Privacy - Wat niemand over je mag weten

Google Aple zwichten voor dictatuur

20-09-2021, 09:20 door waterlelie, 9 reacties
Vrijdag zwichtten Google en Apple nadat internetwaakhond Roskomnadzor met boetes - en volgens The New York Times met de vervolging van lokale medewerkers - had gedreigd, indien de bedrijven de stemhulp niet zouden verwijderen uit hun app stores. Internationale techgiganten staan in Rusland onder grote druk om te voldoen aan steeds repressievere internetregels. De capitulatie van dit weekend laat zien dat zij, ondanks beloftes, op een cruciaal moment niet bestand blijken tegen chantage van de Russische overheid. (bron NRC 20-09-2021)
Reacties (9)
20-09-2021, 10:15 door Anoniem
Het enige wat dit laat zien is dat je als je als bedrijf opereert in een land, je dat moet doen binnen de kaders van de daad geldende wet- en regelgeving. En dat je je, als je dat niet wilt, moet terug trekken uit een land. De regels zijn, ook in Rusland, niet optioneel.
20-09-2021, 10:48 door Anoniem
Chantage de overheid is de wet in Rusland en ze hebben gewoon te luisteren. Niet Google of Apple bepalen de regels maar een overheid. Dat ze hier onze verkiezingen mogen beïnvloeden in Rusland niet.
20-09-2021, 12:04 door Anoniem
Goh wat een manipulatieve tekst.

Net zoals ze gezwicht zijn voor Washington en alles wat lijkt op "misinformatie" over covid censureren.

En dat uit het land dat voordurend klaagt en roept over Russische inmenging in verkiezingen, en dan denken dat "stemhulp" voor Russische verkiezingen in Rusland leveren gaat vliegen .

Zoveel hypocrisie kom je niet vaak tegen.
20-09-2021, 12:59 door Anoniem
Ze doen het ook nooit goed he.

Ze mogen X niet zelf bepalen, want dan staat er wel iemand te roepen dat het volgens de wet mag.
En ze mogen de wet niet volgen, want dan roept iemand anders wel weer dat je dictaturen volgt.

Zolang iedereen er heel transparant over is is het mijn inziens ook geen probleem. Je weet wat voor land je dan leeft en dat is gedeeltelijk je eigen keuze.
20-09-2021, 15:35 door Anoniem
Waarom zou Snowden daar verblijven? Ze zouden Google en Apple met hun manipulatie hier ook eens zo moeten aanpakken, maar die zijn hier machtiger als mening regering of continent zelfs. De gewone Rus is ook maar een mens.

Verder de pot, die de ketel verwijt. Het wemelt op security.nl inmiddels van de niet officiele Mitarbeiter der Nederlandse diensten. Houden ze zich niet bezig met het beheersen en censureren van het corona-discours, dan zijn ze wel met bashen van alles wat uit de Russische Federatie komt bezig. Zo doorzichting en voorspelbaar allemaal. Of je Aalbersberg zelf hoort.
Gelukkig niet geheel 's Lands Wapen denkt zo,
20-09-2021, 16:58 door Anoniem
Door waterlelie: Vrijdag zwichtten Google en Apple nadat internetwaakhond Roskomnadzor met boetes - en volgens The New York Times met de vervolging van lokale medewerkers - had gedreigd, indien de bedrijven de stemhulp niet zouden verwijderen uit hun app stores. Internationale techgiganten staan in Rusland onder grote druk om te voldoen aan steeds repressievere internetregels. De capitulatie van dit weekend laat zien dat zij, ondanks beloftes, op een cruciaal moment niet bestand blijken tegen chantage van de Russische overheid. (bron NRC 20-09-2021)
Volgende keer misschien handig om een echte bron toe te voegen in plaats van een datum notatie want er is niks te vinden op je aangegeven datum bij nrc wel op 17-09-2021 Maar niemand kan er zomaar vanuit gaan dat je de artikelen van die dag bedoeld nog zou men die moeite hoeven te doen.

Verder zoals eerder al vermeldt bedrijven hebben zich aan de wetten te houden van het land waar in ze opereren. Of je het eens bent ermee of niet zolang je in een land opereert heb je je aan de wet te houden of riskeer je boetes, uitsluiting of vervolging.

Emoties hebben geen plaats in dit soort bedrijfsbeslissingen dit valt onder risico management. Bij dit proces is verhoogd risico geconstateerd op algemene bedrijsvoering en meer belangrijk mentaal en fysieke schade bij company resources in de vorm van lokale werknemers en of relaties.

Geen enkel bedrijf is bestand tegen overheidsdruk je kan tegenstand bieden maar je gaat het toch verliezen en dan zit je met de consequenties en weinig bedrijfsleiders (terecht) willen hun personeel blootstellen aan de grillen van een overheid.

Wat je wilt niet meewerken als bedrijf?
We stoppen alle mogelijkheden tot financiele transacties onder het mom van terorrisme.
We arresteren key personnel en ontwrichten daarmee je communicatie en verzet
We sluiten je af van het stroom net en telefoonlijnen
We zeggen je paspoort op en je mag binnen X dagen het land uit of je riskeert de gevangenis
We nemen de bedrijfsvoering over of zetten een waarnemer permanent neer die toeziet op *onze* wensen.
25-09-2021, 10:49 door SexySigridKaag
Door Anoniem: Het enige wat dit laat zien is dat je als je als bedrijf opereert in een land, je dat moet doen binnen de kaders van de daad geldende wet- en regelgeving. En dat je je, als je dat niet wilt, moet terug trekken uit een land. De regels zijn, ook in Rusland, niet optioneel.
Of je zou een andere beleidsvoering toe moeten gaan passen en alles, maar dan ook alles, open source moeten maken.
26-09-2021, 11:26 door Anoniem
Of we het er mee eens zijn of niet, bedrijven moeten zich houden aan de wetten van het land.
Misschien vinden de Amerikanen wel dat Europa Google en Apple censureren.
26-09-2021, 15:42 door Anoniem
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Het enige wat dit laat zien is dat je als je als bedrijf opereert in een land, je dat moet doen binnen de kaders van de daad geldende wet- en regelgeving. En dat je je, als je dat niet wilt, moet terug trekken uit een land. De regels zijn, ook in Rusland, niet optioneel.
Of je zou een andere beleidsvoering toe moeten gaan passen en alles, maar dan ook alles, open source moeten maken.
Open source heeft geen moer te maken met het artikel!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.