image

Apple in open brief gevraagd om afbeeldingen gebruikers niet te scannen

vrijdag 6 augustus 2021, 15:46 door Redactie, 3 reacties

De plannen van Apple om de afbeeldingen van gebruikers in de Verenigde Staten te controleren op kindermisbruik zorgt voor grote zorgen bij burgerrechtenbewegingen, hoogleraren en onderzoekers. Via een open brief wordt Apple nu gevraagd om de plannen niet door te voeren en een verklaring af te geven dat het zich voor end-to-end encryptie en de privacy van gebruikers zal blijven inzetten.

Volgens de open brief ondermijnt Apple namelijk met de plannen de privacy van gebruikers en end-to-end encryptie. Apple is van plan om afbeeldingen die Amerikaanse kinderen via iMessage versturen en ontvangen te controleren. Ook foto's die naar iCloud Photos worden geüpload zal Apple scannen. "De aanpassingen die Apple heeft aangekondigd introduceren een backdoor, waardoor iMessage geen end-to-end encryptie meer biedt", zegt het Center for Democracy & Technology (CDT).

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF vindt ook dat Apple de eigen chat- en opslagdienst van een backdoor voorziet. Daarnaast kan de technologie die Apple toevoegt tot wereldwijd misbruik leiden waarbij overheden alle onwelgevallige content zullen laten censureren. "De druk zal van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, India en China komen. Ik ben doodsbang over hoe dat eruit zal zien", stelt Matthew Green, cryptograaf en hoogleraar aan de Johns Hopkins University.

"De door Apple ingeslagen weg dreigt decennia aan werk van technologen, academici en beleidsmakers om sterke privacybeschermende maatregelen de norm te laten zijn in consumentenelektronica en use cases te ondermijnen. We vragen dat Apple de uitrol van de technologie heroverweegt, om te voorkomen dat het dat belangrijke werk ongedaan maakt", zo eindigt de open brief.

Reacties (3)
07-08-2021, 08:48 door waterlelie
Het kindermisbruik zal hierdoor natuurlijk helemaal niet afnemen, want dat soort mensen zit allang niet meer op de populaire sociale media. Die hebben hun eigen dark net media geschapen. De toekomstige slachtoffers hier zullen de burgers zijn die onschuldige kiekjes van hun kinderen naar familie e.d. hebben gestuurd. Wat de gevolgen zullen zijn, daarover kunnen we speculeren, maar als je als burger moet je begrijpen, vooral als je jong bent, dat de uitlatingen die je ooit op de sociale media hebt gedaan, en nog doet, je in latere leven wellicht duur te staan kan komen.
07-08-2021, 15:34 door Anoniem
Als er weer een assange op duikt kun je nu kpr0n installeren ipv vrouwen inhuren om iemands repu te beschadigen.
07-08-2021, 19:30 door Anoniem
De toekomst van A.I.?

Klant: Siri, wat voor weer wordt het vandaag? Siri: Sorry, ik heb nu helemaal geen zin daarnaar te zoeken... En als je nog meer gaat zeuren block ik je! :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.