image

Aanpassing CoronaCheck-app moet misbruik screenshot qr-codes tegengaan

dinsdag 3 augustus 2021, 10:41 door Redactie, 38 reacties

Het kabinet zal verschillende aanpassingen aan de CoronaCheck-app doorvoeren die moeten voorkomen dat mensen door middel van een screenshot van een qr-code toegang tot locaties of evenementen krijgen. Dat heeft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid aangekondigd.

"Het lijkt op sommige telefoons mogelijk te zijn om de qr-code in de CoronaCheck app te kopiëren of er een screenshot van te maken", waarschuwde Koninklijke Horeca Nederland al in juni. Het kabinet wil dergelijk misbruik nu tegengaan.

"Om controle op de toegangsbewijzen bij betreden van het evenement te verbeteren zal de qr-code van de CoronaCheck app sneller verversen en wordt het interactieve bewegende element zichtbaarder, hetgeen het gebruik van screenshots tegen moet gaan", schrijft de minister in een brief over de kabinetsreactie op het laatste OMT-advies aan de Tweede Kamer.

Daarnaast zal er met gedragsexperts een systeem worden uitgewerkt waarbij 'mystery guests' worden ingezet om te monitoren of coronatoegangsbewijzen wel goed worden gecontroleerd. "Monitoring en signalering moeten het mogelijk maken om gerichter gesprekken te voeren met brancheverenigingen en toezicht te houden en daar indien nodig consequenties aan te verbinden", aldus De Jonge.

Reacties (38)
03-08-2021, 10:52 door Anoniem
No shit, en daar komen ze nu pas achter???
03-08-2021, 11:08 door Anoniem
oh jeeej weer een digi dingetje dat toch niet geheel volgens de utopie in de praktijk land?
03-08-2021, 11:08 door majortom
Waarom zou het kopieren van een code een probleem zijn? Ze zijn toch beveiligd doordat ze digital ondertekend zijn? Van de papieren versie kan ik toch ook gewoon een kopie gebruiken? Wat een onzin. De toegangscontrole moet gewoon goed zijn, dus die mystery guest acties kan ik me wel voorstellen om dat te checken.
03-08-2021, 11:12 door Anoniem
Door majortom: Waarom zou het kopieren van een code een probleem zijn? Ze zijn toch beveiligd doordat ze digital ondertekend zijn? Van de papieren versie kan ik toch ook gewoon een kopie gebruiken? Wat een onzin. De toegangscontrole moet gewoon goed zijn, dus die mystery guest acties kan ik me wel voorstellen om dat te checken.
Dat was ook mijn idee: wat is het bezwaar van een kopie? Is gekoppeld aan de persoon, rte controleren met een ID, dus een ander kan er niet mee binnen komen.
Soms zien mensen problemen die er niet zijn lijkt het wel
03-08-2021, 11:52 door Anoniem
Ik begrijp werkelijk niet wat het probleem is. Ik gebruik graag een andere app. Waarin ik mijn 'papieren' QR code kan laten zien. Dit omdat die klote app van het ministerie zo nodig weer verbinding met internet en Google Play Services nodig heeft.
03-08-2021, 12:42 door Anoniem
Hugo Tellsell de Jonge van de volksgesundheit is weer terug van vakantie en zo te zien heeft hij uitgebreid met zijn appje kunnen spelen. Blijft aandoenlijk.
In plaats van het bouwen van dit soort dure, zinloze en bovendien vrijheidsbeperkende en discriminerende appjes zouden ze ook gewoon eens met gezond verstand naar de "crisis" kunnen kijken en besluiten om de boel weer lekker open te gooien. Geen "gedragsexperts" voor nodig om te zien dat een groot gedeelte van de jongeren niet vatbaar is en daarom ook niet wil meedoen aan deze onzin. Wat er wel hoognodig is is een ethicusexpert, helaas lijkt er daarvan maar weinig rond te lopen in den haag.
03-08-2021, 13:16 door Anoniem
Hadden ze echt verwacht dat een softwarematige beperking zou voorkomen dat mensen screenshots maken? Er zijn altijd meerdere manieren om dit soort dingen te omzeilen, met een grote community van mensen die zich hiermee bezig houdt, al helemaal voor een systeem waarvan de broncode beschikbaar is zoals android. Ik heb zomaar het vermoeden dat vaker verversen geen oplossing is als mensen al ver genoeg gaan om deze beperking te omzeilen. Moet alleen ff een livestream opzetten in plaats van een screenshot sturen, of de app data met de gegevens om de QR code te genereren kopieren, of een andere oplossing. Of gewoon de "papieren" versie gebruiken. Ik begrijp niet wat hier het doel is.

