image

ACM wil dat Google verbeteringen doorvoert tegen online misleiding

vrijdag 23 juli 2021, 14:32 door Redactie, 4 reacties

De Autoriteit Consument & Markt (ACM), andere nationale consumentenautoriteiten in de EU en de Europese Commissie willen dat Google meerdere verbeteringen binnen de eigen diensten en platformen doorvoert om online misleiding van particulieren te voorkomen. Doet het techbedrijf dit niet dan volgt er nader onderzoek en mogelijk ook boetes, zo waarschuwt de ACM vandaag.

Onder leiding van de ACM en de Belgische Economische Inspectie zijn verschillende diensten van Google bekeken, waaronder de Google zoekmachine, Google Play Store en de Google Store. Vervolgens kwamen de toezichthouders met verschillende verbeterpunten. Zo moet Google duidelijk aangeven wie de verkoper van het product is en hoe die te bereiken is. Ook moet binnen de zoekmachine duidelijk worden aangegeven hoe de ranking tot stand is gekomen en of ervoor is betaald.

"Consumenten moeten ervan uit kunnen gaan dat ze niet misleid worden. De informatie die ze krijgen moet duidelijk en volledig zijn. De keuzes die ze maken moeten niet gestuurd worden door valse reviews of onduidelijke betaalde ranking. Ook moeten contactadressen makkelijk vindbaar zijn. Met andere woorden: consumenten moeten met vertrouwen kunnen 'Googelen'", zegt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh. Google moet de verbeterpunten de komende tijd doorvoeren, anders volgt er nader onderzoek en mogelijke boetes.

Reacties (4)
23-07-2021, 17:54 door Anoniem
Hoelang zou het eigenlijk nog duren voordat de ACM het opvalt dat Google niet beschikt over contactgegevens? Behalve een postadres in de VS.
23-07-2021, 20:49 door Anoniem
Wat opvalt is dat de EU alle controle en macht naar zich
toe trekt,het zal niet lang meer duren voordat de controle
over de burgers in europa een feit is,en ze gaan wellicht veel verder
dan in china het geval is,het ultieme voorbeeld land.

The Matrix
24-07-2021, 12:50 door Anoniem
Door Anoniem: Hoelang zou het eigenlijk nog duren voordat de ACM het opvalt dat Google niet beschikt over contactgegevens? Behalve een postadres in de VS.
Hoe lang duurt het voordat jou opvalt dat die contactgegevens gewoon in het telefoonboek staan? Google heeft een kantoor aan de Amsterdamse zuidas, compleet met telefoonnummer.
25-07-2021, 12:26 door Anoniem
Acm is één ding ontgaan dat er vrije markt is die ingeperkt wordt door enkele technologie bedrijven die zich menig niet aan de huidige eu wetten wil houden.
Technologiereuzen kunnen bepalen of wij kontakt kunnen opnemen met een leverancier op de leverancier zijn site.
Er moet echt paal aan perk gezet worden.

Beter dat de regels bepaald worden door mensen die we kunnen kiezen dan door crimininele derde partijen waar geen duidelijkheid is over hun intenties.(afpersing spam)(zelfs sommige banken denken niet als zij met iemand in zee gaan het is niet omdat de programmeur iets in een opleiding zag dat het ineens veilig en betrouwbaar zou zijn)

Dus gewoon niet meer toe laten dat er derde partijen aanwezig zijn op een website zou al een goed begin zijn.
Websites zouden ineens veel eenvoudiger doorgrondbaar zijn voor alle diensten van een overheid.

Alle kosten voor vernietiging en controles van goedere door overheid welke dienst ook . Die koste zou door de sector moeten gedragen worden door taxen die voldoende hoogte hebben meer de richting van 40 a 50% voor nutteloze commerciele spam te mogen vertonen . Ik zou zelf 75% belasting voor technologie reuzen die winsten naar buitenland sluizen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.