image

Overheid trekt 3 miljoen euro subsidie uit voor vergroten cyberweerbaarheid

donderdag 26 augustus 2021, 14:52 door Redactie, 7 reacties

Het ministerie van Economische Zaken trekt de komende drie jaar in totaal drie miljoen euro uit voor projecten die de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroten. De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is bedoeld voor samenwerkingsverbanden en moet leiden tot ideeën of plannen om de digitale veiligheid van ketens, regio's of branches te versterken.

"Het doel van de regeling is om nieuwe netwerken te creëren waar leden kennis en kunde op het terrein van cyberweerbaarheid gaan toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen niet-vitale branches, sectoren en regio's", zo laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland weten.

Per plan kan maximaal 200.000 euro subsidie worden ontvangen, waarbij er maximaal 1 miljoen euro per jaar beschikbaar is. De subsidieregeling is de komende drie jaar beschikbaar. Naast bedrijven die samenwerken kunnen ook stichtingen een subsidieaanvraag indienen. Plannen voor de regeling van dit jaar kunnen tot en met 15 oktober 17.00 uur worden ingediend.

Sinds de eerste subsidieronde in 2018 zijn negentien samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. Tussen de inzendingen zaten hacklabs, bewustwordingscampagnes, ontwikkeling van onderwijsmaterialen over cyberveiligheid en bedrijvenworkshops.

Reacties (7)
26-08-2021, 15:41 door Anoniem
3 miljoen euro. Toe maar...
26-08-2021, 16:17 door Anoniem
Waarom nog meer cyber en verdere digitalisering
dan ben je weerbaar genoeg,
dan kun en mag jezelf weer nadenken
over je leven en je gedrag,omdat het
anders een wereld word,waar je vroeg of laat
niet meer in wilt leven,en dit staat volledig los
van de corona situatie waar we ons allen in bevinden.
Hoe beheers je overbevolking wereldwijd,met millieu argumenten en
verdere gedrags-algoritmes en een controlerende digitalisering als
huidige maatschappij als oplossing.

The Matrix
26-08-2021, 16:19 door Anoniem
Het grootste probleem met informatiebeveiliging is dat het niet gezien wordt als wat het feitelijk is: een business-uitdaging. Nu zijn vooral de CISO, de ICT-manager en de FG bezig met informatiebeveiliging. Informatie heeft vaak geen eigenaar en de bijbehorende risico's worden onvoldoende in kaart gebracht. Om dat te verbeteren is geen geld nodig. Leuk die 3 miljoen, maar ik gok dat dat niet zoveel gaat helpen. Criminelen zullen er in ieder geval totaal niet wakker van liggen.
26-08-2021, 16:41 door Anoniem
En het afromen begint weer. Want dit moet men centraal doen. En niet decentraal. Die 3 miljoen is de 1e week al op aan vergaderingen en het spelen van memory en het wekken van vertrouwen. En het op het eind uitgebrachte rapport dat het geslaagd was . Maar geen enkel product heeft opgeleverd.

Gaan ze het decentraal doen en allerlei partijen betrekken dat wordt 1 groot oeverloos gezever. Met weinig daadkracht.

Een soort kabinet formatie. Typisch de ambtenaren stijl...workshoppies

Geef die 3 miljoen uit aan directe maatregelen die men kan toepassen waar nu een tekort aan is..

Dit is geld wat door particuliere bedrijven en werknemers wordt opgebracht.

Net zoals dat Nederland kennisland.
26-08-2021, 17:35 door Anoniem
Door Anoniem:

Geef die 3 miljoen uit aan directe maatregelen die men kan toepassen waar nu een tekort aan is..

Dit is geld wat door particuliere bedrijven en werknemers wordt opgebracht.

Nou, top. Welke concrete, directe maatregelen kunnen we meteen vandaag (of morgen dan) uitvoeren die minder dan 3 miljoen gaan kosten en al die particuliere bedrijven en werknemers veiliger gaan maken? Ik wacht wel even op je antwoord...
27-08-2021, 09:27 door Anoniem
Door Anoniem: Het grootste probleem met informatiebeveiliging is dat het niet gezien wordt als wat het feitelijk is: een business-uitdaging. Nu zijn vooral de CISO, de ICT-manager en de FG bezig met informatiebeveiliging. Informatie heeft vaak geen eigenaar en de bijbehorende risico's worden onvoldoende in kaart gebracht. Om dat te verbeteren is geen geld nodig. Leuk die 3 miljoen, maar ik gok dat dat niet zoveel gaat helpen. Criminelen zullen er in ieder geval totaal niet wakker van liggen.

Dat is nu juist waar deze subsidie voor bedoelt is: om bedrijfs/instantie overstijgende projecten te ondersteunen daar waar het nodig is om oa te bereiken dat de juiste personen/rollen het besef krijgen en verantwording op zich gaan nemen.
Maw: Awareness creeeren !
27-08-2021, 17:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Dat is nu juist waar deze subsidie voor bedoelt is: om bedrijfs/instantie overstijgende projecten te ondersteunen daar waar het nodig is om oa te bereiken dat de juiste personen/rollen het besef krijgen en verantwording op zich gaan nemen.
Maw: Awareness creeeren !
Er is geen geld nodig om het beschreven probleem op te lossen. Als iemand bedacht dat er wel geld nodig is, dan snapt diegene het probleem niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.