Kan niet de naam/geboortedatum van het persoon worden weergegeven op de scanner zodat het ID gecheckt kan worden? Dit lijkt mij de meest foutbestendige oplossing, als je niet gaat voor SafetyNet of dergelijke onetische praktijken die de gebruiker de controle over de smartphone (nog verder) ontnemen.
03-08-2021, 13:18 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 03-08-2021, 13:19
Door majortom: Waarom zou het kopieren van een code een probleem zijn? Ze zijn toch beveiligd doordat ze digital ondertekend zijn?
Een digitale handtekening is geen kopieerbeveiliging.

Door Anoniem: Dat was ook mijn idee: wat is het bezwaar van een kopie? Is gekoppeld aan de persoon, rte controleren met een ID, dus een ander kan er niet mee binnen komen.
Mits dat ID grondig wordt gecontroleerd op vervalsing en de pasfoto grondig wordt vergeleken met de bezoeker (met hoodie, zonnebril, geschminkt en met grote mondkap). Denk je dat de controleurs daar de tijd voor nemen/krijgen? Maar er kan ook al elders gefraudeerd zijn (zie onder).

Het, vermoed ik, grootste risicoscenario hier is één of zijn een paar jongeren per event met een duur toegangskaartje die met vrienden/vriendinnen willen feesten, positief testten maar nauwelijks of geen symptomen hebben. En wellicht ooit op Facebook gelezen hebben dat een corona-test, weken na een besmetting, nog een positieve uitslag kan geven. Maar er zullen ook jongeren tussen zitten met nog nauwelijks ontwikkeld verantwoordelijkgeidsgevoel en/of personen die alle ophef over Covid maar onzin vinden en zich sowieso niet aan de Corona-regels houden (vóór de vakantie in grote getale te vinden op de meeste middelbare scholen).

Een ander risico is dat de corona-test onzorgvuldig of te lang voor het event is afgenomen, of dat de persoonsverwisseling daar al heeft plaatsgevonden (als je symptomen hebt laat je een lookalike testen met jouw identiteitskaart). Of je loopt, na de registratie, doch voor de feitelijke vaccinatie of test, weg uit de rij (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nieuw-type-fraude-met-vaccinatiebewijs-registratie-halen-en-weglopen-zonder-prik~b9a684c3/).

Het probleem hier is dat als alle controles in 99% van de gevallen goed gaan, dat simpelweg niet goed genoeg is om een uitbraak door een superspreader te voorkomen.
03-08-2021, 13:44 door majortom - Bijgewerkt: 03-08-2021, 13:46
Door Erik van Straten:
Door majortom: Waarom zou het kopieren van een code een probleem zijn? Ze zijn toch beveiligd doordat ze digital ondertekend zijn?
Een digitale handtekening is geen kopieerbeveiliging.
Hoe ga je dan een kopieerbeveiliging inbouwen voor de papieren versie. Kansloos, dus de beperking in de app heeft geen enkele toegevoegde waarde. Oftewel, wederom een maatregel voor het idee, maar technisch flauwekul. Of zou men denken dat er dan geen papieren QR codes uitgewisseld gaan worden?

