image

Zoom wil massaclaim over zoombombing en end-to-end encryptie schikken

maandag 2 augustus 2021, 11:27 door Redactie, 1 reacties

Zoom wil een massaclaim die in de Verenigde Staten was aangespannen over zoombombing, het delen van persoonsgegevens met techbedrijven en misleiding over end-to-end encryptie voor 85 miljoen dollar schikken. Volgens de klagers had Zoom onvoldoende beveiligingsmaatregelen getroffen om zoombombing, waarbij personen online vergaderingen verstoren, te voorkomen.

Daarnaast stellen de klagers dat Zoom miljoenen gebruikers over het gebruik van end-to-end encryptie misleidde. Zoom claimde dat het de communicatie van gebruikers end-to-end versleuteld beveiligde, terwijl dat niet het geval was. Bij end-to-end encryptie hebben alleen de afzender en ontvanger toegang tot de inhoud van berichten. Zoom paste geen end-to-end encryptie toe en had zodoende toegang tot de communicatie van gebruikers.

Verder vinden de klagers dat de privacy van gebruikers is geschonden, omdat Zoom persoonlijke data met Facebook, Google en LinkedIn deelde. Zoom ontkent dat het iets verkeerds heeft gedaan, maar heeft nu wel besloten om de massaclaim voor een bedrag van 85 miljoen dollar te schikken. De rechter moet het schikkingsvoorstel nog wel goedkeuren.

Wordt de schikking goedgekeurd, dan krijgen betaalde Zoom-gebruikers vijftien procent van hun abonnementskosten vergoed of 25 dollar, afhankelijk van welk bedrag hoger is. Gebruikers die niet voor een account betaalden kunnen maximaal vijftien dollar tegemoet zien, melden CNBC en The New York Times.

Reacties (1)
04-08-2021, 07:37 door Anoniem
25 of 15 dollar (of een deel van je abonnementsgeld) voor je persoonlijke en zakelijke gesprekken, een koopje! In ieder geval beter dan een reep chocolade.

Maar wie waren die gebruikers... burgers .journalisten politici dissidenten staatshoofden?

Kortom het is nu dus interessant wie dit gebruikt heeft en welke info gedeeld heeft voor bepaalde diensten...Ik vrees dat er velen zich nu stilhouden.

Die hele corona ellende heeft tegelijk voor heel wat security issues gezorgd door een verschuiving van werkwijzen en onbestaande procedures in een wereld die hier niet klaar voor is / was.

En dan zal ik even inzoomen: "Mijn inziens is dit regelrecht bedrog met mogelijk een enorme impact waar we geen weet van hebben of überhaupt te weten komen"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.