen denken aan een Big Brother Systeem on steroids, Animal Farm, Ralph Demolka (Demolitia) en consorten.

De kracht van het Woord, als je begrijpt wat ik bedoel, zou Ollie B. Bommel opmerken. Ontsproten aan het brein van de geniale Rotterdammer, Marten Toonder. Ik grijp nog wel eens terug naar zijn karakteriseringen, zoals de gevaarlijke Professor Sikbok en zijn uitbroedsels. Het ga je goed, Erik, blijf gezond en secure zowel online als offline.

welgemeende groetjes van,

luntrus
12-07-2021, 23:27 door Anoniem
Zeer eng inderdaad. Ik kan me niet herinneren dat hier later nieuws over naar buiten is gekomen, is het ooit echt van de grond gekomen?


Common Identity Repository to enter into operation in 2023


ETIAS European Travel Information and Authorisation System

it is expected the ETIAS visa waiver to enter into operation at the end of 2022


Entry-Exit-System

As of April 2020, EES is scheduled to enter into operation sometime in the first quarter of 2022


https://en.wikipedia.org/wiki/ETIAS#ETIAS

https://en.wikipedia.org/wiki/Entry-Exit-System
12-07-2021, 23:30 door Anoniem
Raar verhaal met die John McAfee. Waar (welke info) zat ie op? Wat mocht er weer niet "voortijdig" bekend raken?
Wat waren die terabytes info? We zullen het wellicht nooit te weten komen.

Z'n apartement opgeblazen, alleen een zwarte kat die overleefde en als die de verkeerde richting op liep, belooft dat niet veel goeds. ;)

WEF heeft een grote klapper in de pijplijn (deregulering van de bestaande digitale infrastructuur) al aangekondigd.
We krijgen het als wereldbevolking nog een graadje ernstiger voor de kiezen dus. Sterkte allemaal.

#sockpuppet
13-07-2021, 06:47 door Anoniem
Natuurlijk zien ze dat wel zitten! Alles en iedereen met een druk op de knop traceerbaar.
Het sociale puntensysteem wordt inmiddels opgetuigd (never waste a good crisis).
Kijk even naar Noord Korea of China voor hoe dat uit gaat pakken.
13-07-2021, 06:53 door Anoniem
Door Erik van Straten: Hoe krijg je trouwens straks zo'n Europese digitale identiteit?

Door een of andere crisis, waardoor mensen gaan samenwerken aan een eenheid, en zich opeens Europeaan voelen ipv Nederlander, Belg, Pool, etc.
In de VS was dat hun onafhankelijkheids strijd, en daarna nog een keer een burgeroorlog.
Europa heeft zo'n crisis nog niet gehad.

Een ID kaart of eID maakt nog niet dat er een Europese (digitale) identiteit is. Niet voor de gebruiker ervan.
Dat gebeurt pas, als de bevolking de EU belangrijker gaat vinden dan de grote boze buitenwereld, en zichzelf Europeaan gaat noemen.


Vwb het aanvragen van de eigenlijke kaart of credeintials: waarschijnlijk bij een of ander europees loket (bij je gemeente).
Daar zal nog niet over nagedacht zijn. Details, en zo. Daar houdt de EC zich niet mee bezig.
13-07-2021, 07:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-07-2021, 07:04
Door Erik van Straten: ...

Hoe krijg je trouwens straks zo'n Europese digitale identiteit? Stuur maar een kopietje paspoort met, "voor de zekerheid", het BSN niet afgedekt?

Gewoon naar het gemeentehuis vermoed ik (het resultaat is digitaal, de stappen daarnaartoe hoeven (kunnen?) dat niet te zijn).

N.B.: Estland heeft er al jaren ervaring mee (e-ID, e-residency); https://nos.nl/artikel/2188442-een-volledig-digitale-samenleving-in-estland-kan-het.html
13-07-2021, 09:16 door Bitje-scheef
Door Anoniem: past mooi in het plan digitale euro en Central bank digital currency alles kopen en betalen in digitale euro overal in elke webshop inloggen met Europese digitale identiteit zodat elke aankoop getreaced kan worden.volgende plan Central bank digital currency en Europese digitale identiteit aan elkaar koppelen zodat elke cent getreaced kan worden

Ja daar zit je dan met je grote berg zwart geld :-)
13-07-2021, 09:22 door Bitje-scheef
Door Anoniem: Raar verhaal met die John McAfee. Waar (welke info) zat ie op? Wat mocht er weer niet "voortijdig" bekend raken?
Wat waren die terabytes info? We zullen het wellicht nooit te weten komen.

Z'n apartement opgeblazen, alleen een zwarte kat die overleefde en als die de verkeerde richting op liep, belooft dat niet veel goeds. ;)

WEF heeft een grote klapper in de pijplijn (deregulering van de bestaande digitale infrastructuur) al aangekondigd.
We krijgen het als wereldbevolking nog een graadje ernstiger voor de kiezen dus. Sterkte allemaal.