De digitale handtekening geeft idd enkel waarborgen over de authenticiteit en integriteit van de QR code, en heeft dus als doel vervalsing tegen te gaan. Als er inderdaad ergens in de keten iets fout gaat, zoals je al in een aantal voorbeelden aanhaalde, dan is het pleit al in negatieve zin beslecht.
03-08-2021, 13:54 door Anoniem
Door Erik van Straten: Mits dat ID grondig wordt gecontroleerd op vervalsing en de pasfoto grondig wordt vergeleken met de bezoeker (met hoodie, zonnebril, geschminkt en met grote mondkap). Denk je dat de controleurs daar de tijd voor nemen/krijgen? Maar er kan ook al elders gefraudeerd zijn (zie onder).

Het kan ook volkomen low-tech. Zo hoorde ik van de week op 3FM een jongere zeggen dat hij mensen kende die binnen kwamen via de nooduitgang. De nooduitgang kan je niet afsluiten, dat leidt tot rampen en doden.

Één iemand met een geldige coronatest ging naar binnen, deed de branddeur open, en liet al zijn vrienden erin.

Je hoeft maar één besmet persoon binnen te hebben en je hele App werkt niet meer. Afstand houden hoeft immers niet meer van de Jonge als je de CoronaCheck App gebruikt. Dit is dan ook gebeurd een paar weken terug met de versoepelingen met een reproductiegetal van 3 tot gevolg.
03-08-2021, 14:10 door Anoniem
Is dan niet de volgende stap dat men het certificaat op een zwarte markt gaat kopen om zo zelf cononabewijzen te genereren en ondertekenen en te verkopen?

Waarom houden we als land zo krampachtig vast aan toegangscontroles; de vaccinatiebereidheid ligt ver boven de 90% terwijl dit volgens de overheid minimaal 60 - 70 % moest zijn. Dat CoronaCheck allerlei problemen veroorzaakt is duidelijk, maar welk probleem lost het eigenlijk op...?
03-08-2021, 14:29 door Anoniem
Voor de Nederlandse Qr code:
Met een ander toestel een foto maken van de QR code werkt mits binnen een bepaalde tijd (2-3 minuten) de scan gedaan wordt.
Een foto van de papieren versie werkt en blijft werken.

Voor de internationale code:
Screenshot werkt.
Papieren versie niet getest.
03-08-2021, 14:53 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom houden we als land zo krampachtig vast aan toegangscontroles; de vaccinatiebereidheid ligt ver boven de 90% terwijl dit volgens de overheid minimaal 60 - 70 % moest zijn.

De menselijke afweer en de ontwikkelde vaccins zijn niet perfect. Het ontstaan van een optimale groepsimmuniteit tegen dit coronavirus is nog onzeker. Zolang de pandemie hier of elders in de wereld voortwoekert, kunnen er nieuwe varianten ontstaan die mogelijk kunnen ontsnappen aan een door eerdere genezing en/of vaccinatie opgebouwde afweer. De toegangscontroles zijn dus nodig als een extra rem op de verspreiding, willen we niet van de regen in de drup raken.

https://www.gov.uk/government/publications/long-term-evolution-of-sars-cov-2-26-july-2021
03-08-2021, 15:50 door Anoniem
Zoals al gezegd is het probleem helemaal niet het copieren van de QR codes, maar het identificeren van de mensen die
binnengelaten moeten worden. Het was een beetje naief van Hugo dat toegangscontrole bij grote evenementen iedere
bezoeker gaat checken om te zien of ze wel zijn wie ze beweren dat ze zijn. Als je de telefoon van je broer of zus leent
waar een geldige coronacheck op zit loop je zo naar binnen want ze checken niet of het wel jouw telefoon is. En als
je een papieren code hebt moet je er een ID bij tonen die matched met wat die QR code zegt en controleren of jij het
wel bent van wie die ID is.

Daar komt in de praktijk niks van terecht dus werkt dit soort methoden niet. Met "QR code copieren" heeft dat weinig
of niks te maken, het is gewoon een algemeen persoon identificatie probleem.

