image

Politie houdt 22-jarige Hagenaar aan voor aanschaf van phishingpanels

zondag 18 juli 2021, 17:32 door Redactie, 3 reacties

Het cybercrimeteam van de politie eenheid Den Haag heeft begin deze maand een 22-jarige Hagenaar aangehouden die ervan wordt verdacht phishingpanels te hebben gekocht van een inmiddels veroordeelde Almeloër die ze op bestelling ontwikkelde. Met de panels die de Haagse man kocht konden klanten van Belgische banken worden opgelicht, zo maakte de politie deze week bekend.

De Hagenaar kwam naar voren in het onderzoek naar de ontwikkelaar van phishingpanels. Deze ontwikkelaar, een 20-jarige man uit Almelo, werd eerder deze maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk. Via een phishingpanel kunnen criminelen phishingsites opzetten en de gegevens zien die slachtoffers op de phishingsites invoeren. Daar kan vervolgens misbruik van worden gemaakt.

Bij het doorzoeken van de woning van de verdachte zijn gegevensdragers en cashgeld in beslag genomen. Hoeveel mensen slachtoffer van de verdachte zijn geworden en hoeveel schade zij hebben geleden wordt nog onderzocht.

Reacties (3)
19-07-2021, 07:48 door Anoniem
waarom geen 5 jaar de bak in ? ....echt weer Nederlands gedachte ....weer die broek...
19-07-2021, 12:04 door kloek8
Wordt een boeiende zaak. Bezit van deze software op zichzelf is geen strafbaar feit.
Heel strak gezien praten we hier over iemand die een stukje software heeft besteld bij iemand. Als een aanhouding op basis daarvan legitiem is dan durf ik straks geen koevoet meer te kopen.
21-07-2021, 06:49 door Anoniem
Wat moet jij met een koevoet?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.