#sockpuppet

John McAfee was zeker geniaal, maar zag ook wel spoken en complotten overal (die er niet waren).
Psychose, drugs en drank deed de rest.
13-07-2021, 09:36 door Anoniem
Grappig, maar hebben we niet geleerd dat er maar 1 land in Europa hoeft te zijn die het niet zo nauw neemt met mensenrechten en dat alles in de <piep> valt?
Denk vroeger aan nazi-duitsland?

Denk nu aan Polen, denk nu aan Hongarije?

Zou polen nu niet erg blij worden van een lijst met mensen die de pil willen hebben of rechter zijn?
Zou Hongarije niet erg blij worden van een lijst met mensen die homo, lesbisch, lbght enz zijn?

Zou de VVD niet erg blij worden van een lijst van security bezoekers die kritisch zijn op de VS, NSA en CIA ?

Dan is het toch een natte droom voor foute bestuurders om een europa-wijde database te hebben waar IEDEREEN in staat?
Dat is toch het ultieme foute wat je ten alle tijden moet voorkomen?
Hebben we dan echt niets geleerd van Nederlandse ambtenaren die er niet bij stil stonden dat het wel erg dom was om van iedereen de godsdienst op te schrijven toen onze oosterburen mensen met een bepaalde religie wilden vergassen?
13-07-2021, 10:06 door Anoniem
Als dit hetzelfde plan is als eerder vermeld, is het eerder een Europese wachtwoordkluis dan een identiteit.
13-07-2021, 10:32 door Anoniem
Dit wordt gekoppeld aan een digitale euro en een social credit systeem.

Als je buiten de pas loopt dan wordt je bankrekening geblokkeerd + je wallet app en mag je niet meer met het openbaar vervoer binnen de EU reizen.

Pas als je social credit door je te onderwerpen aan de staat weer voldoende is zullen de beperkingen weer worden opgeheven.

1984 is achterhaald de staat heeft veel meer mogelijkheden on je te controleren dan George Orwell had kunnen bedenken
13-07-2021, 10:39 door Anoniem
Hou toch op reactant van 9:36 met je kritiek op Polen. Dit is nog een orthodox christelijk land met een eigen Kerst en Paasviering en nog naamsdagen net als vroeger bij ons in Limburg. Mogen ze a.u.b.? Mag Urk bij Urk blijven en de Biblebelt de Biblebelt? Dat willen die mensen daar. Haat je orthodox christenen misschien? Haat je ze ook uit Rusland, de Slavisch Grieks Orthodoxe variant, vanwege hun behoudende standpunten wat betreft homo- en lesbo-trouwrechten, lbght opvoeding vanaf de peuterschool? Als een meerderheid dat nou (niet) wil. Hier wil een meerderheid roetveeg pieten, so what, en deny listing in plaats van black lists. Het zit niet in de terminologie eerder in de onderlinge onverdraagzaamheid. Boterkoek smaakt toch wel. Raar dat iedereen met Christenen weinig tolerantie heeft, maar bij andere gosdiensten wat voorzichter wordt.

Net als de Amerikaanse bedenker van JavaScript, beslist geen kleine jongen, Brendan Eich en ontwerper van de Brave browser, weggejorist bij Mozilla vanwege juist zijn orthodox christelijke opvattingen binnen een leiding met een stel overwegend links-georienteerde CEO's. Veroordeel niet waar je zelf niet door geoordeeld wil worden.

Zoals in Polen. Daar wordt het Hoge Gerechtshof veroordeeld, terwijl dezelfde structuren voor Spanje door EU gedoogd worden. Allemaal politiek. Ik zeg, wegblijven. Geen inmenging in Poolse aangelegenheden. Laat PIS en PO dat maar uitknokken en Polen 2 tegenover 'strefa' 0. ((= zone 0), de zogenaamde nieuwe terreinen)).

Wat je tweede opmerking betreft. Nergens liep een Wehrmachtsoldaat veiliger in WO II als onder de Nederlandse hemel.
Als Amerikanen en anderen spreken van Poolse vernietingingskampen in plaats van Duitse kampen, gaat er al iets flink mis in de geschiedvorming bij de huidige jeugd.

Ik heb in Yad Vashem gestaan, mij hoef je dat niet meer uit te leggen. Nu gaat het over andere onverdraagzaamheidscriteria, maar is het vooral vanuit het oosten van de USA en de Londense city weer even erg, die opgedrongen autocratie van de macht.

Niet tegen semieten, Jehova-getuigen en homo's dit keer (en andere minderwaardig geachte rassen), nu tegen een ieder die zich niet aan het globale paradigma wenst te conformeren (woke, groene agenda, vaccinatie etc.). Andere palaver, hetzelfde in de uitwerking. Verder ga het je goed, even goede vrinden.

luntrus
13-07-2021, 11:02 door Anoniem
Door Anoniem: Hebben we dan echt niets geleerd van Nederlandse ambtenaren die er niet bij stil stonden dat het wel erg dom was om van iedereen de godsdienst op te schrijven toen onze oosterburen mensen met een bepaalde religie wilden vergassen?