Dit ga je pas oplossen als iedereen "gechipped" is net zoals onze katten en honden zodat de toegangscontrole kan
zien wie er binnen komen en die informatie online aan een corona database kunnen overhandigen die het antwoord
ja/nee toelaten terug geeft (gevaccineerd, getest, whatever voor status).
En dat willen we met zijn allen niet, dus hebben we een probleem.
03-08-2021, 16:28 door Anoniem
Is het niet gewoon beter om niet verder te dralen met het vaccineren en het te verplichten (net als de avondklok en deuglapjes), dan hoeven we dit soort niet proportionele controle onzin tenminste niet te gebruiken: de vaccins werken immers goed genoeg om de druk op de zorg weg te halen.

Dan kunnen we daarna ervoor gaan zorgen dat de 3e wereld snel genoeg gevaccineerd wordt zodat de kans kleiner is dat er een gevaarlijke corona variant ontstaat, want zo'n variant zal meteen misbruikt worden om meer angst te zaaien en meer van dit soort controle infra op te zetten.
03-08-2021, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door majortom: Waarom zou het kopieren van een code een probleem zijn? Ze zijn toch beveiligd doordat ze digital ondertekend zijn? Van de papieren versie kan ik toch ook gewoon een kopie gebruiken? Wat een onzin. De toegangscontrole moet gewoon goed zijn, dus die mystery guest acties kan ik me wel voorstellen om dat te checken.
Dat was ook mijn idee: wat is het bezwaar van een kopie? Is gekoppeld aan de persoon, rte controleren met een ID, dus een ander kan er niet mee binnen komen.
Soms zien mensen problemen die er niet zijn lijkt het wel
Ja, maar dat is met de aanname dat degene die de QR-code scant ook het ID controleert. En ik denk dat dat het echte probleem is.
03-08-2021, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem: Is dan niet de volgende stap dat men het certificaat op een zwarte markt gaat kopen om zo zelf cononabewijzen te genereren en ondertekenen en te verkopen?

Waarom houden we als land zo krampachtig vast aan toegangscontroles; de vaccinatiebereidheid ligt ver boven de 90% terwijl dit volgens de overheid minimaal 60 - 70 % moest zijn. Dat CoronaCheck allerlei problemen veroorzaakt is duidelijk, maar welk probleem lost het eigenlijk op...?
Ik vind dit eigenlijk het belangrijkste verhaal. Als we kunnen zorgen met een hoog-genoege-vaccinatiegraad dat de ziekenhuizen niet meer volstromen, kun je in feite alle maatregelen laten varen.
03-08-2021, 16:46 door Anoniem
Alles valt te vervalsen. Ze zouden mij als pentester moeten aannemen dan ontkracht ik al hun argumenten en theorien binnen 30 minuten met een PoC.
03-08-2021, 17:34 door Anoniem
op mijn Samsung S20 wilde ik een screenshot maken als backup maar dat kon niet op android, dus deed ik het zelfde op mijn iphone 12, en daar werkte het wel gewoon.
vreemd, want iphone is toch 'veel veiliger'?

Ook in bank applicaties kan ik geen screenshot maken in android, in iphone ios wel. vaag.
03-08-2021, 18:00 door spatieman
of je installeert niets op je telefoon, kan kan oom a,eh rutte en co ook niet mee kijken wat je doet en bent, mja, een dergelijke app op een android is zo wie zo met de billen bloot gaan.
03-08-2021, 20:33 door Anoniem
Is het eigenlijk al strafbaar dit te faken? Dat zou natuurlijk wel helpen. Immers, je brengt anderen er wel mee in gevaar en het is nog een bewuste actie ook dan.
03-08-2021, 20:46 door Briolet
Door Anoniem: Hadden ze echt verwacht dat een softwarematige beperking zou voorkomen dat mensen screenshots maken? Er zijn altijd meerdere manieren om dit soort dingen te omzeilen, met een grote community van mensen die zich hiermee bezig houdt,…

Volgens mij is er al over nagedacht doordat zo'n screenshot maar een beperkte tijd geldig is. Je kunt hem dus wel kopiëren, maar als de procedure om hem op de andere telefoon te krijgen, te lang duurt, zit je met een ongeldige QR code. En volgens mij wisselt hij wel elke minuut.
Als test had ik dat via een fysieke scanner gedaan en ik zat met een ongeldige code.

