image

Franse overheid meldt datalek na aanval op platform voor visumaanvragen

dinsdag 7 september 2021, 11:41 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 07-09-2021, 11:47

De Franse overheid waarschuwt voor een datalek nadat er vorige maand een aanval op een platform voor visumaanvragen plaatsvond. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken werd de aanval snel opgemerkt en gestopt, maar kan het zijn dat er gegevens zijn gestolen van mensen die een visumaanvraag hebben ingediend.

Het gaat dan om gegevens die bij een visumaanvraag zijn opgegeven, zoals naam, paspoortnummer of identiteitskaart, geboortedatum, nationaliteit en e-mailadres. Alle gedupeerden zijn volgens het ministerie ingelicht en hebben het advies gekregen om alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Exacte details over de aanval zijn niet gegeven. Wel stelt het ministerie dat er maatregelen zijn genomen om het platform france-visas.gouv.fr te beveiligen en herhaling in de toekomst te voorkomen. Tevens is er een juridisch onderzoek naar de aanval gestart en is de Franse privacytoezichthouder ingelicht. Het ministerie meldt in de aankondiging niet hoeveel gedupeerden er zijn, maar tegenover The Connexion laat een woordvoerder weten dat het om 8700 mensen gaat.

Reacties (2)
07-09-2021, 13:02 door Anoniem
Had men anders verwacht?????
07-09-2021, 18:54 door Anoniem
Ze zouden ook eens moeten kijken naar de Britse. Daar staat met grote letters aangegeven dat het om een alpha service gaat...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.