image

Google maakt phishingdetectie in Chrome sneller en minder cpu-intensief

woensdag 21 juli 2021, 09:57 door Redactie, 0 reacties

Google heeft verschillende aanpassingen binnen Chrome doorgevoerd waardoor de detectie van phishingsites sneller plaatsvindt en de processor van het systeem minder belast. Volgens het techbedrijf is de browser nu in staat om phishingsites tot wel vijftig keer sneller te detecteren.

Standaard controleert Chrome of elke bezochte website een phishingsite is. Hiervoor wordt het kleurenprofiel van de bezochte website vergeleken met het kleurenprofiel van gewone websites. Wanneer het kleurenprofiel overeenkomt met het profiel van een bekende phishingsite toont Chrome een waarschuwing. De analyse van het kleurenprofiel vindt plaats op de computer.

Het verwerken van afbeeldingen kan een zware belasting voor het systeem zijn, aangezien bij het analyseren van een afbeelding elke pixel wordt geanalyseerd. Sommige moderne beeldschermen laten veertien miljoen pixels zien, dus zelfs een eenvoudige operatie met al die pixels kan voor een grote systeembelasting zorgen, stelt Google. In het geval van de phishingdetectie telt Chrome de basiskleuren.

Voor elke pixel worden de RGB-kleurwaarden achterhaald en opgeslagen in drie verschillende hashmaps, één voor elke kleur. Google heeft nu aanpassingen aan de detectie doorgevoerd waardoor er geen drie verschillende hashmaps meer worden gebruikt, maar één. Daarnaast worden opeenvolgende kleuren opgeteld voordat ze aan de hashmap worden toegevoegd.

Volgens Google kunnen phishingsites hierdoor tot vijftig keer sneller worden gedetecteerd en is de cpu-belasting met 1,2 procent afgenomen. "De snelheidsverbetering heeft echte gevolgen voor security, met name als het moet voorkomen dat je je wachtwoord op een malafide website invoert", zegt Googles Olivier Li Shing Tat-Dupuis.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.