image

Windows 10 krijgt Group Policy voor blokkeren van usb-apparaten

donderdag 5 augustus 2021, 11:42 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft een nieuwe Group Policy geïntroduceerd waarmee beheerders de installatie van usb-apparaten en printers op alle Windows 10-systemen binnen hun organisatie kunnen blokkeren of toestaan. De "apply layered Group Policy" kijkt naar het apparaat-id om te bepalen of het op een systeem binnen de organisatie mag worden geïnstalleerd of niet.

De Group Policy biedt verschillende opties voor het toestaan of verbieden van apparaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de installatie van alle soorten usb-apparaten of printers binnen de organisatie te voorkomen, maar kan ook de installatie van een specifieke printer of usb-apparaat worden geblokkeerd. Daarnaast biedt de Group Policy ook de ruimte om het gebruik van willekeurige usb-sticks te blokkeren en alleen het gebruik van geautoriseerde usb-sticks toe te staan.

Microsoft heeft de apply layered Group Policy uitgerold voor alle Windows 10-versies die de optionele "C release" updates van juli hebben ontvangen. Met de patchcyclus van deze maand wordt de optie breder beschikbaar gemaakt. Daarna volgt de release voor Windows Server. Windows 11 zal de nieuwe Group Policy ook ondersteunen.

Image

Reacties (3)
05-08-2021, 12:54 door Anoniem
Nou dan kan deviceguard (goed produkt trouwens, group policies, remote te beheren) ook wel inpakken of heeft MS die partij overgenomen?
05-08-2021, 14:31 door Anoniem
Degelijke Anti Behavior Scanners (Falcon Crowdstrike / Palo Alto Traps) hebben deze functies standaard in hun pakket zitten wat optimaler werkt. Tevens kijkent het falen van Windows op diverse levels met kritieke lekken zou ik dit niet blind vertrouwen bij hun.
06-08-2021, 11:10 door Anoniem
Eigenlijk vreemd dat dit sinds de invoering van USB nu pas kan....

nu maar afwachten of het waterdicht is, gaat mijn rubber ducky nog werken....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.