De oplossing die hierboven genoemd wordt is het nog sneller verversen van de QR code.
03-08-2021, 20:53 door Anoniem
valt me wel op dat sinds ze zijn begonnen met dit "testen voor toegang" het ineens bleek dat het 'spreader events' veroorzaakte, en daarop volgens er weer maatregelen zijn ingevoerd.

maar natuurlijk dat ligt aan de toegangscontrole.
lekker wetenschappelijk onderbouwd.
04-08-2021, 07:06 door Anoniem
gelukkig dat we ook op de nieuwe id kaarten enzo het bsn in qr code willen zetten... schilders tape over die van mij ;)
grappig dat de overheid QR codes als zo'n mooi middel ziet.
04-08-2021, 07:19 door Anoniem
@ anoniem van 20:53,

En toch dient men hier in mee te gaan volgens de voorstanders (ook verschillende hier) van de 100% vaccinatie- en test-maatschappij. Alles op een flinterdunne grond met argumenten en onderbouwingen door de tijd, die nog wisselender zijn vaak als het weer. Maar ja, een A-graadspandemie volgens WHO en parlementen, wereldwijd over onze ogen en oren getrokken en op koers gehouden door meemarcherende wetenschappers en vooral journaille en alle anderen, die er een graantje van mee willen plukken of voordeel zien in het zich aan de kant van prikkers en testers te scharen.

Nu zijn we volgens zeggen (eerst weer voor de kwetsbaren, de ouderen, de zieken en "zuchtigen") toe aan een derde, boosterprik voor de zogenaamde nieuwe varianten, die men uit de hoed tovert als zijnde het griekse letters.

En het houdt niet op mensen, we komen hier echt nooit meer uit. Denk aan de tekst: "Hij (het Beest) maakt dat .,... enz.".

Wie niet in de opgelegde uitleg en onderbouwing van de steeds wisselende argumentatie wil geloven en eerst eens wil achteroverleunen en alles langzaam tot zich wil laten doordringen en overwegen of liever bij een controlegroep wil gaan behoren, waar natuurlijk de 100% vaccinatiegraad voorstanders tegen zijn (om redenen, die we allemaal wel kunnen bedenken) en bedenk dit wel, de belangen van de vaccin-pushers zijn heel groot.

Dus de voorstanders van zo'n helse maatschappij met gegarandeerd ook economische tweedeling tussen haves and have-nots zijn in opmars. Waarschuwen voor waar men heen wil, helpt niet. Men wil niet luisteren, nou dan moet men de gevolgen maar ondergaan van waar men zelf voor kiest.

Weer vliegen gegarandeerd een paar 'mystery guests' mij op de nek. Zij vormen de ware getrouwen van deze luciferiaanse corona-acties. Ze laten ons leven in de omgekeerde wereld.
04-08-2021, 07:23 door Anoniem
Het kan ook low-tech, zegt iemand hier. Als je dat wilt voorkomen, moet je echt naar een corona-medische-politiestaat.
Er schijnen er hier nog te zijn die dit sterk voorstaan met hun verplichte vaccinatie gezang.

Laten we toch eens realistisch zijn en ophouden met alle gekkigheid.

Joris Goedbloed
04-08-2021, 07:34 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom houden we als land zo krampachtig vast aan toegangscontroles; de vaccinatiebereidheid ligt ver boven de 90% terwijl dit volgens de overheid minimaal 60 - 70 % moest zijn. Dat CoronaCheck allerlei problemen veroorzaakt is duidelijk, maar welk probleem lost het eigenlijk op...?
Twee punten:

1) Vaccinatiebereidheid is nog geen vaccinatiegraad. Volgens het Coronadashboard zijn nu 8.658.776 mensen volledig gevaccineerd (stand van 25 juli). Dat is 50% van de bevolking. We zitten dus nog niet op het benodigde percentage. Maar 12.213.517 mensen hebben al 1 prik gehad. Dan lijkt het erop dat we nog maar weken van 70% vaccinatiegraad verwijderd zijn.