Een speicifieke ambtenaar, die zijn ideaal wilde verwezelijken. Wie er gebruik of misbruik van maakte, interesseerde hem niet.
De Nederlandse regering was er niet zo happig op. Maar het lag allemaal klaar toen de oosterburen 5 jaar op bezoek kwamen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacob_Lentz
"De regering wees dit voorstel in maart 1940 echter als in strijd met de Nederlandse tradities van de hand. Een algemene identificatieplicht zou veronderstellen dat elke inwoner een potentiële misdadiger is."
"'De bezetter had wel belang bij een sluitende maatschappelijke identificatie. Vooral op twee onderdelen maakte Lentz zich verdienstelijk voor de bezetter. In de eerste plaats wist hij een persoonsbewijs te ontwerpen dat zijn weerga niet kende. In de tweede plaats wist hij aan de bezetter het materiaal aan te leveren over Joodse en niet-Joodse landgenoten."


Those who cannot remember the past are condemned to repeat it
-- George Santayana
13-07-2021, 15:13 door Erik van Straten
Door Anoniem: Common Identity Repository to enter into operation in 2023

ETIAS European Travel Information and Authorisation System
it is expected the ETIAS visa waiver to enter into operation at the end of 2022

Entry-Exit-System
As of April 2020, EES is scheduled to enter into operation sometime in the first quarter of 2022

https://en.wikipedia.org/wiki/ETIAS#ETIAS
https://en.wikipedia.org/wiki/Entry-Exit-System
Dank voor deze info!

Door Anoniem: Vwb het aanvragen van de eigenlijke kaart of credeintials: waarschijnlijk bij een of ander europees loket (bij je gemeente).
In elk geval voorlopig niet in Almere, https://nos.nl/artikel/2389101-onmacht-almere-met-paspoorten-wekt-irritatie-bij-marechaussee. Uit https://www.1almere.nl/2021/07/08/boze-reacties-op-paspoortstop-bij-gemeente-almere/:
Volgens de gemeente wordt het probleem veroorzaakt door de zomerdrukte en IT-problemen waardoor printers af en toe uitvallen.
PrintNightmarePatchesEllende of is er meer aan de hand (dat nog niet gepubliceerd is)?
13-07-2021, 17:57 door Anoniem
Door Erik van Straten:
Door Anoniem: Common Identity Repository to enter into operation in 2023

ETIAS European Travel Information and Authorisation System
it is expected the ETIAS visa waiver to enter into operation at the end of 2022

Entry-Exit-System
As of April 2020, EES is scheduled to enter into operation sometime in the first quarter of 2022

https://en.wikipedia.org/wiki/ETIAS#ETIAS
https://en.wikipedia.org/wiki/Entry-Exit-System
Dank voor deze info!

Door Anoniem: Vwb het aanvragen van de eigenlijke kaart of credeintials: waarschijnlijk bij een of ander europees loket (bij je gemeente).
In elk geval voorlopig niet in Almere, https://nos.nl/artikel/2389101-onmacht-almere-met-paspoorten-wekt-irritatie-bij-marechaussee. Uit https://www.1almere.nl/2021/07/08/boze-reacties-op-paspoortstop-bij-gemeente-almere/:
Volgens de gemeente wordt het probleem veroorzaakt door de zomerdrukte en IT-problemen waardoor printers af en toe uitvallen.
PrintNightmarePatchesEllende of is er meer aan de hand (dat nog niet gepubliceerd is)?


Dit probleem in Almere heb je straks niet meer als het Common Identity Repository er is dan kan je elk gemeente in de EU straks een paspoort aanvragen want ze hebben al je gegevens in 1 grote database.


CIR will aggregate both identity records (names, dates of birth, passport numbers, and other identification details) and biometrics (fingerprints and facial scans), and make its data available to all border and law enforcement authorities.


Benelux-landen willen toegang tot elkaars politiedatabases


https://www.security.nl/posting/684682/Benelux-landen+willen+toegang+tot+elkaars+politiedatabases
14-07-2021, 23:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als Facebook je dus bant, kan je nooit meer een nieuw account aanmaken. Want je hebt maar een identiteit en die is gebant bij Facebook.

Het niet aan kunnen maken van een Facebook account is wel het minste van je zorgen met dit plan.

Dat is juist een voordeel... Weg met die suikerborg!
14-07-2021, 23:21 door Anoniem
Door Anoniem:Nu even een andere kwestie en wellicht kan jij daar je gewaardeerde technische licht eens over laten schijnen. Wat wordt de rol hierin van de QR code? Ik zie bij Google overal internet adressen om te zetten in QR codes.
Een QR code is niets anders dan een makkelijke codering voor een voor een computer leesbare tekst.
Daar kan je dus vanalles instoppen, is een kwesie van standaarden afspreken om er iets bruikbaars mee te kunnen doen.
19-12-2021, 22:12 door Anoniem
(de Euro; voor de Brexit vormde die munt geen enkele belemmering)
Boris en z'n voorgangers deden niet mee aan de Euro, dus inderdaad, die was geen belemmering.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.