image

Politie houdt verdachten aan voor phishingaanval op Marktplaats-adverteerders

dinsdag 17 augustus 2021, 10:56 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft twee mannen van 17 en 21 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van phishingaanvallen op Marktplaats-adverteerders. Marktplaats ontdekte dat via hun systemen phishingberichten naar adverteerders op de website werden verstuurd. De berichten vroegen adverteerders om hun account te valideren. Het ging in werkelijkheid om phishing waarbij werd geprobeerd om bankgegevens te bemachtigen, aldus de politie.

Nadat Marktplaats melding maakte werd er door de politie een onderzoek ingesteld wat leidde tot de identificatie van één van de verdachten. Tijdens het vervolgonderzoek kon ook zijn medeverdachte worden geïdentificeerd. De mannen werden op 4 en 11 augustus aangehouden. Hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt is nog onbekend. "Uit de systemen die onderzocht worden, komen nog steeds slachtoffers en potentiële slachtoffers naar voren", zo laat de politie weten.

Slachtoffers worden door de politie geïnformeerd zodat zij aangifte kunnen doen. Ook is er nog geen zicht op de totale schade. De tot nu toe vastgestelde schade varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro's per slachtoffer.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.