2) Die 60-70% zijn alleen achterhaald. Die waren gebaseerd op het oorspronkelijke virus. In Nederland heeft de deltavariant het nu overgenomen, die twee (en volgens sommige recente schattingen zelfs vier) keer zo besmettelijk is als het oorspronkelijke virus. Dat vertaalt zich in een benodigde vaccinatiegraad van 80-90%.

We naderen het punt dat iedereen die gevaccineerd wil zijn dat ook kan zijn. Dan zijn de mensen die nog ernstig ziek kunnen worden de pechvogels bij wie de vaccinatie niet goed aanslaat, door een zwak immuunsysteem (inclusief degenen bij wie dat wegens bijvoorbeeld door een chemokuur of afweeronderdrukkende medicatie na een orgaantransplantatie onderdrukt wordt) of door wat voor oorzaak dan ook, en degenen die ervoor gekozen hebben het vaccin te weigeren, bijvoorbeeld vanuit een levensbeschouwing of omdat ze zich wijs hebben laten maken dat COVID-19 niet zoveel voorstelt en de vaccins veel gevaarlijker zouden zijn.

Daarmee naderen we ook het punt dat we de ernstig zieken verder maar gewoon moeten accepteren. Maar dat is geen makkelijke keuze omdat het heftig is om de pechvogels die wel bescherming willen maar bij wie het niet werkt maar aan hun lot over te laten. Het is zelfs heftig om de mensen die ervoor gekozen hebben de bescherming af te wijzen, en pas als ze ernstig ziek worden ontdekken dat ze er toch anders over denken, te moeten vertellen dat ze nu te laat zijn met hun inzicht. En bedenk dat die zieken nog steeds het zorgsysteem, en mogelijk andere voorzieningen, belasten en dat hoe zwaar die belasting uitpakt wel degelijk uitmaakt.
04-08-2021, 08:21 door majortom - Bijgewerkt: 04-08-2021, 09:00
Door Briolet:
Door Anoniem: Hadden ze echt verwacht dat een softwarematige beperking zou voorkomen dat mensen screenshots maken? Er zijn altijd meerdere manieren om dit soort dingen te omzeilen, met een grote community van mensen die zich hiermee bezig houdt,…

Volgens mij is er al over nagedacht doordat zo'n screenshot maar een beperkte tijd geldig is. Je kunt hem dus wel kopiëren, maar als de procedure om hem op de andere telefoon te krijgen, te lang duurt, zit je met een ongeldige QR code. En volgens mij wisselt hij wel elke minuut.
Als test had ik dat via een fysieke scanner gedaan en ik zat met een ongeldige code.

De oplossing die hierboven genoemd wordt is het nog sneller verversen van de QR code.
Ik vraag me af of de QR code in de app elke 1 minuut ververst, want dat zou een behoorlijke aanslag op de signeerfunctie vereisen en werkt het niet als je geen internetverbinding hebt. Volgens mij ververst deze alleen als je hem actief zelf opnieuw ophaalt.

En wordt ook lastig bij de papieren versie lijkt me. Zoals eerder gezegd: kopieerbeveiliging heeft geen toegevoegde waarde, Desnoods lees ik in de app-case de data uit de QR code met een scanner (of andere telefoon) en produceer zelf het equivalent, als een screenshot niet meer lukt als die app actief is (of maak ik een foto met een camera).

En uiteindelijk gaat het erom dat in de hele keten zorgvuldig met het verstrekken en het verlenen van toegang om wordt gegaan. Al met al redelijk lek, maar is niet anders dan in al die landen die dit soort bewijzen nu eisen voor toegang tot lokale horeca e.d.
04-08-2021, 08:35 door Anoniem
En dat allemaal voor een kuchje. Covid is niet meer dan dat: een kuchje. De Delta variant is al helemaal een lachertje.
Nu gaan we volgende fase in: de NSB noemen we mystery guest. IK hoop van harte dat ze betrapt worden en krijgen wat ze verdienen.

