Privacy - Wat niemand over je mag weten

Vrijwilligerswerk EFF/BoF/Mozilla

29-07-2021, 09:09 door Anoniem, 1 reacties
Ik zit er over te denken vrijwilligerswerk te gaan doen voor EFF, BoF en/of Mozilla. Bv. vertaalwerk naar NL van EFF Surveillance Self-Defense Tools/Guides, mee te doen aan het support team van Mozilla of vrijwilliger te worden voor het Privacy Cafe van Bits of Freedom..

Iemand ervaringen met zo iets?
Reacties (1)
29-07-2021, 13:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zit er over te denken vrijwilligerswerk te gaan doen voor EFF, BoF en/of Mozilla. Bv. vertaalwerk naar NL van EFF Surveillance Self-Defense Tools/Guides, mee te doen aan het support team van Mozilla of vrijwilliger te worden voor het Privacy Cafe van Bits of Freedom..

Iemand ervaringen met zo iets?

Geen ervaring mee .
Qua keuze : doe iets waar je persoonlijk het meest mee hebt .

Aangezien het onbetaald is, moet je bevrediging komen uit je gevoel dat je iets bijdraagt .
Het kan ook een extra regeltje op je CV zijn , en als je echt wat gedaan hebt is het zeker een positief punt .

Voor ervaringen zou ik zeggen - hang rond op de fora/mailinglijsten van de doelen die je overweegt, en kijk gewoon hoe het gaat door/met andere vrijwilligers die zoiets doen .
En daarna - vraag het gewoon aan die mensen , "Hallo, ik zie dat jij <x> gedaan hebt, ik wil ook zoiets doen . Hoe ben jij begonnen en hoe ging dat" .
Voor EFF vertalers of BoF Privacy café moet het niet moeilijk zijn om andere mensen te vinden die dat al doen.
Trouwens, ook voor Mozilla zijn er natuurlijk al veel mensen die iets doen.

Mogelijk wel dat er een review aan zit. Ik kan me voorstellen dat bv EFF en originele auteur niet helemaal vanzelf hun reputatie wil ophangen aan een amateur vertaler waar dan wel de EFF naam boven staat .
Dat zie je soms bij NL Wiki pagina's - veel ijver van iemand die wat heeft met Wiki, maar een stuk minder kennis van het onderwerp dan bron-pagina's.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.