image

T-Mobile aangeklaagd wegens datalek met gegevens miljoenen klanten VS

maandag 23 augustus 2021, 17:04 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 25-08-2021, 10:27

T-Mobile is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het lekken van de persoonlijke gegevens van miljoenen huidige en voormalige Amerikaanse klanten. De gegevens werden op internet te koop aangeboden. Vorige week maakte de telecomprovider bekend dat het om data van meer dan 53 miljoen klanten gaat die in handen van een aanvaller zijn gekomen. Hoe de gegevens konden worden gestolen is niet bekendgemaakt.

In de Verenigde Staten zijn nu twee massaclaims gestart. De eerste massaclaim stelt dat T-Mobile de gegevens van klanten niet goed heeft beschermd en deelnemers aan de massaclaim daardoor "aanzienlijk risico" lopen. De gelekte gegevens zouden bijvoorbeeld voor identiteitsfraude kunnen worden gebruikt, zo stellen de klagers. Die willen onder andere een schadevergoeding.

De andere massaclaim stelt dat slachtoffers al duizend uur bezig zijn geweest om de privacyrisico's van de aanval te verhelpen, waaronder het controleren van afschriften op frauduleus gedrag. Ook deze eisers stellen dat T-Mobile wist dat de systemen kwetsbaar voor aanvallen waren en geen redelijke beveiligingsmaatregelen heeft getroffen, waardoor miljoenen klanten nu het risico lopen op identiteitsdiefstal en fraude.

Net als bij de eerste massaclaim willen ook de eisers in de tweede massaclaim een schadevergoeding, meldt Fox News. Tevens eisen ze dat de T-Mobile de beveiliging aanscherpt en geen gegevens meer in clouddatabases bewaart.

Reacties (3)
23-08-2021, 17:44 door Anoniem
Wat voor claim zou Google wel niet krijgen als dat daar gebeurt.

Daar krijgt die google search machine spontaan een machine learning hik van.

Maar geen zorgen Google is van een Amerikaans bedrijf en die weten wat ze doen. Dat zou pas gevolgjes hebben. De zul van Minerva en Kabouter Buttplug is er niks bij.

Die 51 miljoen security nummers..die hadden die cyber criminelen allang en niet alleen van T-Mobile. Hele staten zijn gehackt weet u nog.

Maar goed de abonnementen van T-Mobile worden een stukje duurder denk ik. Die is als concurrent even voorlopig uitgeschakeld.

Sta je dan met je Iphone-12 met T-Mobile abonnement. Ben je gehackt door hackers en zit Apple ook nog in je data te neuzen.

Zomaar een bladzijde uit mijn gebruikers dagboekje.

Ik voorspel iedereen gratis bellen voor een half jaar bij T-Mobile..zooo dat is ook weer opgelost. Alleen die Iphone. he die moet je nog 4 jaar afbetalen.
23-08-2021, 20:22 door Anoniem
We willen terug naar 1998 help

The Matrix
24-08-2021, 08:50 door Anoniem
Als je op Aliexpress een goedkoop abonnementje van bijv. Spotify Premium koopt, dan krijg je daarmee toegang tot Spotify met de gestolen credentials van T-Mobile account...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.