Hier de feiten: https://nieuws.nl/algemeen/20210729/top-16-van-feiten-over-covid-die-de-media-niet-melden/
04-08-2021, 10:09 door Anoniem
Door Anoniem: En dat allemaal voor een kuchje. Covid is niet meer dan dat: een kuchje....../

Ik weet dat ik tegen een muur ga praten, maar Corona is niet alleen een kuchje..

Bij ons in de familie zijn twee mensen overleden aan Corona, na een wekenlange strijd. Door alle maatregelen mocht er bijna niemand bij de begrafenis zijn.
Twee andere familieleden hebben nog steeds nauwelijks geur en smaak terug, na ook zeer ziek te zijn geweest.
Een derde familielid heeft het zg. 'long Covid', en loopt nu op het ziekenhuis voor onderzoek. Hij kan nog steeds niet werken, vanwege alle klachten als extreme vermoeidheid en kortademigheid.

Maar blijf gerust geloven dat het alleen een kuchje is, ik hoop van harte dat je niet alsnog besmet wordt met Corona.
04-08-2021, 10:13 door Anoniem
"en wordt het interactieve bewegende element zichtbaarder, hetgeen het gebruik van screenshots tegen moet gaan"

Deze mensen hebben nog nooit van Video of GIF gehoord?
04-08-2021, 14:33 door Anoniem
Misschien zouden ze iets kunnen ontwikkelen waarbij een QR-code maar eenmalig werkt op een avond,met mogelijkheid om uit te loggen als je later weer terug wilt. Zoals nu al jaren gebruikelijk is bij toegangscontroles met tickets.
04-08-2021, 15:56 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: En dat allemaal voor een kuchje. Covid is niet meer dan dat: een kuchje....../

Ik weet dat ik tegen een muur ga praten, maar Corona is niet alleen een kuchje..

Bij ons in de familie zijn twee mensen overleden aan Corona, na een wekenlange strijd.

Wat erg, gecondoleerd.

Sommige van die anti-vaxxers willen het gewoon niet weten en na anderhalf jaar pandemie zal dat laatste restje ontkenners niet meer te bereiken zijn. De vaccinatiebereidheid is 89%.
04-08-2021, 22:00 door karma4
Door Anoniem:
Door majortom: Waarom zou het kopieren van een code een probleem zijn? Ze zijn toch beveiligd doordat ze digital ondertekend zijn? Van de papieren versie kan ik toch ook gewoon een kopie gebruiken? Wat een onzin. De toegangscontrole moet gewoon goed zijn, dus die mystery guest acties kan ik me wel voorstellen om dat te checken.
Dat was ook mijn idee: wat is het bezwaar van een kopie? Is gekoppeld aan de persoon, rte controleren met een ID, dus een ander kan er niet mee binnen komen.
Soms zien mensen problemen die er niet zijn lijkt het wel

Het is vrij eenvoudig:. de vraagstelling is of de persoon de juiste persoon is die bij de qr code hoort.
Het houden naast het paspport met pasfoto geef daarvoor houvast een smartphone tonen niet.
Nu zijn er wat privacyfanaten die dat soort controle een privacy inbreuk vinden.
Dat gast niet goed opgelost worden met dat hiaat.
06-08-2021, 16:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Is dan niet de volgende stap dat men het certificaat op een zwarte markt gaat kopen om zo zelf cononabewijzen te genereren en ondertekenen en te verkopen?

Waarom houden we als land zo krampachtig vast aan toegangscontroles; de vaccinatiebereidheid ligt ver boven de 90% terwijl dit volgens de overheid minimaal 60 - 70 % moest zijn. Dat CoronaCheck allerlei problemen veroorzaakt is duidelijk, maar welk probleem lost het eigenlijk op...?
Ik vind dit eigenlijk het belangrijkste verhaal. Als we kunnen zorgen met een hoog-genoege-vaccinatiegraad dat de ziekenhuizen niet meer volstromen, kun je in feite alle maatregelen laten varen.

