image

NSA: vermijd openbare wifi-hotspots en schakel bluetooth en nfc uit

vrijdag 30 juli 2021, 10:43 door Redactie, 4 reacties

Wie met zijn laptop of smartphone onderweg is doet er verstandig aan om openbare wifi-hotspots te vermijden en bluetooth en nfc uit te schakelen, zo adviseert de Amerikaanse geheime dienst NSA in een nieuw document over het beveiligen van draadloze apparaten in openbare omgevingen (pdf).

Volgens de NSA kunnen aanvallers apparaten via bluetooth, openbare wifi en near-field communication (nfc) compromitteren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van malafide wifi-hotspots. "Deze technologieën moeten goed worden geconfigureerd om ervoor te zorgen dat apparaten niet worden gecompromitteerd. Het risico is niet alleen theoretisch, deze malafide technieken zijn algemeen bekend en worden toegepast", aldus de Amerikaanse geheime dienst.

In het document wordt aangeraden om openbare wifi-hotspots te vermijden en bluetooth en nfc uit te schakelen wanneer die niet in gebruik zijn. Verder adviseert de NSA om een denylist te gebruiken van welke applicaties toegang tot bluetooth hebben, te controleren dat de discovery mode van bluetooth niet staat ingeschakeld en het monitoren van bluetooth-verbindingen. Ook doen gebruikers er volgens de geheime dienst verstandig aan om het automatisch verbinding maken met wifi-netwerken uit te schakelen en gebruikte hotspots na het gebruik weer te vergeten.

Image

Reacties (4)
30-07-2021, 13:09 door Anoniem
Dit is geen advies op grond van risico's die bij wifi / BT horen maar op grond van gedrag en onkundig gebruik van deze technieken. Aan draadloze technieken zitten voor de hand liggende risico's. Doe een risico analyse en koppel daar beheersmaatregelen aan ipv roepen dat draadloos gevaarlijk is en dat je het uit moet zetten. Niet perse onzin, maar zo slaat het de plank volledig mis.
30-07-2021, 13:17 door Anoniem
Mee eens. Sterker nog: ik heb ook nog een ouderwetse betaalpas, zonder kontaktloos betalen. Gewoon door de pin automaat halen en je PIN invoeren.
30-07-2021, 14:56 door Anoniem
Tja dat riep ik ook al toen ze kwamen met coronamelder.
02-08-2021, 10:14 door Anoniem
Door Anoniem: Mee eens. Sterker nog: ik heb ook nog een ouderwetse betaalpas, zonder kontaktloos betalen. Gewoon door de pin automaat halen en je PIN invoeren.

Goed zo, je kunt je PIN niet vaak genoeg laten zien . Dat maakt het zoveel handiger voor de dieven als ze je pas gerold hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.