Als dat het doel is dan klopt de strategie helemaal niet.

Die strategie is nu een gezonde populatie blijven volpompen met een nog experimenteel medicijn, dat mensen veel antistoffen laat aanmaken om zo een kleine minderheid te blijven behoeden voor infectie.

Dat is dom en verkeerd en onethisch. Je moet het omdraaien: mensen met een hoog risico op ziekenhuisopname moet je volpompen zodat de rest natuurlijke immuniteit kan opbouwen en de zwakke minderheid van hun eigen kunstmatige immuniteit genieten, en besmettingen dus niet meer relevant zijn, zoals dat nu met influenza is. En ook met influenza zijn er mensen waarvan we accepteren dat ze sterven omdat ook een griepprik ze niet kan redden, voor die mensen deden we ook nooit de samenleving op slot.

Wat we wel kunnen doen is iedereen een eerlijke kans bieden door:
1. De zorg niet totaal uit te knijpen: slechts een paar honderd ziekhuisbedden op 18 miljoen mensen?! In Duitsland speelt dit niet, daar is veel, veel meer capaciteit achter de hand om mensen een eerlijke kans te geven.
2. Een gezonde leefstijl boven economisch belang te zetten zodat we geen vaccin nodig hebben om als samenleving overeind te blijven.
3. Iets doen aan de grote hoeveelheden schadelijke stoffen die we elke dag binnenkrijgen en die allemaal een negatief effect hebben op ons immuunsysteem. Want als dat immuunsysteem onderdrukt wordt, dan werkt ook een vaccin niet.

Dat is de oplossing, niet 'spuitje en weer verder...', want dat blijkt achteraf ook een wassen neus: het blijft niet bij 3 spuitjes. Ondertussen zijn miljarden uit de staatskas verdwenen naar farmaceuten, mondkapjesdealers en techbedrijfjes. Als we dat kapitaal eens in de bovenstaande punten zouden steken....

En daarbij komt nog het volgende: het is nog nooit voorgekomen dat een dergelijk grote groep mensen behandeld is met een experimenteel product dat permanente wijzigingen doorvoert aan ons immuunsysteem. We weten dus ook niet wat dit op de lange termijn betekend voor de 'fitheid' van de wereldpopulatie over meerdere generaties. Dit is een behoorlijk risico en staat nog los van op een dergelijk gigantische schaal ingrijpen in de natuurlijke selectie waar onze voorouders als honderdduizenden jaren mee te maken hadden. Als we over 50 of 100 jaar erachter komen dat we een enorme fout hebben gemaakt dan is er geen 'revert' knopje wat we kunnen indrukken.

Dus als het niet nodig is, doe het dan niet. In plaats van elke man, vrouw en kind op te roepen, laat huisartsen mensen oproepen op basis van hun inschatting of iemand kwetsbaar is.

Op die manier neem je minder risico op permanente consequenties voor de complete bevolking en heb je ook geen enorme controle-infrastructuur meer nodig (die overigens toch nooit waterdicht te krijgen is).
05-09-2021, 12:46 door Anoniem
Wij stonden dus voor de deur van de concertzaal in Frankrijk. Coronabewijs svp. Wij starten de coronacheck app: uw code is verlopen. Verlopen?? De vaccinatie verloopt toch niet zo snel? Uiteindelijk werden wij op onze blauwe ogen vertrouwd. Maar als je dit soort gekkigheid zo nodig in de app wilt inbouwen, kun je dan svp met dikke letters onder de QR code zetten hoe lang die nog geldig is?
15-09-2021, 16:22 door Anoniem
Door Anoniem: No shit, en daar komen ze nu pas achter???
Nu al, zul je bedoelen. We hebben het hier wel over ambtenaren.... :-)
03-11-2021, 15:40 door Anoniem
Er gaan verhalen de ronde dat er corrupte GGD'ers de database vervuilen door een ongevaccineerde voor een prijs tussen de EUR 500 en EUR1500 te registreren als gevaccineerd. Wie had dat verwacht...?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.